0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    frumusetea fiecarei etape din copilarie

    Descoperă cât de mult contează să nu renunți la pasiunile tale ca mămică și află câteva metode prin care îți poți găsi timpul și energia.

    Cum ținem pasul și ne bucurăm de fiecare etapă de dezvoltare a copiilor noștri

     O vorbă spune despre copii că ei știu a găsi totul în nimic, în timp ce adulții găsesc nimicul în tot.* Copilăria lor reprezintă șansa noastră de a retrăi micile miracole ale vieții, care, de fapt, nu sunt mici deloc. Cu pașii lor micuți, ei fac zilnic salturi uriașe înspre necunoscut, pe care îl îmbrățișează cu toată gingășia specifică. Se miră, se bucură, se sperie, cad, se ridică și o iau de la capăt neobosiți, până ce lucrurile noi devin familiare și fac loc altor lucruri de descoperit. Iar noi, deși trecuți deja prin toate, simțim uneori că nu putem ține pasul cu ei și că nu reușim să ne bucurăm pe cât ne-am dori de fiecare moment.

    Fii mereu prezent și colecționează amintiri unice

     

    Primul gângurit, primul zâmbet, primul cuvânt, prima legumă mâncată, primul pas făcut, primul castel de nisip construit, primul prieten imaginar, prima zi la grădiniță, aproape fiecare zi are momentul ei de prima dată, căruia am dori să îi punem stop, să ne bucurăm de el cât mai mult timp. Sunt clipe, însă, în care schimbările prin care trec cei mici ne induc o stare de neputință, ne obosesc și ne frustrează că poate nu reușim să înțelegem ce ne comunică și nu știm să le oferim ce au nevoie, așa că ne spunem că de abia așteptăm să treacă etapa asta! Și de îndată ce trece, ne dăm seama cât de dor ne este de ea și parcă am fi dorit să mai dureze măcar încă puțin. Uneori, sentimentul de neputință ne împiedică să ne bucurăm de cel mai frumos moment alături de ei – momentul prezent. 

    Învață lucruri noi împreună cu aceștia

     

    Dacă pentru noi lucrurile se întâmplă cu o viteză amețitoare și pare, uneori, că nu putem ține pasul cu ele, ei bine, copiii sunt chiar acolo, în mijlocul schimbărilor, protagoniștii unei lumi total necunoscute, care se deschide în fața lor cu fiecare nou stimul, astfel că este vital să le fim alături în tot, pentru a se putea dezvolta armonios. 


    Într-un univers în care fiecare element aduce noutate, noi suntem singurul element constant de echilibru pentru ei. Ne dorim să înțelegem cât mai multe din ce încearcă să ne comunice. Învățăm, încet încet, că plâng în feluri diferite în funcție de nevoia pe care doresc să ne-o transmită. Facem tot posibilul să suplinim lipsa limbajului verbal, până la apariția lui, citind cărți de specialitate și articole pe subiect. Instalăm aplicații suport care ne îndrumă prin etapele lor de dezvoltare și ne înscriem în grupuri de mămici cu care împărtășim din experiența noastră și căutăm mai multă înțelegere. Toate pentru a le fi cât mai aproape celor mici și a ne bucura cât mai mult de frumusețea fiecărei etape prin care trec. 

    Fii sprijinul constant de care au nevoie

     

    Rolul nostru nu este acela de a le ști pe toate și de a avea răspuns la toate. Nu putem preîntâmpina schimbările care îi sperie și nici să le trăim în locul lor. Și ar fi tare păcat să putem! Rolul nostru este să le fim alături nemijlocit, indiferent de  perioada prin care trec, să le oferim suport și încredere, în timp ce ei fac primii pași temători prin viață. Încrederea în statornicia noastră, încrederea că vor găsi înțelegere la noi când greșesc, încrederea că noi oferim un echilbru constant indiferent de noutatea din universul lor sunt, probabil, cele mai frumoase și benefice sentimente pe care le putem insufla copiilor noștri.

     

    Fiecare copil este diferit, însă etapele prin care trece, precum și sentimentele cu care ne încărcăm noi, sunt universale, chiar dacă se întâmple în momente diferite sau au un parcurs ușor diferit. Astfel că experiența celor din jur poate deveni o ancoră de echilibru pentru noi. Mami-Influencerița Philips Avent, Elena Zagaican, ne povestește în cel mai recent videoclip al ei cum gestionează ea toate schimbările prin care trec cei doi copii ai ei, cum caută să îi înțeleagă și susțină indiferent de situație, cum se bucură de fiecare moment așa cum este el, deși de cele mai multe ori este prea scurt și cum nu își mai dorește ca lucrurile să fie altfel decât sunt. Pentru că, așa cum sunt, sunt perfecte!

    Cum facem să ținem pasul cu copiii noștri

     

    *citatul parafrazat îi aparține lui Giacomo Leopardi

    Citește în continuare

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.