0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Timp de citire: 5 Min

    Home ›› Cum să-ți razi barba în doar 4 pași

    Home ›› Cum să-ți razi barba în doar 4 pași

    Cum să-ți razi barba în doar 4 pași

     

    Te-ai săturat de barba ta deasă? Obține un aspect ras de nota zece sau mândrește-te cu cea mai tare barbă tunsă scurt. Însă, ai grijă! Firele de păr încarnate și pielea iritată pândesc la fiecare pas. Vrei să scapi de părul facial pe calea corectă? Folosește metoda noastră în 4 pași și barba ta va dispărea cât ai clipi. Adună-ți instrumentele și pregătește-ți pielea să iasă la lumină.

    Ce-ți trebuie înainte să începi

     

    Înainte să te apuci de treabă, asigură-te că ai la îndemână toate instrumentele necesare: 

     

    ● Prosop curat;

    ● Oglindă;

    ● Exfoliant blând;

    ● Set de foarfeci sau aparat de tuns barba;

    ● Cremă hidratantă sau balsam pentru barbă.

    Pasul 1: Pregătește-ți barba și pielea pentru ras 

     

    Momentul perfect pentru a-ți rade barba este după duș. Aburul și apa caldă îți vor deschide porii și îți vor înmuia firele de păr. Nu ai timp de un duș? Pentru același efect folosește o cârpă sau un prosop de mâini, udă-l cu apă caldă și aplică-l pe barbă timp de 30 de secunde.

     

    Ca să-ți pregătești pielea pentru marea dezvăluire este indicat ca mai întâi să o exfoliezi. Barba ți-a acoperit pielea mult timp și a creat condițiile perfecte pentru acumularea de celule moarte. Asigură-te că alegi un exfoliant blând care conține ingrediente calmante pentru piele, precum aloe vera sau mușețel. Pielea ar putea să se irite când începi să te razi, așa că e bine să ai grijă de ea cât poți de mult în această etapă. Ai barba prea lungă pentru a te exfolia? Nicio problemă! O poți face la finalul pasului 2. 

    Pasul 2: Tunde-ți barba scurt

     

    Să trecem la faza în care începi să-ți folosești instrumentele: momentul în care îți tunzi barba cât mai scurt. Folosește foarfeci speciale sau un aparat de tuns barba, cum ar fi Beard Trimmer 9000 Prestige. Încearcă să scurtezi barba la o lungime cât mai aproape de piele. Avansează treptat de la lung la mai scurt

    man shaving his beard

    Ai o barbă de care nu te-ai atins timp de mai mult de patru săptămâni și te-ai hotărât să treci la un look proaspăt bărbierit? Ai grijă ca pielea ta să nu se irite prea tare! Dacă simți cel mai mic disconfort, e mai bine să-ți tunzi barba scurt și să aștepți timp de cel puțin o săptămână. Astfel, pielea ta va avea timp să se obișnuiască să fie în centrul atenției.

    Pasul 3: Bărbierește-te ca la carte

     

    Bravo, ai scăpat de barbă! A venit momentul să-ți aranjezi și să corectezi ce a mai rămas din părul tău facial. Ce look preferi?

     

    Proaspăt ras. Pentru un aspect proaspăt bărbierit, cea mai bună variantă este un aparat de ras electric. Fă mișcări circulare cu aparatul de-a lungul feței, gâtului și maxilarului. Ai grijă să nu apeși prea tare ca să nu-ți rănești pielea. 

     

    Pielea ta se irită ușor? Atunci merită să încerci un bărbierit umed. Înainte să începi, umezește-ți fața sau aplică cremă de ras. Folosește un aparat de ras care funcționează atât pentru bărbieritul umed, cât și pentru cel uscat, cum ar fi Shaver S9000 Prestige. Apa sau crema de ras îți va deschide porii și îți va face părul mai moale. Astfel, bărbieritul va fi mult mai puțin dureros.

     

    Barbă scurtă. Preferi un look mai rebel cu o barbă tunsă scurt? Folosește un aparat de tuns barba pentru a ajunge la rezultatul perfect. Setează aparatul la lungimea de 3 până la 5 milimetri, în funcție de lookul pe care dorești să-l obții. Dacă vrei să mergi un pic mai departe, poți încerca un tuns pierdut. Tunde părul de pe obraji mai scurt decât părul de pe maxilar. Când termini partea principală, creează o linie dreaptă imediat dedesubtul liniei maxilarului. Folosește aparatul de ras pentru a curăța zona de pe gât.

    Ține minte că fiecare tip de piele se comportă diferit. Folosește tehnica potrivită pentru tine.    

    philips male grooming product

    Pasul 4: Îngrijirea de după ras

     

    Ești mulțumit de noul tău look? E momentul pentru detaliile finale. Clătește-ți fața și las-o să se usuce. Nu folosi prosopul pentru a grăbi uscarea. Sângele va ieși prin piele și va cauza roșeață și puncte inestetice. Când te-ai uscat, aplică crema hidratantă sau balsamul. Așa vei ajuta pielea să se refacă după schimbarea bruscă. Nu folosi cremă hidratantă sau aftershave cu prea mult parfum sau pe bază de alcool, deoarece acestea predispun la iritarea pielii. Tamponează ușor fața cu cremă hidratantă sau balsam. Noul tău look fresh este gata! A venit momentul să ieși din casă și să simți din nou vântul pe față.   

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.