0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

      Cocktailuri cu cafea: rețete ușor de preparat acasă

       

      A trecut de mult vremea în care cafeaua se savura doar din ceașcă, fără alte adaosuri, în afară de zahăr și lapte. Astăzi există câte un mod aparte de servire a băuturii originare din Orient, pentru fiecare împrejurare în care ne-am putea găsi. Dorite de împătimiții nopților petrecute în club și preparate cu pasiune de mixologi, cocktailurile care conțin alcool și cafea sunt una dintre cele mai eficiente metode prin care poți să te energizezi.

      Cocktailurile pe bază de cafea simplă sau preparată la espressor, dar fără alcool, te pot ajuta să-ți începi diminețile de vară cu un boost de vitalitate. Cu inspirație, cu ingrediente delicioase, cu ustensile potrivite și cu un strop de îndemânare, poți să îți prepari un cocktail ca la bar, în intimitatea casei tale. Fie că vrei să-ți satisfaci pofta sau să-ți impresionezi prietenii, acum îți punem la dispoziție câteva dintre cele mai apreciate rețete de cocktailuri.

      Cocktailuri cu cafea
      Series 5000 Espressoare complet automate

      Din păcate, acest produs nu mai este disponibil

      Băuturi cu cafea: cocktailuri cu alcool

       

      Ideale pentru a da viață unei petreceri care riscă să-și piardă ritmul cu mult înainte de final, aceste rețete de cocktailuri cu cafea pot fi puse rapid în practică. Indiferent că este vorba despre o băutură care conține cafea cu coniac, cu whiskey sau cu rom, aceasta va reuși, cu siguranță, să anime atmosfera

      Irish coffee


      Ingrediente:

       

      • cafea fierbinte
      • o linguriță de zahăr brun
      • 40 de mililitri de whiskey
      • frișcă

       

      Preparare:

       

      • Umple trei sferturi din pahar cu cafea fierbinte, după ce ai preîncălzit recipientul.
      • Adaugă zahăr brun și dizolvă-l prin amestecare.
      • Toarnă whiskey-ul, apoi amestecă.
      • Decorează gura paharului cu un „guler” gros de frișcă.

      Cafe Carribean


      Ingrediente:
       

      • 30 de mililitri de rom
      • 15 mililitri de amaretto
      • 240 de mililitri de cafea preparată la cafetieră
      • frișcă
      • fulgi de migdale


      Preparare:

      • Amestecă romul și amaretto într-un pahar cu picior și cu gura largă.
      • Toarnă cafea fierbinte.
      • Adaugă frișcă peste băutură.
      • Ornează cu fulgi de migdale.

      Espresso Summer


      Ingrediente:

       

      • 30 de mililitri de espresso
      • 45 de mililitri de dry gin
      • 15 mililitri de suc de portocale
      • trei lingurițe de apă
      • o linguriță de zahăr
      • cinci mure
      • o felie de portocală

       

      Preparare:
       

      • Prepară la espressor cafeaua pentru cocktail.
      • Zdrobește murele într-un shaker. 
      • Dizolvă zahărul în apă și toarnă-l în shaker, alături de gheață și de sucul de portocale.
      • Agită puternic shakerul, timp de câteva secunde.
      • Toarnă băutura într-un pahar umplut cu gheață și decorat cu felia de portocală.

      Anatolia Cafe


      Ingrediente:
       

      • 30 de mililitri de coniac
      • 140 de mililitri de cafea
      • 30 de mililitri de lichior de cireșe
      • o linguriță de sirop de scorțișoară
      • frișcă

       

      Preparare:

       

      • Amestecă coniacul, lichiorul și siropul de scorțișoară, apoi toarnă-le într-un pahar înalt.
      • Adaugă cafeaua.
      • Ornează băutura cu frișca pe care ai presărat scorțișoară.

      Cocktailuri fără alcool


      Preferate de cei care iubesc savoarea cafelei și cărora combinațiile surprinzătoare le stârnesc pofta, cocktailurile de mai jos nu îți dau doar energie, ci și savoarea ingredientelor naturale.

      Cocktailuri fără alcool

      Cold brew tonic


      Ingrediente:
       

      • 60 de mililitri de cafea
      • 250 de mililitri de apă tonică
      • cuburi de gheață

       

      Preparare:
       

      • Adaugă cuburile de gheață într-un pahar cu gura largă.
      • Toarnă cafeaua și apa tonică peste gheață.
      • Amestecă ingredientele până la omogenizare.

      Main Squeeze


      Ingrediente:

       

      • o ceașcă de espresso
      • 350 de mililitri de apă minerală
      • două portocale
      • cuburi de gheață

       

      Preparare:
       

      • Extrage sucul din portocale cu ajutorul unui storcător de citrice.
      • Pune cuburile de gheață în pahar și toarnă sucul de fructe.
      • Toarnă apa minerală.
      • Adaugă ceașca de espresso și amestecă bine cu un stirrer de cocktail.

      Espresso tonic 


      Ingrediente:

       

      • o ceașcă de espresso rece
      • 350 de mililitri de apă tonică
      • o crenguță de rozmarin
      • cuburi de gheață

       

      Preparare:

       

      • Toarnă apa tonică într-un pahar îngust și lung.
      • Adaugă cuburile de gheață și ceașca de espresso.
      • Ornează cu rozmarin și nu amesteca în conținut.

      Blood Rush 


      Ingrediente:

       

      • 100 de mililitri de cafea rece
      • 250 de mililitri de mix Bloody Mary (suc de tomate, piper negru, chimion și ghimbir)
      • pătrunjel
      • cuburi de gheață

       

      Preparare:

       

      • Așază cuburile de gheață într-un pahar cu gura largă.
      • Adaugă mixul Bloody Mary.
      • Toarnă cafeaua.
      • Ornează gura paharului cu pătrunjel.

      Cold fashioned


      Ingrediente:

       

      • o ceașcă de cafea rece
      • o jumătate de ceașcă de sirop din zahăr
      • 50 de mililitri de bitter de portocale
      • cuburi de gheață
      • felii de portocală

       

      Preparare:

       

      • Adaugă cuburile de gheață într-un pahar mare.
      • Amestecă bitterul de portocale, ceașca de cafea și siropul de zahăr într-un shaker.
      • Adaugă amestecul în pahar.
      • Ornează paharul cu felii de portocală.

      You are about to visit a Philips global content page

      Continue

      Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.