1. Tocaţi fin ceapa şi ciupercile. Topiţi untul într-o cratiţă şi căliţi ceapa şi ciupercile. Adăugaţi făina şi amestecaţi bine. Încălziţi laptele şi adăugaţi-l, puţin câte puţin, la amestecul de ciuperci din cratiţă. Amestecaţi continuu până când compoziţia se îngroaşă. Asezonaţi cu sare şi nucşoară după gust. Lăsaţi la răcit şi puneţi la frigider timp de 2 ore.
2. Pentru stratul de pesmet, amestecaţi uleiul cu pesmetul. Amestecaţi continuu până când compoziţia începe să se desfacă şi să devină sfărâmicioasă.
3. Rulaţi o lingură de umplutură de cartofi prin pesmet până la acoperirea completă şi puneţi-o în coşul aparatului Airfryer. Repetaţi până la terminarea umpluturii.
4. Preîncălziţi aparatul Airfryer la 200°C.
5. Prăjiţi în două tranşe.
6. Introduceţi coşul în aparatul Airfryer. Setaţi cronometrul la 8 minute şi prăjiţi crochetele până când se declanşează semnalul sonor al cronometrului şi acestea au devenit rumene şi crocante.
Sugestie: Pentru a face crochete de carne, înlocuiţi ciupercile cu 100 g carne de viţel sau de vită (coastă, muşchi) tocată fin.
Reţete similare
Feluri principale
Rețetă File De Vânat Cu Sos De Alune Şi Rodii | Philips