0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

  Cand este bine sa alaptezi ✅ Pastrarea unui orar fix ✅ Alaptarea culturala ✅ Sfaturi din partea expertului

  Orarul fix de alimentație compromite alăptarea

  Orarul fix de alimentație compromite alăptarea*

  Anca balasoiu

  Alăptarea conform unui program este un subiect intens dezbătut printre mame, cele mai multe susțin că bebelușii au nevoie de un program.

   

  Anca Bălășoiu, moașă licențiată și expert în alăptare, ne lămurește în cazul acestui ”alăptat cultural”.

  E nevoie să alăptăm la program?

   

  Nu ar trebui să restricționăm acest proces deoarece alăptarea este un act natural și mamele trebuie sprijinite de familie și comunitate. Suptul începe de la naștere și continuă din ce în ce mai des în primele săptămâni.

  De unde a apărut ideea de a alăpta cu program?

   

  Alăptarea culturală, cum mai este cunoscută alăptarea pe baza unui orar fix, presupune o alimentație rigidă, diminuează durata suptului și a apărut pornind de la ideea separării mamei de copil pe durata somnului, din cauza faptului că este periculos. Asta nu înseamnă că părinții nu ar trebui să fie pregătiți pentru circumstanțe diverse. Comandă pachetele pentru primele 1000 de zile de viață ale copilului și ești echipată pentru orice situație neașteptată.

  Alăptarea culturală nu produce un copil mai sănătos psihic și fizic.

   

  Alăptarea la program duce la o înțărcare a copilului la o vârstă mai mică (4-6 săptămâni până la 3 luni). Argumentațiile referitoare la folosirea suzetei, pro și contra, demonstrează că și acestea pot încuraja renunțarea prematură la sân.

  Care sunt efectele alăptării la program?

   

  Alimentația culturală are diferite efecte, dintre care, cele mai des întâlnite sunt : un sugar obosit de plâns, scăderea lactației mamei, ”fobia” cântarului, introducerea mai rapidă a lichidelor și solidelor în alimentație și închiderea canalelor galactofore.

  Există vreun avantaj din punct de vedere medical?

   

  Alăptarea la program nu aduce nici un beneficiu medical. Dimpotrivă, ea se poate asocia incidenței crescute a problemelor la alaptare.

  De ce se recomandă alăptarea la program?

   

  Nici un specialist în domeniu nu recomandă acest tip de alăptare. Sistemul medical promovează  alăptarea nelimitată, de aceea s-a adoptat rooming-ul, mama în aceeași cameră cu copilul, în maternitate.

  Sunt mamele supuse la presiuni suplimentare din cauza alimentației culturale?

   

  Nu e nevoie să stabilim un program de alăptat, fiecare copil este diferit și își face propriul program. De asemenea, cat mananca un bebelus la o masă este la alegerea lui și nu ar trebui insistat.

  Sursa: www.totuldespremame.ro

  *Articol dezvoltat în parteneriat cu „Totul despre mame”

  Citește în continuare

  Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

   

  Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

  Descarcă acum:

  You are about to visit a Philips global content page

  Continue

  Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.