Boabele de cafea sunt de fapt semințele din interiorul fructelor comestibile ale plantei de cafea. Boabele verzi sunt apoi prăjite la diferite temperaturi pentru a ajunge la aroma dorită – înainte de a fi măcinate și preparate.
Plantele de cafea sunt cultivate în regiunile tropicale şi sub-tropicale ale lumii. Acestea cresc viguros la altitudini ridicate şi într-o climă rece şi umedă.
Există două tipuri de boabe de cafea: Arabica şi Robusta. Arabica este cea mai populară varietate şi are un gust aromat intens; Robusta conţine mai multă cafeină. Majoritatea amestecurilor de cafea conţin o combinaţie din ambele.
Atunci când sunt complet dezvoltate, fructele de cafea roșie sunt culese manual – după care semințele sunt extrase și uscate. Fructele necoapte nu sunt culese și sunt lăsate pentru a se maturiza.
Pentru a ajunge la aroma dorită şi a evidenţia anumite caracteristici, boabele verzi de cafea sunt prăjite la diferite grade. Există trei niveluri de prăjire principale: maro deschis, maro mediu şi maro închis. Cu cât culoarea obţinută în urma prăjirii este mai închisă – cu atât cantitatea de cafeină este mai scăzută.
Tipurile de cafea speciale, personalizate și aroma cu gust consistent sunt realizate prin combinarea diferitelor tipuri de boabe de cafea și a diferitelor niveluri de prăjire. Este o formă de artă care necesită capacități deosebite de miros și gust. Boabele sunt amestecate conform calităţilor şi caracteristicilor individuale rezultate în timpul prăjirii, precum aromele de cacao, aromele florale, notele bogate şi aciditatea intensă.
În crearea preparatului perfect intră atât de multe elemente: granulaţia de măcinare, temperatura, durata de extragere, raportul cafea/apă. Cafetierele noastre automate pot face totul pentru tine – la apăsarea unui buton. În timp ce cafetierele noastre manuale vor scoate la iveală barista-ul din tine.
Un espresso are propriul său strat cremos. Pentru alte tipuri de cafea poți crea aburi sau poți spuma după cum dorești! Foloseşte lapte integral pentru gustul şi textura optime – şi utilizează-l întotdeauna direct de la frigider.
Boabele de cafea sunt de fapt semințele din interiorul fructelor comestibile ale plantei de cafea. Boabele verzi sunt apoi prăjite la diferite temperaturi pentru a ajunge la aroma dorită – înainte de a fi măcinate și preparate.
Plantele de cafea sunt cultivate în regiunile tropicale şi sub-tropicale ale lumii. Acestea cresc viguros la altitudini ridicate şi într-o climă rece şi umedă.
Există două tipuri de boabe de cafea: Arabica şi Robusta. Arabica este cea mai populară varietate şi are un gust aromat intens în timp ce Robusta conţine mai multă cafeină. Majoritatea amestecurilor de cafea conţin o combinaţie din ambele.
Atunci când sunt complet dezvoltate, fructele de cafea roșie sunt culese manual – după care semințele sunt extrase și uscate. Fructele necoapte nu sunt culese și sunt lăsate pentru a se maturiza.
Pentru a ajunge la aroma dorită şi a evidenţia anumite caracteristici, boabele verzi de cafea sunt prăjite la diferite grade. Există trei niveluri de prăjire principale: maro deschis, maro mediu şi maro închis. Cu cât culoarea obţinută în urma prăjirii este mai închisă – cu atât cantitatea de cafeină este mai scăzută.
Tipurile de cafea speciale, personalizate și aroma cu gust consistent sunt realizate prin combinarea diferitelor tipuri de boabe de cafea și a diferitelor niveluri de prăjire. Este o formă de artă care necesită capacități deosebite de miros și gust. Boabele sunt amestecate conform calităţilor şi caracteristicilor individuale rezultate în timpul prăjirii, precum aromele de cacao, aromele florale, notele bogate şi aciditatea intensă.
În crearea preparatului perfect intră atât de multe elemente: granulaţia de măcinare, temperatura, durata de extragere, raportul cafea/apă. Cafetierele noastre automate pot face totul pentru tine – la apăsarea unui buton. În timp ce cafetierele noastre manuale vor scoate la iveală barista-ul din tine.
Un espresso are propriul său strat cremos. Pentru alte tipuri de cafea poți crea aburi sau poți spuma după cum dorești! Foloseşte lapte integral pentru gustul şi textura optime – şi utilizează-l întotdeauna direct de la frigider.
Spuma cafelei, boabele de Arabica au o superbă bogăţie de arome, producând un gust care este delicat şi profund în acelaşi timp.
Regina cafeinei pentru cafea, boabele de Robusta conţin aproape o cantitate dublă de stimulent în comparaţie cu boabele Arabica. Aceasta oferă cafelei un gust puternic, uşor amar.
Pentru o experienţă gastronomică neobişnuită, încearcă boabele foarte apreciate extrase din excrementele pisicii civet indoneziene. Această creatură asemănătoare cu o mangustă se înfruptă din fructele de cafea înainte de a elimina resturile. Procesul digestiv la care sunt supuse fructele le împrumută boabelor aroma lor specifică.
You are about to visit a Philips global content page
Continue