1. Pentru sosul de brânză, încălziţi laptele într-o cratiţă (nu lăsaţi să fiarbă). În altă cratiţă, topiţi untul şi adăugaţi făina. Amestecaţi rapid timp de 2 minute, luaţi de pe foc şi adăugaţi laptele, amestecând constant până se îngroaşă şi se omogenizează.
2. Condimentaţi cu un vârf de linguriţă de nucşoară, sare şi piper înainte de a pune la foc mic pentru 2 minute. Luaţi de pe foc şi amestecaţi cu două treimi de parmezan. Puneţi deoparte.
3. Pentru lasagna, preîncălziţi cuptorul la 180°C. Fierbeţi carnea de pui în apă cu condimentele dorite timp de 10 minute, până se frăgezeşte, apoi lăsaţi să se răcească în apă înainte de a scurge. Puneţi accesoriul de tăiat în robotul de bucătărie şi tăiaţi puiul în două bucăţi mari. Puneţi deoparte.
4. Apoi, utilizând vasul robotului de bucătărie şi accesoriul de tăiat, tocaţi individual ceapa, usturoiul, roşiile, pătrunjelul şi măslinele. Într-o cratiţă, căliţi untul şi usturoiul, apoi adăugaţi puiul, roşiile, măslinele şi pătrunjelul şi lăsaţi la foc mic. Puneţi deoparte.
5. Într-o farfurie de sticlă termorezistentă, asamblaţi lasagna alternând straturile de sos de brânză, pui şi mozzarella, şi terminând cu sosul de brânză.
6. Presăraţi brânză pe deasupra şi coaceţi timp de 25 de minute.
Poftă bună!
Reţete similare
Feluri principale
Rețetă File De Vânat Cu Sos De Alune Şi Rodii | Philips