Prepară de la supe cremă la smoothie-uri savuroase cu mixerele verticale de la Philips, un ajutor de nădejde în orice bucătărie. Descoperă ce rețețe ți-am pregătit mai jos.
Porţii 4, Durată de preparare: 30 min., Durată de gătire 20 min.
Ingrediente
- 500 ml apă
- 1 căţel de usturoi
- 10 g unt
- Făină
- 250 ml smântână
- 500 g ciuperci albe, curăţate
- 1 cub bulion de vită
- 100 g şuncă pancetta, tocată
- 1 vârf de nucşoară măcinată
- Pătrunjel proaspăt
Indicaţii
- 1. Prepară un rântaş topind untul într-o cratiţă, la foc mic. După ce untul s-a topit, adaugă făina, bătând la foc mediu timp de câteva minute, până când rântaşul devine lucios şi are consistenţa unei paste.
- 2. După ce rântaşul devine lucios, ia cratiţa de pe foc şi las-o să se răcească.
- 3. Pune ciupercile la înăbușit într-o tigaie, cu puţin unt.
- 4. Adaugă smântâna, nucşoara şi bulionul. Amestecă la foc mic până când se încălzeşte în profunzime, aproximativ 5 minute.
- 5. Toarnă supa fierbinte peste rântașul răcit și amestecă-le cu mixerul vertical.
- 6. Rumenește puțin șunca pancetta, apoi adaug-o peste supă.
- 7. Ornează cu puţină smântână şi cu pătrunjel.
- Sugestie: Nucşoara îmbogăţeşte gustul ciupercilor şi creează o aromă de ciuperci delicioasă, intensă.