1. Turnaţi lapte călduţ într-un castron, adăugaţi drojdie, o lingură de zahăr şi amestecaţi pentru a dizolva drojdia. Adăugaţi ¼ din făină, amestecaţi până devine fin, presăraţi cu făina, acoperiţi cu o cârpă de vase şi lăsaţi la dospit într-un loc cald timp de 45 de minute.
2. Pentru prepararea umpluturii: amestecaţi gemul de trandafiri cu migdalele. Puneţi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat într-un castron deasupra unei cratiţe cu apă fierbinte şi amestecaţi uşor până când s-a topit zahărul (trebuie să rămână călduţ, nu fierbinte).
3. Puneţi amestecul cu gălbenuş în castronul robotului de bucătărie cu lamă din oţel, adăugaţi amestecul cu drojdie, sarea şi restul de făină. Amestecaţi până când obţineţi o compoziţie fină, lucioasă. Adăugaţi untul şi amestecaţi până este complet încorporat.
4. Acoperiţi cu o cârpă şi lăsaţi la dospit timp de 2 ore și 45 minute într-un loc cald până şi-a dublat volumul (2 ore). Apăsaţi aluatul cu pumnii pentru a scoate aerul.
5. Pentru formarea gogoşilor: rulaţi gogoşile pentru a obţine o grosime de 1 cm, utilizaţi un accesoriu pentru biscuiţi pentru a tăia 2 cercuri cu un diametru de aproximativ 6 cm pentru fiecare gogoaşă. Adăugaţi o lingură cu vârf de amestec în centru. Lipiţi bine cercurile împreună şi puneţi-le într-o tavă. Presăraţi cu făină. Acoperiţi-le şi lăsaţi-le pentru a îşi dubla volumul într-un loc cald.
6. Între timp, turnaţi ulei într-o friteuză şi încălziţi. Verificaţi mai întâi dacă uleiul este gata şi prăjiţi gogoşile. După prăjire, uscaţi-le pe un prosop de hârtie. Pentru decorare: presăraţi cu zahăr glazurat sau acoperiţi cu glazură. După glazurare, decoraţi cu stafidele şi fulgii de migdale prăjite (opţional).