0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Alergenii din locuinţă – Tipurile de polen

    Alergenii din locuinţă

    Şi cum poate ajuta Philips

    Lectură de 5 min.

    Constatările preliminare ale unui studiu realizat de Centrul german de cercetare pentru alergii şi mediul înconjurător indică faptul că purificatoarele de aer Philips pot elimina rapid alergenii de la acarieni din aerul interior.

     

    Prof. Dr. Jeroen Buters şi o echipă de cercetători de la Centrul pentru alergii şi mediul înconjurător (ZAUM) au realizat recent un studiu de cercetare pentru a testa purificatoarele de aer Philips în locuinţe reale.

     

    ZAUM aparţine de Universitatea Tehnică din München (TUM) şi Helmholtz Zentrum München (HMGU) şi este membru al Centrului german de cercetări pulmonare. Potrivit site-ului web oficial, "obiectivele ZAUM sunt de a promova cercetarea privind bolile alergice pentru a obţine perspective mecanice asupra bolii şi de a grăbi evoluţiile terapeutice pentru a oferi o mai bună îngrijire a pacientului sau chiar pentru a putea preveni apariţia bolilor alergice."

     

    Materiile fecale ale acarienilor reprezintă principala sursă de alergeni de la interior, fiind purtate în aer ca particule (PM) după o perturbare. Studiul a investigat performanţa purificatoarelor de aer Philips în îndepărtarea alergenilor de la acarieni şi a altor fracţiuni PM din aerul ambiant în 22 de case din München, Germania. "Am ştiut din testele de laborator şi din testele din camerele de mediu că purificatoarele noastre de aer sunt foarte eficiente la filtrarea poluanţilor din aer, dar am dorit să confirmăm că alergenii şi particulele pot fi eliminate şi în condiţii mai realiste. Prin urmare, am colaborat cu Prof. Dr. Buters pentru a testa cel mai nou model AC4236 în dormitoarele unor case în care chiar locuiau oameni", explică Michael Scheja, om de ştiinţă principal în cercetările Philips.

    Tipuri de polen, soluţii Philips pentru calitatea aerului

    Pe lângă faptul că transportă diferite tipuri de alergeni, particulele sunt, de asemenea, cunoscute pentru o gamă largă de efecte negative asupra sănătăţii care afectează sistemul respirator şi cardiovascular (simptome respiratorii, agravarea astmului, creşterea spitalizărilor etc.). 

     

    Măsurătorile au fost finalizate recent, iar constatările preliminare indică faptul că nu numai alergenii de la acarienii casnici, ci şi particulele care acoperă intervalul de particule ultrafine, PM1, PM 2,5 şi PM 10, sunt reduse în mod eficient de purificatoarele de aer. Cu cât aceste substanţe nocive sunt mai puţine în aer, cu atât este mai mică cantitatea disponibilă pentru inhalare directă de către ocupanţii spaţiului interior.

     

    Analiza detaliată a tuturor datelor colectate în timpul studiului este în curs de desfăşurare şi se pregăteşte publicarea rezultatelor finale într-un jurnal ştiinţific. Se anticipează că aceste constatări vor fi trimise spre publicare într-un jurnal ştiinţific la sfârşitul acestui an.

     

    Prof. Dr. Buters, director adjunct al ZAUM (Centrul pentru alergii şi mediul înconjurător din München, Germania) afirmă că "După cunoştinţele noastre, acesta este cel mai cuprinzător studiu care arată că purificatoarele de aer portabile pot reduce acarienii din aer şi alţi alergeni în diferite fracţiuni de dimensiuni de particule în locuinţe".

    Mai multe articole despre calitatea aerului

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.