1. Îndepărtaţi frunzele de rozmarin de pe codiţe şi tăiați-le pe jumătate. Puneți jumătate din cantitatea de rozmarin în castronul robotului de bucătărie. Atașați accesoriul pentru frământare la robotul de bucătărie şi adăugaţi făina și drojdia peste rozmarin. Amestecaţi totul şi adăugați 2 linguri de ulei de măsline şi 250 ml de apă călduţă.
2. Lăsaţi robotul de bucătărie să meargă până se omogenizează aluatul. Frământaţi de mână pentru câteva minute pe o suprafaţă pe care aţi presărat făină. Faceţi o bilă şi lăsaţi-o la dospit într-un castron cu folie de plastic într-un loc cald timp de 1 oră, până când şi-a dublat volumul.
3. Preîncălziţi cuptorul la 220°C. Creați un dreptunghi gros de 1 cm din aluat pe foaia de copt şi faceţi găuri în aluat cu degetul. Stropiţi cu uleiul de măsline rămas şi adăugați roşiile în găuri. Presăraţi restul de rozmarin şi sarea marină.
4. Coaceţi foccacia timp de 15-20 minute până capătă o culoare aurie. Lăsaţi-le să se răcească.