0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Rețetă lasagna de pui

    Rețetă lasagna de pui

    Porţii 4, Durată de preparare: 15 m, Durată de gătire 25 m

    Ingrediente

    • ½ litru lapte
    • 2 linguri de unt
    • nucşoară
    • sare
    • piper
    • 150 g parmezan
    • 250 g piept de pui
    • 1 pachet de foi de lasagna semipreparate (500 g)
    • 1 ceapă
    • 2 căţei de usturoi
    • 3 roşii, decojite şi fără seminţe
    • 10 măsline verzi
    • 250 g mozzarella, feliată
    • piper negru

    Indicaţii

    • 1. Pentru sosul de brânză, încălziţi laptele într-o cratiţă (nu lăsaţi să fiarbă). În altă cratiţă, topiţi untul şi adăugaţi făina. Amestecaţi rapid timp de 2 minute, luaţi de pe foc şi adăugaţi laptele, amestecând constant până se îngroaşă şi se omogenizează.
    • 2. Condimentaţi cu un vârf de linguriţă de nucşoară, sare şi piper înainte de a pune la foc mic pentru 2 minute. Luaţi de pe foc şi amestecaţi cu două treimi de parmezan. Puneţi deoparte.
    • 3. Pentru lasagna, preîncălziţi cuptorul la 180°C. Fierbeţi carnea de pui în apă cu condimentele dorite timp de 10 minute, până se frăgezeşte, apoi lăsaţi să se răcească în apă înainte de a scurge. Puneţi accesoriul de tăiat în robotul de bucătărie şi tăiaţi puiul în două bucăţi mari. Puneţi deoparte.
    • 4. Apoi, utilizând vasul robotului de bucătărie şi accesoriul de tăiat, tocaţi individual ceapa, usturoiul, roşiile, pătrunjelul şi măslinele. Într-o cratiţă, căliţi untul şi usturoiul, apoi adăugaţi puiul, roşiile, măslinele şi pătrunjelul şi lăsaţi la foc mic. Puneţi deoparte.
    • 5. Într-o farfurie de sticlă termorezistentă, asamblaţi lasagna alternând straturile de sos de brânză, pui şi mozzarella, şi terminând cu sosul de brânză.
    • 6. Presăraţi brânză pe deasupra şi coaceţi timp de 25 de minute.
    • Poftă bună!
    Rețetă Lasagna De Pui | Philips

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.