1
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    • 30 zile drept de retur

    • Livrare gratuită

    • Accesorii originale Philips

    • NOU! Plătește în rate cu ING Credit Card

    Produse

    Rețetă gogoşi dulci şi delicioase

    Mândria polonezilor

    Porţii 2, Durată de preparare: 45 m

    Ingrediente

    • 125 ml lapte integral
    • 10 g drojdie proaspătă
    • 50 g zahăr
    • 450 g făină universală
    • 75 g unt moale
    • 8 gălbenuşuri
    • 25 g migdale albe
    • 100 g gem de trandafiri
    • ½ linguriţă de sare
    • 3 litri ulei vegetal pentru prăjire

    Indicaţii

    • 1. Turnaţi lapte călduţ într-un castron, adăugaţi drojdie, o lingură de zahăr şi amestecaţi pentru a dizolva drojdia. Adăugaţi ¼ din făină, amestecaţi până devine fin, presăraţi cu făina, acoperiţi cu o cârpă de vase şi lăsaţi la dospit într-un loc cald timp de 45 de minute.
    • 2. Pentru prepararea umpluturii: amestecaţi gemul de trandafiri cu migdalele. Puneţi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat într-un castron deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte şi amestecaţi uşor până când s-a topit zahărul (trebuie să rămână călduţ, nu fierbinte).
    • 3. Puneţi amestecul cu gălbenuş în castronul robotului de bucătărie cu lamă din oţel, adăugaţi amestecul cu drojdie, sarea şi restul de făină. Amestecaţi până când obţineţi o compoziţie fină, lucioasă. Adăugaţi untul şi amestecaţi până este complet încorporat.
    • 4. Acoperiţi cu o cârpă şi lăsaţi la dospit timp de 2 ore și 45 minute într-un loc cald până şi-a dublat volumul (2 ore). Apăsaţi aluatul cu pumnii pentru a scoate aerul.
    • 5. Pentru formarea gogoşilor: rulaţi gogoşile pentru a obţine o grosime de 1 cm, utilizaţi un accesoriu pentru biscuiţi pentru a tăia 2 cercuri cu un diametru de aproximativ 6 cm pentru fiecare gogoaşă. Adăugaţi o lingură cu vârf de amestec în centru. Lipiţi bine cercurile împreună şi puneţi-le într-o tavă. Presăraţi cu făină. Acoperiţi-le şi lăsaţi-le pentru a îşi dubla volumul într-un loc cald.
    • 6. Între timp, turnaţi ulei într-o friteuză şi încălziţi. Verificaţi mai întâi dacă uleiul este gata şi prăjiţi gogoşile. După prăjire, uscaţi-le pe un prosop de hârtie. Pentru decorare: presăraţi cu zahăr glazurat sau acoperiţi cu glazură. După glazurare, decoraţi cu stafidele şi fulgii de migdale prăjite (opţional).
    • Poftă bună!
    Rețetă gogoşi dulci şi delicioase