0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Alergenii din locuinţă – Polenul

    Alergenii din locuinţă: polenul

    Şi cum poate ajuta Philips

    Lectură de 5 min.

    Credem că există întotdeauna o modalitate de a face viaţa mai bună. De aceea, suntem dedicaţi creării de soluţii complete pentru a contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului din locuinţă. În acest articol explorăm unul dintre cei mai întâlniţi factori declanşatori ai alergiilor respiratorii – şi anume polenul – şi ce poţi face pentru a-l capta şi controla.

     

    Ce este mai exact polenul?

    Sistemul imunitar ne protejează împotriva invadatorilor străini, cum ar fi bacteriile, ciupercile şi virusurile, care pot provoca infecţii. Cu toate acestea, la persoanele cu alergii, sistemul imunitar confundă o substanţă care este în mod normal inofensivă pentru cei mai mulţi oameni cu ceva periculos – şi o atacă. Una dintre aceste substanţe este polenul.

     

    Să analizăm mai atent

    Alergenii pot fi împărţiţi în alergeni de exterior şi de interior. Polenul este unul dintre cei mai des întâlniţi alergeni de exterior. Se compune din granule individuale de polen care conţin celulele sexuale masculine. Plantele polenizate de vânt eliberează de obicei cea mai mare cantitate de polen pentru a asigura polenizarea. Acest praf uşor poate parcurge sute de kilometri – cu cât este mai vânt, cu atât polenul este răspândit mai mult şi cu atât concentraţia este mai mare. Totuşi, ploaia conduce polenul spre sol, ceea ce reduce riscul de apariţie a simptomelor de rinită alergică. La unele persoane, este nevoie de doar câteva granule de polen pentru a declanşa o reacţie alergică severă.[1][2]

     

    Deşi polenul este clasificat în cea mai mare parte ca alergen de exterior, este important să ştii că particulele de polen pot ajunge cu uşurinţă în casa ta.

     

    [1] ecarf.org/en/information-portal/allergies-overview/pollen-allergy/

    [2] webmd.com/allergies/how-weather-affects-allergies

    Tipurile de polen şi când apar acestea

    Care sunt tipurile de polen şi când apar acestea?

     

    1. Polen de iarbă

    Anotimp: de obicei primăvara (aprilie-iunie), dar polenul poate fi detectat şi în septembrie în ţările sudice

     

    2. Polen de buruieni

    Anotimp: în principal în timpul verii, dar poate fi prezent în atmosferă mult mai mult timp în zona mediteraneeană

     

    3. Polen de copaci

    Anotimp: de obicei primăvara şi vara, dar ca în cazul celorlalte tipuri de polen de mai sus, momentul exact poate varia între regiunile europene şi chiar de la an la an

     

    Multe ţări produc calendare ale polenului, care indică perioadele tipice în care te poţi aştepta la prezenţa diferitelor tipuri de polen. Pentru mai multe informaţii, consultă site-urile web ale grupurilor locale de pacienţi cu rinită alergică.

     

    Cum poţi monitoriza situaţia polenului?

    Din fericire, există prognoze ale polenului. Acestea se bazează pe o varietate de factori de mediu şi sezonieri, inclusiv nivelurile anterioare şi actuale de polen şi condiţiile meteorologice. O prognoză privind polenul poate ajuta persoanele care suferă de alergii să îşi planifice ziua. Poţi găsi prognoze ale polenului pentru zona ta în aplicaţia Philips Clean Home+ sau online.

     

    Ce este nivelul de polen?

    Nivelul de polen este o măsură a polenului din aer pe o perioadă de timp şi este exprimat în granule de polen pe metru cub de aer. Nivelurile de polen reprezintă de obicei concentraţia anumitor tipuri de polen. Cu cât este mai mare nivelul unui tip de polen la care eşti alergic, cu atât este mai probabil să prezinţi simptome de alergie.

     

    Cum pot evita polenul?

    Deoarece polenul poate fi transportat în casa ta pe lucruri precum îmbrăcămintea şi animalele de companie, este important să încerci să-l eviţi când eşti afară. Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta:

     

    • Monitorizează zilnic prognozele privind polenul şi rămâi la interior ori de câte ori este posibil, atunci când nivelul de polen este ridicat
    • Dacă trebuie să ieşi din casă, aplică un balsam eficient care funcţionează ca barieră împotriva alergenilor pe marginea fiecărei nări pentru a prinde polenul
    • Poartă ochelari de soare mari pentru a ţine polenul departe de ochi
    • Dacă faci naveta la lucru, încearcă să eviţi ciclismul, mersul pe jos sau condusul cu geamurile coborâte în perioadele cu niveluri ridicate de polen
    • Evită tunderea gazonului sau greblarea frunzelor
    • În zilele cu niveluri ridicate de polen, pune hainele direct în maşina de spălat şi intră la duş imediat ce ajungi acasă
    • Evită uscarea rufelor pe o frânghie afară atunci când nivelul de polen este ridicat
    • Utilizează picături de ser fiziologic pentru a îndepărta polenul de pe marginea ochilor[3][4][5]

     

    Purificatoarele de aer Philips dispun de o filtrare avansată în mai multe straturi, care poate îndepărta 99,97 % din alergenii din aer, cum ar fi polenul. Dacă doreşti să afli mai multe despre modul în care tu şi familia ta vă puteţi bucura de aer curat şi mai sănătos, accesează acest link.

     

    Simte chiar azi diferenţa în aerul pe care îl respiri.

     

    [3] patients.eaaci.org/pollen/

    [4] nhs.uk/Conditions/Hay-fever/Pages/Introduction.aspx

    [5] webmd.com/allergies/features/allergies-and-exercising-outside

    Mai multe articole despre calitatea aerului

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.