1
Produse

Partea dulce a ardeiului

Partea dulce a ardeiului

Oferim sfaturi pentru înţărcare, precum şi reţete şi idei de preparate proaspete gustoase pentru a te ajuta să-i oferi bebeluşului un început sănătos în viaţă.

Porţii Se obţin aprox. 260 ml - aprox. 4 porţii (60 g/porţie), Durată de gătire Timp de preparare la abur: aprox. 15 minute

Ingrediente

  • Praz: jumătate de tulpină (aprox. 20 g)
  • Dovlecel: un sfert de dovlecel mic (aprox. 40 g)
  • Ardei graşi roşii: jumătate de ardei mediu (aprox. 40 g)
  • Roşie: o roşie medie (aprox. 140 g)
  • Orez bine fiert: 140 g pentru o porţie

Indicaţii

    1
  • Spală legumele, apoi taie roşia şi ardeiul gras roşu în jumătate şi scoate seminţele. Taie legumele în cuburi de circa 1 cm.
  • 2
  • Scoate capacul vasului şi pune toate ingredientele în vas. Pune la loc capacul şi blochează-l în poziţia corectă.
  • 3
  • Scoate capacul rezervorului de apă şi toarnă apă în rezervor până la nivelul de „10/15 min”.
  • 4
  • Pune la loc capacul şi blochează-l în poziţia corectă. Apasă pentru a bloca vasul în poziţia de abur.
  • 5
  • Setează durata de preparare la abur la 15 minute. Prepararea la abur va porni şi se va opri automat după 15 minute.
  • 6
  • Roteşte butonul pentru abur înapoi în poziţia „OPRIT”.
  • 7
  • Întoarce vasul cu capul în jos.
  • 8
  • Aşază-l pe unitatea principală, apoi răsucește-l în sens orar şi blochează-l în poziţia de amestecare.
  • 9
  • Amestecă de 2 sau 3 ori timp de 15 secunde de fiecare dată până când obţii consistenţa dorită. Hrana pentru copiii mai mari nu ar trebui mărunţită foarte mult pentru a încuraja mestecatul.
  • 10
  • Transferă piureul într-un castron şi lasă-l să se răcească înainte de a servi o porţie cu aproximativ 140 de grame de orez fiert.
  • Sugestie: Conţinut ridicat de vitamina C. Vitamina C ajută organismul să producă colagen, care contribuie la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge, a oaselor, a cartilajelor, a pielii, a dinţilor şi a gingiilor. Serveşte cu carne sau peşte pasat. Serveşte sosul cu paste sau orez fiert sau cu alt aliment de bază la alegere. Depozitare: adecvat pentru congelare.
Pasul 1

Pasul 1

Pasul 2

Pasul 2

Pasul 3

Pasul 3

Pasul 4

Pasul 4

Pasul 5

Pasul 5

Pasul 6

Pasul 6

Pasul 7

Pasul 7

Pasul 8

Pasul 8

Pasul 9

Pasul 9

Pasul 10

Pasul 10

Partea dulce a ardeiului