0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Latte macchiato vs. caffe latte: care este diferența? 


    Nu există o alegere corectă sau greșită când vine vorba despre cafea, totul stă în aromă și în plăcerea de a savura cafeaua preferată. Cafeaua reprezintă unul dintre ritualurile noastre zilnice, fie că vorbim despre cafeaua pe care o preparăm pentru a ne înviora diminețile, fie despre cea care însoțește momentele de răsfăț alături de persoane dragi. De asemenea, ea este licoarea care animă conversațiile, care nu ne îmbie doar cu aroma, ci și cu stilul de servire. 

     

    Pentru a o putea savura complet, trebuie să înțelegem diferitele tipuri de cafea, indiferent că o preparăm la ibric sau la un espressor automat. Prepararea unei cești de cafea desăvârșite este mai simplă decât pare dacă urmăm pașii corecți. 

    Cele mai îndrăgite rețete

    Descoperă un tip de espresso mai lejer, accentuat subtil cu lapte care bucură papilele de fiecare dată. Caffe latte este într-adevăr o bucurie, dar totuși care este diferența dintre acesta și latte macchiato? 

     

    Prin compoziție, rețeta de caffe latte presupune unul sau două shot-uri de espresso cu lapte aburit și un strat subțire de spumă de lapte pentru a completa compoziția. Pe de altă parte, un latte macchiato presupune doar un accent delicat de lapte în shot-ul de espresso – macchiato în italiană însemnând „pătat”. La macchiato, proporția ar fi 90% cafea și 10% lapte. Diferența principală dintre cele două constă în cantitatea de lapte care dă aromă, macchiato este un espresso cu puțin lapte, pe cand caffe latte este un espresso cu multă spumă de lapte. 

    Cafea cu lapte în mod profesionist 

    diferenta dintre latte macchiato si caffe latte la espressorul Philips LatteGo

    Acum că putem face diferența dintre caffe latte și latte macchiato, știm cum le putem prepara acasă, asemenea unui artist care pune aromă în orice creează. Pentru cele mai bune rezultate, recomandarea noastră este folosirea unui espressor automat, mai exact un Philips LatteGo Seria 4300. Împreuna cu boabele prăjite Jacobs Barista Editions Crema, indiferent de tipul de latte ales, cafeaua va avea un gust asemenea celei făcute în cafenea de mâinile unui barista – un artist în prepararea cafelei. 

     

    Indiferent dacă dorești să servești un caffe latte cremos și delicat sau un latte macchiato aromat, dacă folosești un aparat Philips LatteGo seria 4300, ambele tipuri de cafea se prepară la fel de simplu: cu o singură apăsare de buton. Obții rezultate perfecte de fiecare dată, fără să fie nevoie să înveți sau să exersezi tehnici complicate de preparare a cafelei.   

     

    Setările ideale pentru un caffe latte sau un latte macchiato la un aparat Philips LatteGo seria 4300 sunt: râșnița la numărul 2, intensitatea cafelei la numărul 3, iar temperatura apei să fie medie. 

    De asemenea, dacă dorești să simți cel mai bine gustul cafelei într-un mod profesionist, îți recomandăm Philips LatteGo Seria 5400, o cafenea proprie sub forma unui espressor Philips. Datorită ristretto-ului adițional, poți opta pentru acel extra shot care te ajută să îți faci cafeaua pe gustul tău. Memorează setările unice ale cafelei tale preferate pentru a economisi secunde prețioase dimineața. Aparatul poate memora 4 profiluri de utilizator. 

    Savoarea cafelei indiferent de formă 

    Așadar, nu există o singură alegere când vine vorba de cafea, totul stă în plăcere, aromă și gust. Caffe latte și latte macchiato sunt două dintre cele mai populare și mai interesante mixuri de aromă a cafelei, dar cu siguranță nu și singurele. 

     

    Pentru a te bucura de o cafea desăvârșită, este esențial să folosești boabe de cafea de înaltă calitate, care să se armonizeze perfect. Originea cafelei, procesul de cultivare, recoltare și ambalare spun povestea unor boabe de cafea cu proprietăți aromatice deosebite. Astfel, te bucuri de rezultate deosebite de fiecare dată și îi poți întâmpina pe cei dragi într-o nouă zi cu aroma lor preferată. Încearcă boabele Jacobs Barista Editions Espresso pentru un espresso excelent, ca atare, sau alături de spumă de lapte sub formă de latte macchiato acasă, de caffe latte sau oricum îți dorești! 

     

    Toate aceste tipuri și experiențe pot fi savurate cu ajutorul unui espressor Philips și cu boabele alese Jacobs. Cu un asemenea aparat de cafea, te poți bucura de profilul tău de cafea preferat, alegând intensitatea, tăria, cantitatea de lapte și temperatura acesteia. Cel mai important este să te bucuri de cafea așa cum îți place. 

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.