0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Ce este afecţiunea gingivală?


  Atunci când auzim de afecţiune gingivală presupunem automat că este o afecţiune rară, care nu afectează multe persoane. Din păcate, adevărul este că afecţiunea gingivală este destul de frecventă, afectând în jur de 47% dintre americani, iar simptomele pot fi destul de subtile. Afecţiunea gingivală există pe o scală variabilă, între inflamarea uşoară a gingiilor (gingivită) şi o afecţiune mult mai gravă cunoscută ca parodontită.

  Care sunt cauzele parodontitei?


  Gura reprezintă un mediu de dezvoltare pentru bacterii. Ele se află în salivă şi în alimente şi se dezvoltă pe dinţi dacă nu îi spălăm. Parodontita este, mai exact, o infecţie bacteriană care se declanşează atunci când placa este lăsată pentru prea mult timp pe dinţi, provocând inflamaţii în gingii şi în jurul lor. Apoi începe să tragă gingiile de la baza dinţilor, expunând osul de dedesubt.

  gum-disease

  Simptomele parodontitei


  Parodontita este faza avansată a gingivitei, care este o inflamaţie a gingiilor. Pe măsură ce afecţiunea se agravează, gingiile pot sângera atunci când te speli pe dinţi sau când mănânci. De asemenea, se pot retrage de pe dinţi, lăsând spaţiu între ei. În cazurile grave, se poate ajunge la pierderea dinţilor.

  Cum se tratează parodontita?


  Tratamentul parodontitei depinde de gravitatea situaţiei. În cazurile uşoare, curăţarea dentară profesională poate îndepărta placa şi tartrul de pe dinţi. Îndepărtarea tartrului şi curăţarea în profunzime îndepărtează placa de sub linia gingivală. În cazurile grave, poate fi nevoie de intervenţie chirurgicală. Cea mai bună metodă de a trata parodontita este de a nu o contracta – spălarea dinţilor de două ori pe zi şi curăţarea spaţiilor interdentare o dată pe zi cu Philips AirFloss reprezintă un bun început.

  Află de ce sănătatea orală îţi îmbunătăţeşte viaţa zilnică

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.