0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Poveștile cafelei: 5 mituri pe care nu ar mai trebui să le crezi

     

    De-a lungul timpului, au apărut atât de multe povești în jurul cafelei, încât aceasta a devenit mai mult decât o simplă băutură de care te bucuri dimineața sau în momentele în care ai nevoie de energie. Cafeaua este un ritual. Un „personaj“ căruia i s-au atribuit foarte multe lucruri, dar care, bineînțeles, nu are cum să le facă pe toate, oricât de grozav ar fi.
     

    Așa că, în cele ce urmează, discutăm pe larg despre cele mai frecvente mituri despre cafea. Iar la final, te invităm să bem o ceașcă (sau două, sau trei) împreună. De acord?

    Mituri despre cafea

    Mitul #1: Cafeaua deshidratează

     

    Probabil acesta este aspectul despre care auzim cel mai des atunci când vine vorba de cafea. Totuși, uită-te puțin la ceașca pe care tocmai ți-ai pregătit-o, mai exact la conținutul de apă din ea. 

     

    Într-adevăr, cofeina este un diuretic natural (acesta este și motivul pentru care mergi des la toaletă dacă o consumi), însă apa (aproximativ 150-200 de mililitri) în care o prepari combate efectul deshidratant și contribuie la creșterea cantității de lichide pe care ar trebui să o consumi zilnic.

    Mitul #2: Cafeaua te ajută să slăbești

     

    Ar fi extraordinar să fie așa, însă, din păcate, este doar un mit. Sunt multe persoane care consumă cantități industriale de cafea fără ca asta să influențeze modul în care arată corpul lor. Dacă ar fi adevărat, nu ar mai avea nimeni probleme cu kilogramele în plus.

     

    Da, cofeina este o substanță care stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor, dar nu are un impact semnificativ asupra greutății corporale. Corelată însă cu o alimentație sănătoasă și mult sport, cafeaua poate oferi rezultate și pentru siluetă.

    Mitul #3: Cafeaua cauzează insomnie

     

    Cofeina este o substanță care stimulează sistemul nervos și are un efect puternic în organism (de unde și energia pe care o resimți după ce bei dimineața ceașca pregătită la espressor). Totuși, aceasta nu te împiedică sau dormi și nici nu îți creează probleme cu somnul, pentru că este absorbită și eliminată rapid.

    Series 3200 Espressoare complet automate

    Mitul #4: Cafeaua te scapă de mahmureală

     

    Fals. Într-adevăr, cafeaua îți poate pune creierul în alertă și te poate ajuta să ai mai multă energie, însă nu are nicio legătură cu eliminarea alcoolului din organism și nici nu poate combate starea neplăcută pe care o ai după o seară în care ai băut cam mult alcool.

     

    Câteva ore de somn și o cantitate semnificativă de apă te vor ajuta să te pui pe picioare. Apoi, da, poți bea și o cană de cafea pentru un boost de energie.

    Mitul #5: Cafeaua decofeinizată nu conține cofeină

     

    Ba da, chiar și cafeaua decofeinizată conține cofeină, însă într-o proporție mai mică, astfel încât să nu se simtă efectele ei. 

     

    Această opțiune este excelentă în cazul în care, din varii motive, ți-a fost interzisă cofeina, dar vrei în continuare să te bucuri de ritualul cafelei de dimineață. Partea bună este și că varianta decofeinizată conține o cantitate semnificativă de antioxidanți, așa că nu vei fi privat de beneficiile cafelei. 

     

    Sursa foto: Shutterstock.com

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.