0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Alergenii din locuinţă – Acarienii

    Alergenii din locuinţă: acarienii
    Şi cum poate ajuta Philips

    Lectură de 5 min.

    Credem că există întotdeauna o modalitate de a face viaţa mai bună. De aceea, suntem dedicaţi creării de soluţii complete pentru a contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului din locuinţă, în special când vine vorba de alergeni. În acest articol ne concentrăm asupra acarienilor şi, cu ajutorul unui purificator de aer Philips, vom vedea ce poţi face pentru a-i îndepărta.
     

    Ce sunt mai exact acarienii?

     

    Sistemul imunitar ne protejează împotriva invadatorilor străini, cum ar fi bacteriile, ciupercile şi virusurile, care pot provoca infecţii. Cu toate acestea, la persoanele cu alergii, sistemul imunitar confundă o substanţă care este în mod normal inofensivă pentru cei mai mulţi oameni cu ceva periculos – şi o atacă. Una dintre aceste substanţe sunt fecalele acarienilor.
     

    Să analizăm mai atent


    Alergenii pot fi împărţiţi în alergeni de exterior şi de interior. Acarienii – sau, mai precis, proteinele din fecalele pe care le produc – reprezintă principalul exemplu de alergeni de interior. Un acarian măsoară doar aproximativ un sfert până la o treime dintr-un milimetru. Aceştia sunt prea mici pentru a fi văzuţi cu ochiul liber, dar la microscop arată ca nişte gândăcei albi. Au opt picioare, aşa că nu sunt insecte, ci artropode, la fel ca păianjenii. Acarienii pot fi găsiţi în saltele, covoare, perne, lenjeria de pat sau mobilierul tapiţat, care le servesc drept cuiburi. Apoi, aceştia produc alergeni care pot fi transportaţi în aer când sunt perturbaţi de mişcare, inclusiv de activitatea umană (cum ar fi curăţenia, mersul şi făcutul patului) sau de curenţii de aer.[1]
     

    Când apar?


    Alergenii de la acarieni pot fi prezenţi pe tot parcursul anului, dar sunt mai întâlniţi în verile cu umiditate ridicată.
     

    Cum pot evita acarienii?


    Acarienilor le plac temperaturile de 20-25 de grade Celsius. De asemenea, le plac nivelurile de umiditate de 70-80 la sută, astfel încât, în majoritatea cazurilor, cel mai bine este să păstrezi umiditatea din casă la 40-50 la sută, utilizând un dezumidificator sau un aparat de aer condiţionat.[3]

     

    Deoarece acarienii se găsesc cel mai frecvent în dormitor, iată câteva sfaturi pentru a păstra acarienii la distanţă:

     

    • Curăţă periodic saltelele cu un aspirator cu filtrare ridicată, de ex., unul cu filtru HEPA
    • Foloseşte bariere anti-alergeni (huse) pentru saltele, pături şi perne pentru a ajuta la protejarea împotriva acarienilor
    • Spală lenjeria de pat la 60 0C pentru a reduce numărul de acarieni şi nivelurile de alergeni de la acarieni
    • Alege covoare lavabile, parchet din lemn şi jaluzele în loc de perdele
    • Mută obiectele de decor, cărţile şi revistele peste care se aşază praful într-o altă cameră
    • Nu lăsa copiii predispuşi la reacţii alergice să doarmă în patul de jos al unui pat suprapus, unde alergenii pot cădea pe aceştia[2][3]

     

    Purificatoarele de aer Philips dispun de o filtrare avansată în mai multe straturi, care poate îndepărta 99,97 % din alergenii din aer, cum ar fi acarienii. Dacă doreşti să afli mai multe despre modul în care tu şi familia ta vă puteţi bucura de aer curat şi mai sănătos, accesează acest link.

     

    Simte chiar azi diferenţa în aerul pe care îl respiri.

     

    [1] aafa.org/dust-mite-allergy

    [2] https://www.allergyuk.org/resources/house-dust-mite-allergy-factsheet

    [3] Portnoy J et al. Joint Taskforce on Practice Parameters; Practice Parameter Workgroup. Environmental assessment and exposure control of dust mites: a practice parameter. Ann Allergy Asthma Immunol. 2013.

    Mai multe articole despre calitatea aerului

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.