0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Philips AVENT - Baby and toddler recipes

    Reţete pentru bebeluşi şi copii mici

    Atunci când bebeluşul tău este pregătit pentru primul lui aliment solid, începe prin a pasa doar un singur fel de fruct sau de legumă şi apoi încearcă să introduci treptat feluri noi.

    Philips AVENT - Baby and toddler recipes

    Piure simplu din fructe sau legume

    Pregătit pentru mai multă varietate

    Mâncăruri uşor de mestecat

    Piure de mere şi pere

    Cele mai multe fructe şi legume pot fi preparate în acelaşi mod elementar. Alimentele ideale pentru început sunt piersicile, merele, perele, dovlecii, conopida sau broccoli. De regulă, o bucată de fruct reprezintă o porţie.

    Ingrediente

    1 măr

    1 pară

    Se obţin 2 porţii.

    Alte combinaţii excelente sunt bananele cu piersici sau piersicile cu prune. 

    Metoda

    • Decojiţi mărul şi para
    • Scoateţi sâmburii şi tăiaţi fructele în bucăţele
    • Adăugaţi 10 linguri de apă într-o tigăiţă
    • Fierbeţi mărul şi para, la foc scăzut, până se frăgezesc
    • Pasaţi-le cu miniblenderul sau zdrobiţi-le cu furculiţa

    Înapoi la reţete

     

    Piure de broccoli şi cartofi

    Ingrediente

    1 cartof

    1 broccoli mic

    Se obţin 2 porţii.

    Alte combinaţii excelente de legume sunt mazărea cu morcovi, dovlecelul cu cartofi dulci.

    Metoda

    • Îndepărtaţi cotoarele de la broccoli şi tăiaţi bucheţelele în bucăţi mici
    • Curăţaţi, tăiaţi în bucăţele şi fierbeţi cartoful
    • Puneţi broccoli într-un aparat de gătit cu aburi şi aşezaţi-l peste un castron cu apă clocotită
    • Acoperiţi şi fierbeţi la aburi timp de aproximativ 10 minute sau până când se frăgezeşte
    • Pasaţi-le cu miniblenderul sau zdrobiţi-le cu furculiţa

    Înapoi la reţete

    Delicatese din vinete

    Ingrediente

    1 roşie, decojită, fără seminţe şi tăiată

    1/3 dintr-o vânătă, decojită şi feliată

    1 lingură de stafide

    2 linguri de orez fiert

    Un vârf de linguriţă de scorţişoară (opţional)

    Metodă

    • Puneţi vânăta şi roşia într-o tigaie cu puţină apă
    • Aduceţi la punctul de fierbere
    • Adăugaţi stafidele. Nu puneţi prea multe stafide, când gustul lor este foarte pregnant
    • Fierbeţi până se frăgezesc (aproximativ 15 minute)
    • Adăugaţi scorţişoară după gust
    • Scurgeţi, păstrând puţină din apa în care au fiert ingredientele, pentru a subţia mâncarea dacă e nevoie
    • Adăugaţi orezul şi pasaţi toate ingredientele
    • Serviţi copilului o porţie şi puneţi restul în frigider sau la congelator

    Înapoi la reţete

    Pui cu roşii şi cartofi

    Ingrediente

    1 roşie, decojită, fără seminţe şi tăiată

    1 cartof mic, decojit şi tăiat în cuburi

    30 g de piept de pui, tăiat

    Metodă

    • Puneţi cartoful şi pieptul de pui într-o tigaie cu puţină apă
    • Aduceţi la punctul de fierbere
    • Fierbeţi la foc mic până se frăgezesc (aproximativ 15 minute)
    • Adăugaţi roşia în ultimele 2 minute de fierbere
    • Scurgeţi, păstrând puţină din apa în care au fiert ingredientele, pentru a subţia mâncarea dacă e nevoie
    • Pasaţi ingredientele

    Înapoi la reţete

    Cod cu broccoli

    Ingrediente

    1 cartof mic, decojit şi tăiat în cuburi

    85 g broccoli spălat, decojit şi tăiat fin

    30 g de cod

    Metodă

    • Aduceţi cartoful şi broccoli la punctul de fierbere
    • Adăugaţi codul şi fierbeţi-l la foc mic până se frăgezeşte (aproximativ 15 minute)
    • Pasaţi şi adăugaţi puţin din laptele pe care-l daţi de obicei bebeluşului, până ce amestecul are o consistenţă potrivită

    Înapoi la reţete

    De la 6 - 7 luni, poţi începe să îi dai copilului tău alimente mai solide - bucăţile mici şi moi de alimente stimulează masticaţia.

    Mixtură de legume

    Ingrediente

    2 cartofi, decojiţi şi tăiaţi cubuleţe

    1 dovlecel, spălat şi tăiat

    1 vânătă, spălată şi tăiată

    140 g de ciuperci, spălate şi feliate

    1 ceapă, decojită şi feliată

    Câţiva căţei de usturoi

    Boboci proaspeţi de rozmarin

    Sare

    Piper măcinat proaspăt

    Ulei de măsline



    Porţii pentru doi adulţi şi un bebeluş. Gata în 60 de minute.

    Metodă

    • Preîncălziţi cuptorul la 200° C
    • Ungeţi o tavă de cuptor cu uleiul de măsline
    • Puneţi cartofii şi legumele în tavă
    • Strecuraţi căţeii de usturoi şi firele de rozmarin între legume
    • Păstraţi pentru bebeluş o porţie fără usturoi, ceapă, verdeaţă şi condimente 
    • Stropiţi cu ulei de măsline
    • Coaceţi pe grilajul de la mijloc al cuptorului timp de 45 de minute, acoperit cu folie de aluminiu în primele 30 de minute
    • Pentru adulţi, adăugaţi sare şi piper măcinat după gust
    • Pasaţi o porţie pentru bebeluş

    Înapoi la reţete

    Spaghetti cu sos

    Ingrediente

    40 g de spaghete

    1 roşie mică, decojită, fără seminţe şi tăiată

    2 morcovi, decojiţi şi feliaţi

    1 lingură de mazăre congelată

    40 g de carne tocată de vită

    Ulei de măsline sau margarină vegetală

    Metodă

    • Fierbeţi spaghetele în conformitate cu instrucţiunile de pe pachet
    • Adăugaţi morcovii şi mazărea când au mai rămas 5 minute
    • Adăugaţi roşia în ultimul minut de fierbere
    • Încălziţi uleiul de măsline sau margarina şi prăjiţi carnea de vită tocată până se pătrunde bine (aproximativ 10 minute)
    • Scurgeţi spaghetele şi legumele, păstrând puţin din apa în care au fiert
    • Pasaţi până la consistenţa dorită

    Înapoi la reţete

    Pui cu orez

    Ingrediente

    60 g de broccoli spălat şi tăiat fin

    1/2 dintr-o nectarină, decojită, fără sâmburi şi feliată

    30 g de piept de pui, tăiat

    Ulei de măsline sau margarină vegetală

    40 g de orez

    Metodă

    • Încălziţi aproximativ 90 ml de apă într-o cratiţă cu capac
    • Adăugaţi orezul şi fierbeţi-l la foc mic până când se umflă
    • Adăugaţi broccoli şi feliile de nectarină în ultimele 6-8 minute
    • Cea mai mare parte a apei de gătit se va evapora
    • Prăjiţi pieptul de pui în ulei de măsline sau margarină până se pătrunde bine (aproximativ 10 minute)
    • Amestecaţi puiul cu orezul, nectarina şi broccoli
    • Pasaţi până la consistenţa dorită

    Înapoi la reţete

    Copiii de un an pot consuma o varietate de alimente şi sunt pregătiţi să se alăture rutinei de masă în familie. Poţi începe să adaugi puţină sare în mâncarea copilului, însă ierburile şi condimentele sunt mai bune pentru savoare. Acordă-i copilului tău timp să se obişnuiască cu orice gusturi şi texturi noi.

    Cuşcuş cu legume pasate

    Ingrediente

    115 g de cuşcuş

    1 roşie, decojită, fără seminţe şi tăiată

    1/4 ceapă curăţată şi tăiată fin

    1/2 ardei roşu sau galben decojit şi tăiat fin

    1/4 dintr-un dovlecel spălat şi tăiat cubuleţe

    Ulei de măsline sau margarină vegetală

    100 g de carne tocată de vită

    ierburi uscate

    Metodă

    • Fierbeţi cuşcuşul în conformitate cu instrucţiunile de pe pachet
    • Încălziţi uleiul de măsline sau margarina într-o tigaie
    • Prăjiţi carnea de vită tocată până se rumeneşte bine
    • Adăugaţi ceapa, ardeiul, dovlecelul şi roşia
    • Adăugaţi verdeţurile uscate după gust
    • Fierbeţi la foc mic până se frăgezesc legumele (aproximativ 10 minute)
    • Serviţi copilului o porţie şi puneţi restul în frigider sau la congelator

    Înapoi la reţete

    Piure de paste

    Ingrediente

    60 g de penne rigate

    2 roşii decojite, fără seminţe şi tăiate sau 10-12 roşii cherry, tăiate în jumătate

    1 lingură de ulei de măsline normal sau de margarină vegetală

    Busuioc

    Aproximativ 0,5 oz de brânză rasă

    Metodă

    • Fierbeţi pastele penne rigate în conformitate cu instrucţiunile de pe pachet
    • Încălziţi uleiul de măsline sau margarina într-o tigaie sau într-un wok
    • Prăjiţi roşiile la foc mic până se îngroaşă sosul
    • Adăugaţi busuioc după gust
    • Scurgeţi pastele penne rigate şi adăugaţi-le peste sosul de tomate
    • Adăugaţi şi brânza rasă

    Înapoi la reţete

    Orez prăjit

    Ingrediente

    60 g de orez

    5 păstăi

    2 morcovi

    2 mănunchiuri de conopidă

    45 g de piept de pui

    1-2 linguriţe de unt de arahide (opţional)

    Metodă

    • Fierbeţi orezul în conformitate cu instrucţiunile de pe pachet
    • Spălaţi legumele şi tocaţi-le mărunt
    • Tăiaţi cubuleţe pieptul de pui
    • Fierbeţi legumele şi pieptul de pui într-o cantitate mică de apă până se frăgezesc (aproximativ 15 minute)
    • Scurgeţi şi adăugaţi orezul
    • Adăugaţi unt de arahide pentru gust şi omogenizaţi bine

    Înapoi la reţete

    Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

    Produse corelate

    Sfaturi corelate

    Alimentaţia copiilor mici – un regim echilibrat

    Alimentaţia copiilor mici – un regim echilibrat

    Dentiţia: primii dinţi ai bebeluşului tău

    Dentiţia: primii dinţi ai bebeluşului tău

    Sugestii pentru ora de masă a copilului mic

    Sugestii pentru ora de masă a copilului mic

    Reţete uşoare pentru copii

    Reţete uşoare pentru copii

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.