Prepara tot felul de retete, de la supe crema la sosuri delicioase cu mixerele verticale de la Philips. Descopera toate retetele noastre.
Porţii 6, Durată de preparare: 20 min.
Ingrediente
- 5 linguri de seminţe de susan
- 3 căţei de usturoi
- 200 g (1 ceaşcă) năut (în conservă), păstrează 3 linguri de lichid din conservă (scurge năutul şi clăteşte-l)
- 1 lingură de iaurt grecesc
- 2 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de suc de lămâie
- 1 vârf de zahăr
- 1 vârf de ardei iute Cayenne
- 1 vârf de boia
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat (opţional)
- 1 ardei gras roșu (opțional), fără semințe și cu membrana albă îndepărtată
Indicaţii
- 1. Prăjeşte semințele de susan timp de două minute, amestecând des, până capătă o culoare aurie.
- 2. Pasează năutul cu mixerul vertical cu accesoriul tocător XL, împreună cu 2-3 linguri de lichid din conserva de năut, cu semințele de susan prăjite, usturoiul, iaurtul şi cu 1 lingură de ulei pentru a forma o pastă fină.
- 3. Adaugă sucul de lămâie şi pasează amestecul timp de câteva secunde în plus. Asezonează humusul cu zahăr, cu ardei iute Cayenne, cu boia, sare și piper.
- 4. Decorează cu pătrunjel tocat fin şi cu ardei roşu tăiat fâșii.
- Sugestie: Humul merge de minune cu lipiile sau cu pita.