1
Produse

    Cocktailuri cu cafea: rețete ușor de preparat acasă

     

    A trecut de mult vremea în care cafeaua se savura doar din ceașcă, fără alte adaosuri, în afară de zahăr și lapte. Astăzi există câte un mod aparte de servire a băuturii originare din Orient, pentru fiecare împrejurare în care ne-am putea găsi. Dorite de împătimiții nopților petrecute în club și preparate cu pasiune de mixologi, cocktailurile care conțin alcool și cafea sunt una dintre cele mai eficiente metode prin care poți să te energizezi.

    Cocktailurile pe bază de cafea simplă sau preparată la espressor, dar fără alcool, te pot ajuta să-ți începi diminețile de vară cu un boost de vitalitate. Cu inspirație, cu ingrediente delicioase, cu ustensile potrivite și cu un strop de îndemânare, poți să îți prepari un cocktail ca la bar, în intimitatea casei tale. Fie că vrei să-ți satisfaci pofta sau să-ți impresionezi prietenii, acum îți punem la dispoziție câteva dintre cele mai apreciate rețete de cocktailuri.

    Cocktailuri cu cafea
    Series 5000 Espressoare complet automate

    Cocktailuri cu alcool

     

    Ideale pentru a da viață unei petreceri care riscă să-și piardă ritmul cu mult înainte de final, aceste rețete de cocktailuri pot fi puse rapid în practică.

    Irish coffee


    Ingrediente:

     

    • cafea fierbinte
    • o linguriță de zahăr brun
    • 40 de mililitri de whiskey
    • frișcă

     

    Preparare:

     

    • Umple trei sferturi din pahar cu cafea fierbinte, după ce ai preîncălzit recipientul.
    • Adaugă zahăr brun și dizolvă-l prin amestecare.
    • Toarnă whiskey-ul, apoi amestecă.
    • Decorează gura paharului cu un „guler” gros de frișcă.

    Cafe Carribean


    Ingrediente:
     

    • 30 de mililitri de rom
    • 15 mililitri de amaretto
    • 240 de mililitri de cafea preparată la cafetieră
    • frișcă
    • fulgi de migdale


    Preparare:

    • Amestecă romul și amaretto într-un pahar cu picior și cu gura largă.
    • Toarnă cafea fierbinte.
    • Adaugă frișcă peste băutură.
    • Ornează cu fulgi de migdale.

    Espresso Summer


    Ingrediente:

     

    • 30 de mililitri de espresso
    • 45 de mililitri de dry gin
    • 15 mililitri de suc de portocale
    • trei lingurițe de apă
    • o linguriță de zahăr
    • cinci mure
    • o felie de portocală

     

    Preparare:
     

    • Prepară la espressor cafeaua pentru cocktail.
    • Zdrobește murele într-un shaker. 
    • Dizolvă zahărul în apă și toarnă-l în shaker, alături de gheață și de sucul de portocale.
    • Agită puternic shakerul, timp de câteva secunde.
    • Toarnă băutura într-un pahar umplut cu gheață și decorat cu felia de portocală.

    Anatolia Cafe


    Ingrediente:
     

    • 30 de mililitri de coniac
    • 140 de mililitri de cafea
    • 30 de mililitri de lichior de cireșe
    • o linguriță de sirop de scorțișoară
    • frișcă

     

    Preparare:

     

    • Amestecă coniacul, lichiorul și siropul de scorțișoară, apoi toarnă-le într-un pahar înalt.
    • Adaugă cafeaua.
    • Ornează băutura cu frișca pe care ai presărat scorțișoară.

    Cocktailuri fără alcool


    Preferate de cei care iubesc savoarea cafelei și cărora combinațiile surprinzătoare le stârnesc pofta, cocktailurile de mai jos nu îți dau doar energie, ci și savoarea ingredientelor naturale.
    Cocktailuri fără alcool

    Cold brew tonic


    Ingrediente:
     

    • 60 de mililitri de cafea
    • 250 de mililitri de apă tonică
    • cuburi de gheață

     

    Preparare:
     

    • Adaugă cuburile de gheață într-un pahar cu gura largă.
    • Toarnă cafeaua și apa tonică peste gheață.
    • Amestecă ingredientele până la omogenizare.

    Main Squeeze


    Ingrediente:

     

    • o ceașcă de espresso
    • 350 de mililitri de apă minerală
    • două portocale
    • cuburi de gheață

     

    Preparare:
     

    • Extrage sucul din portocale cu ajutorul unui storcător de citrice.
    • Pune cuburile de gheață în pahar și toarnă sucul de fructe.
    • Toarnă apa minerală.
    • Adaugă ceașca de espresso și amestecă bine cu un stirrer de cocktail.

    Espresso tonic 


    Ingrediente:

     

    • o ceașcă de espresso rece
    • 350 de mililitri de apă tonică
    • o crenguță de rozmarin
    • cuburi de gheață

     

    Preparare:

     

    • Toarnă apa tonică într-un pahar îngust și lung.
    • Adaugă cuburile de gheață și ceașca de espresso.
    • Ornează cu rozmarin și nu amesteca în conținut.

    Blood Rush 


    Ingrediente:

     

    • 100 de mililitri de cafea rece
    • 250 de mililitri de mix Bloody Mary (suc de tomate, piper negru, chimion și ghimbir)
    • pătrunjel
    • cuburi de gheață

     

    Preparare:

     

    • Așază cuburile de gheață într-un pahar cu gura largă.
    • Adaugă mixul Bloody Mary.
    • Toarnă cafeaua.
    • Ornează gura paharului cu pătrunjel.

    Cold fashioned


    Ingrediente:

     

    • o ceașcă de cafea rece
    • o jumătate de ceașcă de sirop din zahăr
    • 50 de mililitri de bitter de portocale
    • cuburi de gheață
    • felii de portocală

     

    Preparare:

     

    • Adaugă cuburile de gheață într-un pahar mare.
    • Amestecă bitterul de portocale, ceașca de cafea și siropul de zahăr într-un shaker.
    • Adaugă amestecul în pahar.
    • Ornează paharul cu felii de portocală.