0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Toamna se numără aromele

    Toamna se numără aromele. Rețete de cafele de toamnă

    Toamna aduce o explozie minunată de culori, texturi și arome! În copaci și păduri, pe munți și pe lacuri, în piețe și cămări, pe pulovere și fulare. De ce nu ar fi și în cănile noastre de cafea? Dincolo de explozia de energie și stare de bine cu care ne încărcăm atunci când savurăm cafeaua preferată, toamna aduce pretextul ideal pentru a-i adăuga un strop nou de savoare, care să ne îmbogățească curcubeul de pe cerul gurii. Iată câteva dintre rețetele noastre favorite de cafea cu aromă de toamnă, pe care le poți realiza cu ajutorul espressorului Philips și care îți vor înmiresma zilele reci, fie ele cât de încăpățânate și îmbufnate!

    Pumpkin Spice Cappuccino 

    Pumpkin Spice Cappuccino

    Ingrediente:

    • 50-100 g piure de dovleac copt

    • 100 ml lapte (sau apă)

    • O cană cappuccino (sau latte) făcută la espressor

    • Condimente: scorțișoară, cuișoare, anason (după preferință)

    • Frișcă


    Ingrediente pentru piureul de dovleac copt:

    • 200 g dovleac plăcintar

    • 30 ml apă sau lapte

    • 80 g zahăr brun

    • Un praf de scorțișoară

     

    Mod de preparare:

    Dovleacul se curăță și se pune la fiert împreună cu apa sau laptele și cu zahărul. Când este fiert, se pasează bine cu ajutorul unui blender și se adaugă scorțișoara. Într-o cană încăpătoare (pentru că nu ne dorim o porție mică dintr-un asemenea deliciu!) punem câteva lingurițe de piure de dovleac, peste care adăugăm direct din espressorul automat 2 porții de cappuccino. În funcție de densitatea obținută și dorită, completăm cu lapte fierbinte. Adăugăm condimente după preferință și ornăm cu frișcă, peste care mai stropim cu un praf de scorțișoară. Biscuitele de lângă cafea îl putem înlocui cu succes cu câteva feliuțe de dovleac caramelizat la cuptor.

    Cafe au lait au sel

    Cafe au lait au sel

    Ingrediente:

    • O cană de cafe au lait făcută la espressor

    • 2-3 linguri topping caramel sărat

    • 2-3 linguri topping ciocolată

    • 30 ml lapte

    • Frișcă

    • Sare

     

    Mod de preparare:

    Laptele se încălzește împreună cu cele 2 toppinguri, cu scopul de a le omogeniza și subția. Nu se fierbe amestecul, ci doar îl încălzim bine, împreună cu o linguriță de sare. Opțional, se poate folosi blenderul. În cazul în care nu avem caramel sărat, putem folosi caramel simplu și, după preferințe, putem adăuga mai multă sare. Peste aceste amestec se toarnă o cană de cafe au lait direct din espressorul automat, amestecând continuu. În cazul în care se dorește o cafea mai tare, putem folosi un espresso. După omogenizare se adaugă frișcă. Pentru un plus de savoare, putem presăra peste frișcă un praf de zahăr vanilinat amestecat cu un praf de sare. Ce savoare deosebită și ce răsfăț pentru papilele gustative! Putem alătura un biscuite dulce sau unul sărat, în funcție de aroma pe care dorim să o sporim. Sau, de ce nu, pe amândouă!

    Espresso Mento 

    Espresso Mento

    Ingrediente:

    • O cană de espresso făcută la espressor

    • 1.5 linguriță sirop mentă

    • 2 lingurițe cacao/ ciocolată pentru ciocolată caldă

    • 30 ml lapte

    • Alternativ pentru cele de mai sus: câteva pătrățele de ciocolată cu mentă

    • Frișcă

    • O frunză de mentă


    Mod de preparare:

    Laptele se încălzește împreună cu lingurițele de cacao sau ciocolată și cu siropul de mentă. După omogenizare, se adaugă o cană de espresso fierbinte. Alternativ, în loc de prepararea cremei de ciocolată cu mentă, se pot adăuga câteva cuburi de ciocolată cu mentă direct în cafeaua fierbinte. Se decorează cu frișcă și cu o frunză de mentă. Cum niciodată nu poate fi vorba de prea multă ciocolată, putem însoți cafeaua cu câteva cubulețe. Tot cu mentă, desigur.

    Americano Moroccano 

    Americano Moroccano

    Ingrediente:

    • O cană de Americano făcută la espressor

    • Condimente picante: piper negru, nucșoară, anason, chilli


    Mod de preparare:

    O cafea simplă și rapidă, dar cu senzații tari, cu origini în Maroc, dar întâlnită în multe zone din Orientul Mijlociu. Alege tipul de cafea preferată fără lapte din espressorul tău automat, noi îți propunem un Americano și amestecă ce condimente picante îți dorești și savurează-o fierbinte. De 2 ori fierbinte! Papilele tale gustative vor fi în delir, iar vremea de afară sigur nu va mai părea atât de geroasă. Îmblânzește puterea cafelei cu un biscuite cu scorțișoară.

    coffee machine

    Cafeaua poate fi orice mai puțin plictisitoare! Espressoarele Philips îți oferă baza ideală cu care să te joci în anotimpul rece. Toamna aduce posibilități nelimitate de combinații și arome care se vor îmbina de minune cu vremea de afară și cu culorile ei. Alege să îți condimentezi diminețile și momentele de relaxare cu arome surprinzătoare, care îți vor da o stare de bine ce nu te va părăsi întreaga zi. Răsfață-te cu cafeaua ta de toamnă preferată!

    Citește în continuare

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.