0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Un băiețel zâmbește în timp ce se spală pe dinți, urmărind în același timp un desen animat pe tabletă.
    Mai multe:

    De ce îi miroase gura copilului: cauze și tratamente

    Uneori, cu toții putem avea o respirație urât mirositoare - în cazul copiilor, aceasta este de obicei complet inofensivă. Cunoscută și sub numele de halitoză, o respirație urât mirositoare la copii poate fi tratată urmând câțiva pași simpli. În acest articol, vă prezentăm câteva dintre cele mai frecvente răspunsuri la întrebarea „de ce miroase gura la copii?”, precum și ce putem face pentru a scăpa de mirosul urât al gurii și pentru a-l preveni pe viitor.

    Respirație urât mirositoare la copii: cauze

     

    Principalele cauze pentru un miros neplăcut în gura copiilor sunt în general aceleași ca și cele responsabile pentru halitoza în rândul adulților (puteți citi mai multe pe aceeași temă aici). În rândul copiilor, unele probleme sunt întâlnite însă mai frecvent decât altele1:

     

    • Alimentație: Știm cu toții cât de mult le plac copiilor mâncărurile dulci și acrișoare. Aceste două tipuri de mâncăruri pot însă favoriza dezvoltarea bacteriilor în gura copiilor, contribuind astfel la o respirație urât mirositoare. Consumul de usturoi, de ceapă sau de produse lactate poate de asemenea fi un motiv pentru care copiilor le miroase gura. 

    • Gura uscată: Dacă copilul tău nu este suficient hidratat, sau dacă preferă să respire pe gură în loc de prin nas, gura i se va usca și ea. O gură uscată este una dintre principalele cauze pentru o respirație urât mirositoare la copii. 

    • Aparat dentar: Dacă copilul tău poartă un aparat dentar, resturi de mâncare pot rămâne prinse în acesta fără a fi observate. Pe măsură ce se descompun, aceste reziduuri alimentare pot genera un miros neplăcut în gura copilului.

    • Igienă orală insuficientă: La fel ca în cazul adulților, dacă igiena dentară nu este suficientă, dinții și respirația copiilor pot avea de suferit. Periatul dinților după fiecare masă poate ajuta la eliminarea bacteriilor și a resturilor alimentare care determină probleme ale dinților (cum ar fi cariile), precum și o respirație urât mirositoare. 

    •  De asemenea, afecțiunile sau infecțiile (cum ar fi cele ale sinusurilor sau ale amigdalelor) pot cauza o respirație urât mirositoare. Dacă te întrebi de ce miroase gura copilului tău, ai observat alte simptome și ai fost deja la un control stomatologic, vizitează medicul pediatru, pentru a te asigura că nimic altceva nu afectează sănătatea copilului tău. 

    Respirație urât mirositoare la copii: soluții  

     

    O respirație urât mirositoare nu este o problemă majoră și poate fi corectată, de cele mai multe ori, cu ușurință, adaptând obiceiurile alimentare și rutina igienei orale a copilului:

     

    • Încearcă să reduci cantitatea de mâncăruri, băuturi dulci și acide pe care le consumă copilul. Încurajează-i să bea apă regulat, pentru a elimina bacteriile și a stimula producția de salivă, bariera naturală a corpului uman împotriva gurii uscate și respirației urât mirositoare.

    •  Învață-i cum să se spele corect pe dinți, de două ori pe zi, timp de cel puțin două minute. În cazul în care copilul tău ezită să se spele pe dinți, citește acest articol pentru sfaturi utile despre cum să îi învățăm pe copii să se spele corect pe dinți. De asemenea, poți citi un articol detaliat pe această temă, dacă cel mic poartă un aparat dentar. 

    •  Amintește-ți să îi oferi copilului instrumentele potrivite pentru igiena orală. Alege o periuță pentru dinți adaptată nevoilor sale, cum ar fi periuța electrică Philips Sonicare pentru Copii, care îl va ajuta să deprindă obiceiurile corecte de spălare pe dinți, cu ajutorul unei aplicații amuzante. De asemenea, învață-l să folosească ața dentară.

    •  Vizitează dentistul cel puțin o dată pe an pentru a verifica sănătatea dentară a copilului tău și pentru a trata orice probleme ale cavității bucale, cum ar fi depunerile de tartru sau cariile, care pot cauza respirație urât mirositoare. 

    Astfel, ai la îndemână toate uneltele necesare pentru a scăpa de mirosul urât al gurii copilului tău și pentru prevenirea reapariției unor astfel de probleme.
     

    Sursa:
    1 https://www.cdt-babes.ro/articole/halena-halitoza.php

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.