0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Pregătește acasă o cafea ca la coffee shop cu un espressor automat


    Tradiția cafelei din România începe, conform documentelor istorice, în urmă cu peste trei secole și jumătate, când se deschide prima cafenea în plin centrul Bucureștiului. De atunci, numărul și specificul localurilor specializate în cafea din țară a cunoscut o dezvoltare impresionantă, în pas cu condițiile istorice. Philips este un brand cu o experiență de peste o jumătate de secol în prepararea cafelei. Încă din 1965, Philips s-a remarcat prin tehnologii inovative, pentru ca azi, espressoarele automate Philips să ofere un gust deosebit al cafelei la o singură atingere de buton.

    Astăzi, cu atât de multe varietăți de cafea și espresso, putem spune că există o băutură perfectă pentru fiecare persoană. Totul este să o găsești! Dacă ești genul de iubitor de cafea care știe diferența între arabica și robusta sau între cafea single origin și cea de specialitate, atunci probabil că deja ai început să cauți rețeta care îți oferă ceașca perfectă pentru papilele tale gustative.  

    Însă nu trebuie să fii doctor în știința cafelei pentru a te bucura de o cafea bună în ziua de azi. Poți apela la un local cu espressor profesional sau, odată ce te familiarizezi cu diferitele tipuri de băuturi pe bază de cafea, poți deveni propriul barista. Adică un artist al cafelei și al aparatului de cafea.

    Cum prepari un espresso sau doppio perfect

    Espresso la espressorul Philips LatteGo

    Practic, varietatea de băuturi pe care le poți prepara este aproape nelimitată, ceea ce le diferențiază fiind procesul de preparare și conținutul de lapte. Vom începe cu baza - băuturile espresso, singura băutură necesară pentru cei care preferă o aromă intensă de cafea fără adaosuri.  

    Totul începe cu un espressor de cafea. Iar pentru un espresso perfect făcut din boabe proaspete la simpla apăsare a butonului îți recomandăm să iei în considerare un espressor automat Philips LatteGo Seria 3200. Vei putea experimenta cu diferitele intensități ale aromei încercând cele cinci varietăți de cafea.  

    Când te gândești la espresso, ai în minte un shot de cafea concentrată. Dar ce este un doppio? În italiană, acest cuvânt se referă la o un shot dublu de espresso. Să prepari un espresso este un pic mai complicat decât să faci o cafea, însă cu puțin exercițiu și un aparat bun, precum Philips LatteGo Seria 3200, s-ar putea chiar să depășești în calitate băutura de la cafenea.

    Am tot vorbit despre metodele de preparare, însă pentru o cafea bună cu siguranță contează enorm și calitatea boabelor folosite. Gustul cafelei este influențat de originea acestora, de tipul lor, de modul în care au fost prăjite, de prospețimea lor, până și de modul de ambalare. De aceea, este bine să alegi o cafea de calitate superioară. Pentru a te bucura de un espresso excelent, trebuie să ții cont de câteva setări. În instrucțiunile ce urmează vom folosi setările ideale pentru boabele Jacobs Barista Editions Espresso.

    La setările râșniței, folosește nivelul 3. Dimensiunea aleasă pentru măcinarea boabelor are un impact direct asupra vitezei cu care trece apa prin patul de cafea, ceea ce influențează aromele extrase.

    În ceea ce privește intensitatea cafelei, îți recomandăm să setezi valoarea 2. Intensitatea este determinată de cantitatea de cafea folosită. Evident, aceasta influențează tăria cafelei și intensitatea gustului din ceașcă.

    Un alt factor important care afectează extracția aromei din boabele de cafea este temperatura apei. Dacă aceasta este mai mare, atunci cafeaua va avea un gust de ars. Pentru un espresso Jacobs excelent, specialiștii recomandă setarea minimă disponibilă la espressorul automat Philips LatteGo Seria 3200.

    Servește un cappuccino savuros la tine acasă

    Cappuccino la espressorul Philips LatteGo

    O altă băutură de cafea foarte populară este cappuccino. Acesta este înrudit cu latte, probabil la fel de popular printre pasionații de cafea. Pe scurt, o cafea latte este o combinație delicioasă de lapte spumat și espresso, rezultatul fiind o cremă bogată cu o aromă intensă. Practic, acest lucru se face din doi pași – întâi pregătești laptele spumat cu ajutorul sistemului pentru lapte al espressorului, după care adaugi shotul de espresso turnând încet.

    La fel ca un latte, un cappuccino este făcut dintr-un shot de espresso și lapte. Cea mai mare diferență dintre cele două este că un latte are un conținut mai mare de lapte și mai puțină cafea decât un cappuccino. Un cappuccino perfect trebuie împărțit în mod egal în trei straturi: espresso, lapte aburit și lapte spumat. Pentru a te asigura că ai obținut un cappuccino precis, cu gust delicios, ia în considerare un espressor automat Philips LatteGo seria 4300. În plus față de espressoarele Seria 3200, te bucuri de posibilitatea de a face spumă de lapte, precum și 8 tipuri diferite de băuturi.  

    Pentru un cappuccino memorabil, folosește o cafea boabe de excepție, precum Jacobs Barista Editions Crema.  

    Setările ideale pentru cappuccino la un aparat Philips LatteGo seria 4300 sunt: râșnița la numărul 2, intensitatea cafelei la numărul 3, iar temperatura apei să fie medie.  

    Poți completa ceașca de cappuccino cu scorțișoară, fulgi de ciocolată sau alt adaos dulce preferat.

    După prânz, savurează un macchiato revigorant

    Macchiato la espresorul automat Philips LatteGo

    Macchiato este un alt favorit al băuturilor cu cafea. Această băutură este preparată cu un shot de espresso „machiat” cu puțină spumă făcută dintr-o cantitate mică de lapte. Cea mai mare diferență între un macchiato și un latte este că un macchiato conține mai mult espresso și spumă care nu e făcută din lapte aburit. Dacă ai nevoie de o doză de cofeină pentru a trece cu bine peste a doua parte a zilei, macchiato este băutura perfectă pentru ora prânzului datorită adaosului reconfortant de spumă cremoasă.

    Dacă îți place acest tip de băutură, atunci cu siguranță vei aprecia și variațiile interesante precum Flat White sau Café au Lait pe care le poți prepara ușor cu ajutorul unui espressor automat Philips LatteGo din Seria 5400. Pentru un macchiato se potrivește excelent orice Jacobs boabe prăjite, de exemplu, Jacobs Expertenröstung Crema.  

    Setările recomandate sunt: râșnița la nivelul 2, intensitatea cafelei la nivelul 3, iar temperatura apei să fie medie

    Un alt lucru pe care nu l-am menționat până acum este că și calitatea apei are o influență majoră asupra gustului cafelei. Recomandarea specialiștilor este să extragi tot ce e mai bun din cafeaua ta folosind apă proaspătă și filtrată. Acesta este și motivul pentru care indiferent de modelul de espressor automat LatteGo ales vei beneficia și de un filtru AquaClean inclus.  

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.