1. Tocaţi prazul şi clătiţi-l într-un castron, cu apă rece, după care tocați şi ceapa.
2. Decojiţi cartofii şi tăiaţi-i în bucăţi mari.
3. Topiţi untul într-o oală de supă peste care adăugați prazul și ceapa și gătiți-le timp de 10 minute, după care adăugați cartofii și amestecați.
4. Adăugați supa de pui şi fierbeţi la foc mic timp de 15 minute până când se înmoaie cartofii. Opriţi focul şi lăsaţi să se răcească timp de 10 minute.
5. Puneți supa în vasul blenderului (în două serii), adăugaţi laptele şi smântâna şi amestecaţi până se omogenizează.
6. Turnaţi supa înapoi în oala de supă pentru reîncălzire.
7. Turnaţi supa în două castroane, presăraţi cu arpagic şi serviţi.