Gătește cu aer fierbinte rețete delicioase și sănătoase folosind aparatul Airfryer. Descoperă toate rețetele noastre.
Porţii 6, Durată de preparare: 20 min., Durată de gătire 15-20 min.
Ingrediente
- 1 bucată păstârnac
- 3 morcovi
- 1/4 țelină
- 1/4 ridiche
- 1 ou
- 1 linguriță boia de ardei
- 1/2 linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță muștar
- 1/2 boia de ardei iute
- 100 g pesmet
- Pentru sos:
- 3 lingurițe chives
- 2 căței de usturoi
- 250 ml iaurt grecesc cu 0% grăsime
- Sare - după gust
- Piper - după gust
Indicaţii
- 1. Spală și decojește păstârnacul, morcovii, țelina și ridichea. Taie-le în fâșii mai groase (precum cartofii prăjiți).
- 2. Fierbe apă cu sare până la clocotire și adaugă legumele. După ce sunt fierte, clătește-le cu apă rece și usucă-le cu un prosop de hârtie.
- 3. Bate oul și adaugă boia de ardei dulce, usturoiul granulat, muștarul și boia de ardei iute. Adaugă sare, după gust.
- 4. Adaugă pesmetul și amestecă bine.
- 5. Setează aparatul Airfryer la o temperatură de 180 de grade timp de 15-20 de minute. Adaugă legumele, fără să umpli coșul prea mult.
- 6. Amestecă din când în când pentru a te asigura că legumele nu se lipesc.
- 7. Pentru sos, amestecă iaurtul cu usturoiul pisat și cele 3 lingurițe de chives. Adaugă sare și piper, după gust.