0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Espressor automat vs. espressor manual - ce alegere ți se potrivește? 

       

      Îți place să savurezi o cafea bună încă de la primele ore ale dimineții și profiți de orice pauză din timpul zilei pentru a-ți încărca bateriile în fața unei căni aburinde? Înseamnă că știi întotdeauna ce îți trezește simțurile și ce sortimente de cafea preferi, pentru că le-ai testat deja pe majoritatea.
       

      Dacă urmează să faci o alegere în privința espressorului și nu știi exact care ți se potrivește, articolul de mai jos este menit să te ghideze să faci cea mai bună alegere pentru a prepara o cafea cu un gust intens.

      Beneficiile unui espresso de calitate

      Beneficiile unui espresso de calitate 

       

      Cafeaua espresso este cunoscută de toți iubitorii acestei băuturi drept o mică doză de energie pe care o savurează de-a lungul zilei. Te ajută să te trezești în fiecare zi, chiar și în cele mai grele dimineți în care ai nevoie de un boost de energie pentru a începe cum se cuvine ziua.
       

      Totuși, espressoul pe care îl savurezi cu poftă are multe beneficii, printre care:
       

      • în 100 de grame de espresso se găsesc vitaminele B2 și B3, magneziu și doar ouă calorii;
      • conține mai puțină cafeină decât o ceașcă de cafea normală;
      • susține și protejează memoria, conform unui studiu publicat în Nature Neuroscience;
      • stimulează bariera de protecție a organismului, prin conținutul de antioxidanți;
      • ajută organismul în procesul digestiei;
      • îmbunătățește starea de spirit și stimulează activitatea creierului.

      Citește și Rețete inedite de cafea

      Aspecte importante în alegerea espressorului 

       

      Când vine vorba despre alegerea espressorului, singura modalitate prin care ne asigurăm că alegem un produs de calitate este să ne informăm și să ne documentăm complet pentru a face alegerea câștigătoare, potrivită nevoilor și așteptărilor noastre. Sfaturile de mai jos te vor ghida către espressorul de care ai nevoie:

      • Informează-te asupra brandului

        Alege un brand de espressor cu tradiție, cu recenzii bune și, dacă se poate, pe care l-ai testat personal în diferite ocazii. Dacă poți merge în magazinul brandului și poți degusta o cafea făcută de aparat, te vei asigura că decizia este una întemeiată pe experiența gustului.

      • Presiunea espressorului 

        Mai ales în cazul espressorului manual, presiunea este un detaliu foarte important, de care depinde gustul final al cafelei. Pentru a extrage în totalitate aroma boabelor măcinate, presiunea ideală trebuie să fie de măcar 9-9,5 bari, specialiștii recomandând chiar o presiune de 15 bari, pentru un gust mai bogat.

      • Tipul râșniței

        Caută espressoarele care au râșniță 100% ceramică, pentru o performanță de durată a aparatului de cafea. Astfel, cafeaua ta nu va mai avea gustul ars, datorită celor cinci tipuri de măcinări posibile cu râșnița ceramică, pe care le selectezi în funcție de preferințe - de la o măcinare fină, pentru un espresso tare, până la o măcinare mai grosieră, pentru cafeaua mai slabă, de tipul americano.

      • Volumul rezervorului 

        Dacă îți dorești espressorul pentru uz casnic, un rezervor de 1 litru este perfect, însă, dacă vrei să îl duci la birou, o să fie puțin incomod să îl umpli atât de des.

      • Sistem anticalcar cu filtru AquaClean 

        Apa dură de la chiuvetă poate deteriora în timp aparatul, prin depunerile de calcar care distrug componentele importante. Pentru a preveni această problemă, urmărește ca tipul de espressor ales să aibă funcția de curățare a calcarului și mai ales filtrul AquaClean - datorită tehnologiei cu schimb de ioni, acest filtru elimină calciul din apă înainte să ajungă în espressor.

      • Raportul calitate-preț 

        Urmărește ca produsul ales să se încadreze în bugetul pe care îl ai, iar dacă momentan nu îți permiți espressorul care ți-ar satisface nevoile, un sfat bun este să aștepți perioada reducerilor și să îl achiziționezi la cea mai bună ofertă.

      Espressorul automat

       

      Espressoarele automate râșnesc boabele de cafea instant și sunt ușor de folosit, printr-o simplă apăsare de buton. Acestea reprezintă o variantă rapidă de preparare a cafelei dimineața, iar unele modele sunt prevăzute cu grup de cafea pentru a oferi două espresso simultan.

       

      Cele mai folositoare sunt espressoarele automate cu carafă de lapte inclusă, ce pot realiza băuturi gustoase precum cappuccino sau latte machiatto, fără a muta ceașca din poziția inițială. Aparatul preia laptele din recipient, îl incălzește și îl redă sub formă de spumă de lapte pentru prepararea sortimentului dorit.

      Espressorul automat
      Series 3200 Espressoare complet automate

      De ce să alegi un espressor automat?

       

      • fiecare espresso se va face cu cafea proaspăt măcinată, grație râșniței încorporate;
      • este practic și ușor de folosit, totul printr-o apăsare de buton;
      • cafeaua se prepară rapid și nu necesită efort din partea ta;
      • ai nenumărate opțiuni de preparare a cafelei;
      • este ușor de întreținut;
      • este o opțiune ideală atât pentru acasă, cât și pentru birou;
      • te vei simți ca într-o cafenea;
      • aparatul are o funcție care poate memora băutura preferată și doza precisă.

      De ce să alegi un espressor automat

      Espressorul manual

      Espressorul manual


      Dacă te gândești că espressorul manual este o posibilă opțiune pentru prepararea cafelei perfecte, trebuie să ai în vedere că acest tip de aparat necesită îndemânare și puțin efort pentru cel care prepară cafeaua.
       

      Așadar, iată pașii pe care este nevoie să-i parcurgi pentru a-ți prepara cafeaua la un espressor manual:
       

      • primul pas - să pui cafeaua în filtru;
      • al doilea pas - să adaugi laptele, apoi să îl spumeze pentru a prepara cappuccino sau alt sortiment de cafea cu lapte;
      • al treilea pas - să tragi de mânerul espressorului pentru a produce cafeaua;
      • al patrulea pas - să te ocupi de curățarea filtrului și de aruncarea zațului de cafea.
         

      Prepararea cafelei cu espressorul manual nu este neapărat cea mai rapidă variantă de obținere a cafelei de dimineață, însă îți dă satisfacția controlului total al procesului.
       

      Dacă îți dorești un aparat practic de preparare a cafelei la tine acasă, alegerea cea mai bună este cu siguranță espressorul automat. Această variantă de espressor oferă o gamă largă de posibilități de preparare a cafelei cu care îți poți răsfăța prietenii aflați în vizită. Pe de altă parte, este singurul aparat care îți poate oferi băutura energizantă preferată doar printr-un simplu gest de apăsare pe buton.
       

      Sursa foto: Philips și Shutterstock

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.