1
Produse

    3 retete delicioase de prajituri cu cafea

    Cum poate fi folosita cafeaua in deserturi ➤ Prajitura cu ciocolata si cafea ➤ Tiramisu ➤ Macarons cu cafea ➤

    3 retete delicioase de prajituri cu cafea

    Trei rețete delicioase de prăjituri cu cafea
    pe care merită să le încerci

     

    Dimineața abia aștepți să îți bei cafeaua, însă ce ai spune și de un desert savuros cu cafea? Aroma ei puternică se potrivește foarte bine cu ciocolata și nucile, dar și cu multe alte ingrediente perfecte pentru un desert delicios.

     

    Cafeaua este folosită în două feluri în rețete: fie sub formă de pudră instant, fie apreciata ceașcă de cafea preparată la un espressor. Dacă vrei ca prăjiturile tale să fie delicioase, trebuie să folosești o cafea de calitate, precum cea preparată de espressoarele automate Saeco.

    Saeco Xelsis Espressor automat

     

    Iată trei rețete de prăjituri cu cafea, pe care le poți prepara cu ușurință acasă:

    1. Prăjitură cu ciocolată și cafea

    Prajitura de ciocolata cu cafea

    Dacă îți este poftă de un desert rapid, aceasta este rețeta perfectă pentru tine. Ai nevoie de doar șase ingrediente și de 40 de minute libere pentru a face o prăjitură cu multă ciocolată. Iar cafeaua este ingredientul secret care intensifică gustul ciocolatei.

     

    Ingrediente:

     

    • o cană de unt topit
    • două căni de zahăr
    • o treime de cană de cafea instant
    • patru ouă
    • o cană și jumătate de făină
    • o cană de cacao
    • un vârf de linguriță de sare

     

    Mod de preparare:

     

    • Preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
    • Folosește un mixer de mână pentru a bate untul cu zahărul până capătă o textură cremoasă. Adaugă cafeaua instant și amestecă până obții un amestec omogen.
    • Adaugă ouăle și amestecă bine.
    • Adaugă făina, cacaua și sarea și amestecă până la încorporarea uniformă a ingredientelor
    • Tapetează un vas cu hârtie de copt și toarnă în el compoziția.
    • Dă vasul la cuptor pentru 30 de minute.
    • Prăjitura este gata când trece testul scobitorii.

    2. Tiramisu

    Tiramisu

    Tiramisu este o prăjitură celebră și potrivită pentru orice ocazie, de la zile de naștere până la o zi obișnuită de weekend în care ai chef să gătești ceva dulce. Această rețetă este potrivită pentru patru porții, deci îți recomandăm să ai patru vase de dimensiuni mici la îndemână.

     

    Ingrediente:

     

    Pentru cremă:

    • două ouă (separă albușul de gălbenuș)
    • un gălbenuș
    • un sfert de cană de zahăr
    • o linguriță de esență de vanilie
    • o cană cu mascarpone (la temperatura camerei)

     

    Pentru sirop:

    • o jumătate de cană de cafea
    • 45 de mililitri de rom
    • o linguriță de zahăr

     

    Pentru asamblare:

    • trei sferturi de cană de frișcă
    • o linguriță de zahăr
    • o linguriță de esență de vanilie
    • 24 de pișcoturi
    • ciocolată amăruie
    • cacao

     

    Mod de preparare:

     

    • Umple pe jumătate cu apă o oală medie și las-o la fiert.
    • Pune un bol de metal deasupra oalei și adaugă gălbenușurile, zahărul și vanilia.
    • Amestecă bine până crema își dublează volumul și se întărește, apoi pune deoparte bolul.
    • În alt vas, freacă brânza mascarpone până se înmoaie.
    • Într-un bol separat, pune albușurile și folosește un mixer vertical sau un robot de bucătărie pentru a le bate până devin spumă.
    • Amestecă împreună toate ingredientele de mai sus.
    • Într-o cratiță curată, adaugă cafeaua, romul și zahărul. Lasă amestecul la foc mic până se dizolvă zahărul.
    • Bate frișca până devine spumă și adaugă zahărul și vanilia. Lasă frișca la frigider.
    • Pregătește cele patru vase în care urmează să asamblezi prăjitura.
    • Pune trei pișcoturi în fiecare vas și adaugă un strat generos de mascarpone; repetă acest proces până termini pișcoturile.
    • Rade pe deasupra ciocolată amăruie, adaugă frișca și presară cacao peste tiramisu.

    3. Macarons cu cafea

    Macarons cu cafea

    Cel mai probabil cunoști aceste deserturi delicioase franțuzești, dar nu te-ai încumetat să le prepari până acum. Dacă respecți rețeta pas cu pas, nu ai cum să dai greș. Vei obține niște prăjituri cu o textură crocantă și un gust aromat de cafea.

     

    Ingrediente:

     

    Pentru macarons:

    • patru albușuri
    • 300 de grame de zahăr pudră
    • 115 grame de migdale măcinate
    • o linguriță de cafea instant

     

    Pentru cremă:

    • o linguriță de cafea instant
    • un vârf de linguriță de sare
    • 150 de grame de ciocolată neagră
    • 125 de mililitri de smântână cu 30% grăsime

     

    Mod de preparare:

     

    • Folosește un mixer vertical sau un robot de bucătărie pentru a bate albușurile, împreună cu 75 de grame de zahăr, până obții o bezea.
    • Cerne restul de zahăr și făina pentru a te asigura că nu există bucăți prea mari.
    • Folosește o spatulă pentru a încorpora ușor zahărul, făina și cafeaua instant în bezea, adăugând câte o lingură pe rând.
    • Pune tot amestecul într-un poș.
    • Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
    • Folosește poșul pentru a face cercuri mici pe hârtie.
    • Trântește ușor tava de masă sau de blat câteva ori, pentru a elimina bulele de aer din aluat.
    • Lasă macarons la temperatura camerei pentru 20-40 de minute, până se formează o crustă deasupra.
    • Preîncălzește cuptorul la 150 de grade Celsius.
    • Pune tava în cuptor pentru 20-25 de minute; când sunt gata ar trebui să se desprindă ușor de hârtie.
    • Într-o cratiță, adu la fierbere smântâna; închide focul și adaugă cafeaua și ciocolata mărunțită.
    • Așteaptă puțin ca ciocolata să se topească și apoi amestecă până obții o cremă omogenă; lasă crema la răcit.
    • Unește două părți de macarons cu cremă.

     

    Pentru a obține un desert delicios, este important să respecți gramajele și instrucțiunile pas cu pas. În acest fel, vei reuși să prepari fără probleme orice prăjitură cu cafea.

    Sursă foto: Shutterstock și Philips

    Citește în continuare