0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Trucuri pentru A

    5 trucuri pentru a te trezi dimineața cu zâmbetul pe buze

     

    Trezitul de dimineață este dificil pentru mulți dintre noi, mai ales dacă obișnuim să adormim seara la ore târzii. Totuși, există câteva trucuri care ne pot ajuta să transformăm începutul zilei într-un moment plăcut, care să ne încarce de energie pozitivă. De la a-ți crea o rutină proprie până la a te bucura de o cafea bună, descoperă cele 5 metode pe care le poți folosi pentru a-ți începe ziua în forță.

    Alcătuiește un program de trezire pe care să îl respecți zilnic

     

    Chiar și activitățile mai puțin plăcute pot deveni în timp obiceiuri care nu te mai deranjează, dacă le introduci într-o rutină. Stabilește o oră la care vrei să te trezești zilnic și respect-o pe cât posibil, fără mari variații, astfel încât corpul tău să se adapteze la trezitul de dimineață. Renunță la a amâna alarma, pentru că intervalul respectiv nu te va ajuta să te odihnești mai mult, ci îți va afecta disciplina. 


    Pentru a-ți fi mai ușor să deschizi ochii și să te dai jos din pat, fără a resimți sunetul ceasului ca pe o agresiune, alege o melodie plăcută și optimistă pentru alarmă. Poți apela și la un ceas electronic, care să pornească automat postul de radio preferat la ora la care vrei să te scoli. Odată ce te dai jos din pat, încearcă să aranjezi așternuturile, pentru că acest lucru te va ajuta nu doar să te trezești, ci și să simți că ai realizat ceva de la prima oră. Stabilește o rutină și în ceea ce privește igiena personală, dar nu o complica: activități precum o eventuală albire a dintilor sau altele care necesită timp se fac, mai degrabă, seara, când nu ești în criză de timp.

    Începe ziua cu un mic dejun sănătos, hidratare și o cafea bună

     

    Îți dorești să ai destulă energie pentru întreaga zi? Nu sări peste micul dejun, ci fă-ți timp să savurezi o masă sănătoasă și variată. Nu uita de măsurile de igienă, necesare unei danturi sanatoase. Bea multă apă, pentru că organismul tău are nevoie de hidratare încă de la prima oră - este chiar unul dintre sfaturile de pe lista trucurilor pentru frumusete. Completează totul cu o cafea cu lapte sau un espresso fierbinte, care te va înviora cu siguranță. Investește într-un aparat de cafea de calitate, la care să îți poți prepara o băutură care să rivalizeze chiar și cu cele servite la cele mai bune cafenele. Un espressor bun îți va face diminețile mult mai frumoase și te va ajuta să economisești în timp banii pe care obișnuiești să îi cheltuiești cumpărând cafea din oraș. 


    Ce-ai spune, de exemplu, despre un espressor automat care îți permite să prepari 12 tipuri de cafea, adăugând varietăţilor cu lapte o spumă cremoasă și incredibil de fină, numai bună de savurat? Dacă la toate acestea se adaugă și faptul că aparatul se configurează foarte simplu și se curăță în numai 15 secunde, poți spune că ai câștigat propriul asistent personal, specializat pe prepararea celei mai gustoase cafele. Iată și un mic truc care îți poate garanta dimineți pline de energie: funcția Extra Shot, disponibilă la modelele de espressor automat Philips din seria 5400 LatteGo, îți oferă posibilitatea de a prepara o cafea mai intensă, fără a afecta gustul. Datorită ristretto-ului adițional, băutura ta va fi mai tare, dar la fel de gustoasă, așa că te va ajuta să te pregătești pentru o nouă zi cu multă energie pozitivă.

    Trucuri pentru a

    Alocă-ți timp pentru câteva exerciții ușoare

     

    Sportul te poate ajuta să te trezești mai ușor și să te înviorezi, chiar și în zilele în care simți că nu vrei să te dai jos din pat. Odată ce te vei obișnui să faci zilnic câteva exerciții, corpul tău va începe să reacționeze din ce în ce mai bine la trezitul de dimineață. Alege sportul pe care vrei să-l practici zilnic în funcție de preferințele tale, pentru că este important ca activitatea aleasă să îți și placă: poți opta pentru yoga, jogging, pilates sau pur și simplu gimnastică. Exercițiile nu trebuie să fie neapărat foarte solicitante, rolul lor fiind acela de a-ți pune organismul în mișcare.


    O idee excelentă este să îți începi fiecare zi cu o scurtă plimbare, în timpul căreia fie să îți eliberezi mintea de orice gând, fie să te concentrezi pe aspectele pozitive ale zilei care urmează.

    Lasă lumina să intre în încăpere

     

    Dacă obișnuiești să dormi cu draperiile trase, dimineața ar trebui să lași lumina soarelui să intre în cameră, pentru că îți va oferi energie și te va ajuta să scapi mai repede de starea de somnolență. Lumina naturală este excelentă și pentru starea de spirit, iar un dormitor luminos îți va da un sentiment de optimism, de care ai nevoie la început de zi.


    Nu-ți face griji dacă dimineața este una noroasă - o cafea cu lapte, melodia preferată și un duș energizant îți vor încărca bateriile și te vor face să privești lumea cu alți ochi.

    Găsește un ritual care să îți facă dimineața mai frumoasă

     

    Unele persoane obișnuiesc să mediteze dimineața, altele își citesc ziarul preferat sau ascultă o emisiune matinală la radio. Găsește-ți și tu un ritual care te va face să te gândești cu nerăbdare la momentul trezirii. Nu este neapărat nevoie ca ritualul să aibă de-a face cu social media, de fapt chiar poți lăsa telefonul deoparte. Alege să citești câteva pagini din cartea preferată, să asculți un podcast interesant sau pur și simplu să privești pe geam, în timp ce îți savurezi cafeaua.


    Atunci când îți aloci timp pentru obiceiurile preferate, nivelul de serotonină - hormonul fericirii - crește și te face automat să te simți mai bine în pielea ta și să fii gata pentru o zi reușită.


    Aplică trucurile de mai sus și vei observa cum trezitul de dimineață nu mai e o activitate neplăcută, ci dimpotrivă, devine intervalul tău preferat din zi.

    Citește în continuare

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.