0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Care sunt cauzele respiraţiei urât mirositoare?

  Respiraţia urât mirositoare este una dintre acele probleme cu care toţi ne confruntăm din când în când. Denumirea medicală este halitoză şi poate fi provocată de igiena dentară precară, de stilul de viaţă sau de alimente. O concepţie greşită este aceea că respiraţia urât mirositoare vine din stomac, însă în aproximativ 90% dintre cazuri vine chiar din gură, responsabilă pentru aceasta fiind igiena dentara. Ea, în sine, nu este considerată o afecţiune gravă, dar este jenantă şi poate semnala probleme mai grave. Iată cum o poţi preveni şi trata (indiciu: ai nevoie de mai mult decât o bomboană).

  75% of adults are concerned about bad breath

      

  Respiraţia depinde de ceea ce consumi

     

  Respiraţia urât mirositoare este provocată, adesea, de bacteriile din gură. Bacteriile se hrănesc din carbohidraţi şi, pe măsură ce se dezvoltă, produc gaze mirositoare, care se simt atunci când respiraţia miroase urât. Gura uscată este o altă cauză. Alcoolul, cafeaua şi medicamentele pe bază de reţetă îţi pot deshidrata gura, oferind un mediu propice pentru bacterii. O altă cauză este fumatul, care lasă particule cancerigene neplăcute în gât şi în gură. Se mai numeşte şi „respiraţie de fumător”.

  Cum te pot ajuta obiceiurile zilnice?


  O bomboană mentolată îţi dă impresia că „tratezi” problema, dar ea doar maschează mirosurile pe termen scurt. Pentru a scăpa de respiraţia urât mirositoare trebuie să mergi direct la sursă: bacteriile care trăiesc în gură, în special pe amigdale, limbă şi dinţi. O igienă orală completă zilnică este singura modalitate de a elimina bacteriile mirositoare. Acest lucru include perierea dinţilor, curăţarea limbii, clătirea gurii şi curăţarea spaţiilor interdentare - doar așa, vei putea să te lauzi cu dinti perfecti și sănătoși. Alege un capat de periuta de dinti care să te ajute să menții o igienă orală adecvată.

  Combate respiraţia urât mirositoare

  Toţi avem respiraţie urât mirositoare uneori. Indiferent că este o problemă apărută dimineaţa sau una permanentă, este o afecţiune jenantă şi nu este foarte plăcut pentru cei din jurul nostru. O igienă orală completă zilnică este cea mai bună armă împotriva respiraţiei urât mirositoare și modul ideal de a menține o dantura sanatoasa.

  Află de ce sănătatea orală îţi îmbunătăţeşte viaţa zilnică

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.