2 linguri pătrunjel cu frunza plată proaspăt, tocat fin
piper
2 linguri ulei de măsline
Indicaţii
1. Într-un bol, bateţi cu telul gălbenuşul şi adăugaţi bucăţele mici de feta. Tocaţi fin ceapa verde. Adăugaţi pătrunjelul şi ceapa verde în bol şi amestecaţi. Asezonaţi cu piper după gust.
2. Tăiaţi fiecare foaie de aluat filo pe lungime, obţinând 3 fâşii.
3. Puneţi 1 lingură din amestecul cu ou la un capăt al fiecărei fâşii de aluat. Împăturiţi capătul aluatului peste umplutură pentru a obţine un triunghi la capătul fâşiei de aluat. Repetaţi împăturirea triunghiului până se termină fâşia. Astfel, umplutura este împachetată într-un triunghi de aluat. Repetaţi cu umplutura şi foile de aluat filo rămase.
4. Preîncălziţi aparatul Airfryer la 200°C.
5. Prăjiţi în două tranşe.
6. Ungeţi triunghiurile cu puţin ulei şi puneţi-le în coşul aparatului Airfryer. Introduceţi coşul în aparat şi setaţi cronometrul la 5 minute. Coaceţi trigoanele cu feta până când se declanşează semnalul sonor al cronometrului şi acestea au devenit rumen-aurii.