0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Philips AVENT - Toddler food - a balanced diet

    Alimentaţia copiilor mici – un regim echilibrat

    Copiii mici descarcă multă energie şi au nevoie de un echilibru bun de substanţele nutritive şi de proteine. Un regim variat din cele cinci grupe de alimente va asigura o creştere sănătoasă pentru bebeluşul tău.

    Philips AVENT - Toldder food - a balanced diet

    1. Pâine, orez, cartofi, paste

    Alimentele cu amidon precum acestea, inclusiv yam şi chapatti, sunt surse excelente de energie şi trebuie să reprezinte partea principală a fiecărei mese. Alege produse din făină albă şi cereale integrale.

    2. Fructe şi legume

    Acestea conţin vitamine, minerale şi fibre. Încearcă să-i oferi fructe la micul dejun şi legume şi fructe la celelalte două mese principale. Copiii mici trebuie să mănânce, asemenea adulţilor, cinci sau mai multe porţii de fructe proaspete, congelate, conservate sau uscate pe zi.

    3. Carne, peşte, ouă, leguminoase şi alte surse de proteine decât lactatele

    Aici se includ alimente precum nucile, lintea, dhal şi tofu, care toate furnizează fier şi zinc. Adaugă alimente din această grupă la mese de două ori pe zi şi serveşte un peşte gras o dată sau de două ori pe săptămână.

    4. Lapte, brânză şi iaurt

    Oferă-i trei porţii pe zi din aceste alimente. Laptele este încă important, dar un copil cu vârsta de peste 1 an va avea nevoie de o cantitate mai mică decât un bebeluş. 3 ceşti de lapte de aproximativ 90-120 ml sunt suficiente. Dar dă-i mai puţin lapte în cazul în care copilul tău mănâncă iaurt şi brânză. Biberoanele cu lapte trebuie să fie întrerupte de pe la vârsta de 12 luni. De la vârsta de un an, îi poţi da lapte de vacă integral proaspăt în locul formulelor de lapte, cu excepţia cazului în care continui să alăptezi.

    5. Alimente bogate în grăsimi şi/sau zahăr

    Copiilor mici le plac în mod firesc aceste alimente, însă se recomandă să se păstreze la minimum. Oferă-i întotdeauna o budincă la cele două mese principale, însă nu permite acestor alimente să înlocuiască alte alimente nutritive din alte grupe de alimente.

    Ceva despre suplimentele de vitamina A şi D

    În Regatul Unit, copiilor mici până la vârsta de cinci ani li se recomandă să ia un supliment de vitamine care conţine vitamina A şi D deoarece aceștia nu dobândesc în mod natural o cantitate suficientă din aceste vitamine din alimentație. Acestea ajută sistemul imunitar al copilului tău şi asigură o dezvoltare normală a oaselor acestuia.

    Alimente de evitat

    Stai departe de mese care sunt bogate în grăsimi şi sare. Alimentele de convenienţă şi mesele gata preparate se dau cel mai bine rezervat, cu excepţia cazului când sunt concepute special pentru copii mici.

    Nu-i da copilului tău mic o dietă sau alimente de slăbit. Alimentele cu calorii puţine nu sunt adecvate pentru copii mici, deoarece aceștia au nevoie de calorii suplimentare pentru a-şi alimenta creşterea.

    Cea mai bună alegere este mâncarea de familie cu ingrediente integrale. Este nutritivă şi economică, permiţându-ţi să faci mese în cantităţi mari şi apoi să le separi în porţii individuale pentru a fi păstrate în frigider şi în congelator. Sistemul Philips Avent VIA este ideal pentru păstrarea şi servirea mâncării tale.

    Introducerea noilor gusturi

    Menţinerea interesului şi a varietăţii este esenţială. Introdu alimente noi pentru copilul tău în porţii mici. Lasă-l să încerce câteva guri, în loc să îi dai o farfurie întreagă. Poate trebuie chiar să oferi un aliment nou de câteva ori înainte ca micuţul tău să îl accepte. Acest lucru este destul de frecvent, aşadar nu te întrista, încearcă în continuare. Oferă copilului multe alimente care se mănâncă cu mâna şi lasă-l întotdeauna să decidă când a mâncat suficient. 

    Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

    Produse corelate

    Sfaturi corelate

    Sugestii pentru ora de masă a copilului mic

    Sugestii pentru ora de masă a copilului mic

    Reţete uşoare pentru copii

    Reţete uşoare pentru copii

    Dificultăţile de hrănire ale bebeluşilor

    Dificultăţile de hrănire ale bebeluşilor

    Diferitele etape ale înţărcării

    Diferitele etape ale înţărcării

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.