0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Alergenii din locuinţă – Celulele moarte ale pielii animalelor

    Alergenii din locuinţă: celulele moarte ale pielii animalelor

    Şi cum poate ajuta Philips

    Lectură de 4 min.

    Credem că există întotdeauna o modalitate de a face viaţa mai bună. De aceea, suntem dedicaţi creării de soluţii complete pentru a contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului din locuinţă. În acest articol prezentăm alergenii pe care îi produc prietenii noştri cu blană şi oferim sfaturi cu privire la ceea ce poţi face pentru a-i evita.

     

    Ce sunt mai exact celulele moarte ale pielii animalelor?

    Sistemul imunitar ne protejează împotriva invadatorilor străini, cum ar fi bacteriile, ciupercile şi virusurile, care pot provoca infecţii. Cu toate acestea, la persoanele cu alergii, sistemul imunitar confundă o substanţă care este în mod normal inofensivă pentru cei mai mulţi oameni cu ceva periculos – şi o atacă. Una dintre aceste substanţe sunt proteinele conţinute în celulele moarte ale pielii animalelor de companie.

     

    Să analizăm mai atent

    Celulele pielii animalelor sunt formate din bucăţi de piele mici, chiar microscopice, care cad de la animalele cu blană sau pene, cum ar fi pisici, câini, rozătoare şi păsări. Aceste celule de piele pot provoca reacţii la persoanele care sunt în mod specific alergice la ele. Dar nu doar pielea prietenului tău cu blană trebuie luată în considerare. Proteinele aflate în saliva, urina şi fecalele animalelor pot provoca, de asemenea, reacţii alergice la unii oameni.

     

    Alergenii de la animalele de companie pot pătrunde în aer atunci când animalul este mângâiat sau îngrijit sau atunci când sunt ridicaţi în aer după ce s-au depus pe suprafeţe, prin ştergerea prafului, aspirare sau alte activităţi casnice. Şi pentru că sunt foarte uşori şi mici, odată ce ajung în aer, pot rămâne suspendaţi acolo o lungă perioadă de timp[1].

     

    Există pisici hipoalergenice?

    Din păcate, răspunsul aici este nu, deoarece, indiferent de lungimea părului, saliva pisicii, urina şi celule moarte ale pielii acesteia transportă, de asemenea, alergeni. Unele rase de pisici, cum ar fi pisica siberiană şi albastră de Rusia, sunt considerate a fi mai puţin alergenice, dar nu există o pisică cu adevărat hipoalergenică.[2][3]

    Celulele moarte ale pielii animalelor, date privind alergiile

    Ştiai că aproximativ de două ori mai mulţi oameni raportează alergii la pisici în comparaţie cu câini?[4]

    Cum pot evita celulele moarte ale pielii animalelor?

     

    Dimensiunea microscopică şi forma zimţată a alergenilor de la animalele de companie înseamnă că se pot lipi cu uşurinţă de mobilier, lenjeria de pat, ţesături şi multe obiecte transportate în şi din casă. De aceea, celulele moarte ale pielii animalelor de companie se răspândesc uşor prin casă şi pot fi găsite chiar şi în locuinţe şi clădiri fără animale de companie. Din fericire, totuşi, există unele sfaturi pentru a le păstra la distanţă:

     

    • Utilizează un aspirator cu filtrare ridicată, cu filtre capabile să reţină o proporţie mare de particule mai mici, şi aspiră toate suprafeţele mobilierului tapiţat cel puţin de două ori pe săptămână
    • Spală husele canapelelor la fiecare două săptămâni cu detergent antialergic de rufe
    • Spală frecvent covoarele în apă fierbinte ori de câte ori este posibil – curăţarea uscată este, de asemenea, benefică
    • Nu lăsa animalele de companie în dormitor şi ţine uşa dormitorului închisă, astfel încât animalele de companie să nu poată intra în dormitor în niciun moment
    • Du animalul de companie la un centru de îngrijire sau poartă o mască pentru faţă în timp ce îţi îngrijeşti animalul de companie;[5][6]

     

    Purificatoarele de aer Philips dispun de o filtrare avansată în mai multe straturi, care poate îndepărta 99,97 % din alergenii din aer, cum ar fi celulele moarte ale pielii animalelor. Dacă doreşti să afli mai multe despre modul în care tu şi familia ta vă puteţi bucura de aer curat şi mai sănătos, accesează acest link.

     

    Simte chiar azi diferenţa în aerul pe care îl respiri.

     

    [1] lung.org/clean-air/at-home/indoor-air-pollutants/pet-dander

    [2] aafa.org/control-indoor-allergens/

    [3] Adrian Morris. ABC OF ALLERGOLOGY. Current Allergy & Clinical Immunology, iunie 2008, vol. 21, nr. 2

    [4] B.-M. Bellach. Der Bundes-Gesundheitssurvey 1998. Gesundheitswesen 61 (1999) Sonderheft 2 S55–S56. Robert Koch-Institut, Berlin.

    [5] Environmental assessment and exposure control: a practice parameter—furry animals. J. Portnoy et al. / Ann Allergy Asthma Immunol 108 (2012) 223.e1–223.e15

    Mai multe articole despre calitatea aerului

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.