1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    • 30 zile drept de retur

    • Livrare gratuită

    • Accesorii originale Philips

    • NOU! Plătește în rate cu ING Credit Card

    Produse

    Rețetă tartă franţuzească de mere

    Ca la bunica acasă

    Porţii 4, Durată de preparare: 40 m, Durată de gătire 40 m

    Ingrediente

    • 250 g făină
    • 125 g unt rece, cuburi
    • 1 ou
    • 150 g pastă de migdale
    • 2 linguri de smântână
    • 1 kg mere (Elstar)
    • suc de la o jumătate de lămâie
    • 3-4 linguri de miere lichidă

    Indicaţii

    • 1. Puneţi cuţitul pentru frământare în robotul de bucătărie şi puneţi făina şi untul în castron. Adăugaţi un vârf de sare şi oul. Lăsaţi robotul de bucătărie să meargă până când foietajul se omogenizează. Adăugaţi 1-2 linguri de apă rece dacă este cazul.
    • 2. Frământaţi foietajul manual timp de câteva minute pe o suprafaţă presărată cu făină. Învăluiţi foietajul în folie de plastic şi lăsaţi la frigider 30 de minute.
    • 3. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Rulaţi foietajul pe o suprafaţă presărată cu puţină făină cu o lăţime de aproximativ 30 de cm. Acoperiţi partea de jos şi marginile formei cu acesta. Tăiaţi foietajul în exces din partea de sus.
    • 4. Amestecaţi pasta de migdale cu smântâna şi turnaţi-le în formă, întinzând pasta.
    • 5. Curăţaţi merele de coajă şi tăiaţi-le în patru, îndepărtând miezurile. Puneţi discul de feliere în robotul de bucătărie. Împingeţi bucăţile de măr prin tubul de alimentare pentru a le felia fin. Goliţi castronul când a ajuns la jumătate pentru a nu se pasa feliile.
    • 6. Stropiţi feliile de măr cu suc de lămâie şi aranjaţi-le sub forma de cercuri suprapuse în forma de prăjitură. Puneţi forma pe un raft sub centrul cuptorului şi coaceţi tarta 35-40 de minute până când capătă o culoare aurie.
    • 7. Scoateţi tarta din cuptor şi ungeţi feliile de măr cu miere din belşug. Lăsaţi să se răcească până când este călduţă sau rece. Serviţi cu o cupă de îngheţată sau smântână.
    • Poftă bună!
    Rețetă tartă franţuzească de mere