0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Procesul de    

  preparare a cafelei

  Tipuri de boabe

  Boabe de cafea

  Exact ca vinul, alegerea boabelor corecte depinde de gama ta. Aceasta deoarece boabele de cafea au caracteristici de aromă diferite, în funcţie de regiunea în care au crescut.


  Altitudinea, temperatura şi solul – chiar şi recolta – joacă de asemenea un rol important. În timpul prăjirii, boabele de cafea produc chiar mai multe arome şi gusturi.


  Atunci când vine vorba despre cafeaua din ceaşca ta, există numai două tipuri de boabe care contează: Arabica şi Robusta.

  Cafeaua Arabica

  Arabica

   

  Spuma cafelei, boabele de Arabica au o superbă bogăţie de arome, producând un gust care este delicat şi profund în acelaşi timp.

  Cafeaua Robusta

  Robusta

   

  Regina cafeinei pentru cafea, boabele de Robusta conţin aproape o cantitate dublă de stimulent în comparaţie cu boabele Arabica. Aceasta oferă cafelei un gust puternic, uşor amar.

  Cafeaua Kopi Luwak

  Kopi Luwak

   

  Pentru o experienţă gastronomică neobişnuită, încearcă boabele foarte apreciate extrase din excrementele pisicii civet indoneziene. Această creatură asemănătoare cu o mangustă se înfruptă din fructele de cafea înainte de a elimina resturile. Procesul digestiv la care sunt supuse fructele le împrumută boabelor aroma lor specifică.

  Arome boabelor

  Proaspăt măcinată

  Există un motiv pentru care iubim mirosul boabelor de cafea proaspăt măcinate. Aceasta deoarece fiecare bob conţine aproximativ 800 de gusturi şi arome volatile diferite. Gândeşte-te: condimente, ierburi, nuci, legume, flori şi fructe.


  Arta de a face cafea constă în extragerea comorii învelite în interiorul fiecăruia. Prin măcinarea boabelor, apa poate extrage mai multe dintre aceste substanţe solubile. Acestea sunt responsabile pentru gustul şi aroma produsului care ajunge la final în ceaşcă.

  O ceaşcă de cafea

  Regula celor 15 minute

   

  După 15 minute, cafeaua măcinată îşi pierde aproximativ 60% din aromă.

  Din acest motiv, îţi recomandăm:

  • Să depozitezi boabele de cafea departe de aer, lumină şi umezeală
  • Să le consumi la 6-8 săptămâni după prăjire
  • Sa macini cafeaua întotdeauna chiar înainte de preparare.

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.