0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    cum sa iti reimprospatezi garderoba

      Pașii de urmat pentru organizarea și reîmprospătarea garderobei ➤ Sortarea hainelor ➤ Igienizarea și depozitarea ➤ Organizarea hainelor în dulap

      Mai multe:

      Cum să îți reîmprospătezi garderoba la schimbarea anotimpurilor

      Trecerea de la un anotimp la altul este momentul perfect să îți reorganizezi garderoba, să pui deoparte hainele pe care nu le vei mai purta în perioada următoare și să redescoperi hainele și ținutele pe care urmează să le porți în anotimpul care tocmai a sosit. Ce poate fi mai plăcut decât să petreci timp pentru tine și pentru hainele tale? În plus, fiecare cutie cu haine pusă la păstrare este precum o cutie a misterelor, în care poți descoperi piese de care ai uitat și pe care ești nerăbdătoare să le probezi.

      Ți-am pregătit câteva sfaturi practice care te vor ajuta să ai o experiență plăcută de organizare a dulapului la schimbul dintre anotimpuri și metode de depozitare a hainelor care te vor ajuta să salvezi timp și spațiu.

      organizarea hainelor in dulap

      Pașii de urmat pentru organizarea garderobei

      1. Sortează hainele


      Primul pas pentru organizarea hainelor în dulap și depozitarea celor cu care nu te vei mai întâlni pentru o vreme este să le sortezi în prealabil în cele două mari categorii: de purtat și de depozitat. Deși poate părea un lucru simplu, este esențial să stabilești din timp ce consideri că urmează să porți cu adevărat și ce nu. Nu uita, oricât de mult ai îndrăgi un articol vestimentar, păstrează-l prin preajmă doar dacă urmează să îl porți și astfel vei economisi spațiu prețios în dulap.

      În timp ce treci prin acest proces de selecție, ține lângă tine o cutie pentru hainele de care ești pregătită să te desparți definitiv. Când ai terminat, du cutia la un centru de colectare de haine pentru persoanele nevoiașe. Hainele vor fi de folos unor persoane aflate în nevoie, iar tu vei începe un nou sezon cu un dulap mai aerisit și vei avea mai puține obiecte vestimentare de depozitat.

      2. Igienizează și depozitează


      Acum că ai stabilit care sunt articolele ce urmează să fie puse la păstrare, este momentul să le pregătești pentru depozitare. Asigură-te că toate aceste haine sunt curate și dezinfectate pentru a se păstra în condiții optime de igienă și ține-le departe de praf și mucegai.

      Poți apela la o soluție care igienizează rapid hainele, le reîmprospătează și elimină mirosurile neplăcute: să treci peste ele cu jetul de abur al unui aparat de călcat vertical cu aburi Philips Steam & Go Plus. Aburul aparatului este eficient împotriva bacteriilor, distrugând până la 99,9% din bacterii*, cu o eficacitate dovedită prin teste. Astfel, hainele tale vor fi puse la păstrare în cele mai bune condiții: igienizate, netede și fără mirosuri neplăcute.

      Poți citi mai multe detalii despre dezinfectarea și igienizarea hainelor în acest articol!

      igienizarea hainelor

      Una dintre cele mai utile metode de depozitare a hainelor este sistemul de vidare: haine, pături și lenjerii, toate pot fi depozitate cu succes în pungile speciale și apoi le poți sigila cu ușurință cu ajutorul unui aspirator obișnuit cu sac sau folosind un aspirator de mână detașabil. Beneficiul principal al acestei metode de depozitare este faptul că eliminând aerul cu ajutorul aspiratorului, hainele scad în volum și astfel îți vor ocupa mai puțin spațiu.

      3. Organizarea hainelor în dulap - mai rapidă decât te-ai aștepta


      Odată pregătite hainele de depozitat, nu îți mai rămâne decât să te ocupi de organizare: dressing, haine pe umeraș, cutii de pantofi, genți și accesorii. Deși ar putea părea o operațiune complicată, este esențial să treci prin toate lucrurile pentru noul sezon și să găsești acel sistem de organizare care funcționează pentru tine, astfel încât să găsești cu ușurință ceea ce cauți și să fie mereu gata de purtat.

      Un pas simplu pentru reîmprospătarea hainelor este să le netezești, folosind un aparat de călcat vertical cu aburi, și să le aranjezi în dulap, în special acele câteva articole delicate, cu pliuri, paiete sau volane, care urmează să fie așezate pe umerașe. Acest tip de aparat de călcat îți permite să le netezești direct pe umeraș. Atunci când le vei purta, poți să îl treci rapid peste cute pentru un aspect elegant și îngrijit. Astfel, ai hainele preferate la îndemână și gata de purtat imediat.

      Ținutele tale preferate mereu la îndemână

      Atunci când știi exact unde se află fiecare obiect vestimentar, este ușor să găsești tot ce îți dorești pentru a compune ținuta zilei. O idee practică pentru organizarea garderobei care te va ajuta să economisești timp este să pregătești ținutele favorite gata asamblate pe același umeraș. De exemplu, dacă știi că o anumită cămașă și o anumită pereche de pantaloni vin de minune împreună, le poți pune pe același umeraș, iar atunci când decizi să le porți, poți să le netezești rapid, folosind un aparat de călcat vertical cu aburi. Astfel, alegerea și pregătirea ținutei respective devin mult mai simple și mai rapide.

      Bucură-te din plin de hainele tale în fiecare zi!

      *Testat de o agenție externă pentru tipurile de bacterii Escherichia coli 8099, Staphylicoccus aureus ATCC 6538 și Canidia albicans ATCC 10231 cu un timp de călcare cu abur de 1 minut.

      Sursă foto: Shutterstock și Philips

      Citește în continuare

      • Pentru bărbați
        Cum sa-ti razi barba in doar 4 pasi

        Cum sa-ti razi barba in doar 4 pasi

        Te gandesti sa-ti razi barba? Cu doar un pic de pregatire vei evita să-ti iriti pielea. Afla cum sa-ti razi barba in 4 pasi simpli.

        Află mai multe
      • Stil de viață
        Munca dupa vacanta: trucuri pentru o revenire usoara

        Munca dupa vacanta: trucuri pentru o revenire usoara

        Dupa saptamani de relaxare

        Află mai multe
        Mai multe:

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.