3 linguri de coriandru proaspăt sau de pătrunjel cu frunză plată
Sucul şi coaja rasă de la 1 lămâie
500 g file de peşte alb (cod, tilapia, pangasius, cod negru)
1 ou
1 ceapă verde, tăiată mărunt
50 g nucă de cocos măcinată
Indicaţii
1. Pasaţi peştele în robotul de bucătărie. Adăugaţi oul, sarea, jumătate din coaja şi zeama de limetă şi 1 ½ linguriţă din pasta de chilli roşu şi mixaţi. Apoi adăugaţi 3 linguri de ierburi aromatice proaspete, ceapa verde şi 2 linguri de nucă de cocos şi mixaţi din nou.
2. Presăraţi restul de nucă de cocos pe o farfurie de supă. Împărţiţi compoziţia de peşte în 18 porţii, formaţi bile şi aplatizaţi-le uşor. Îmbrăcaţi-le în nucă de cocos.
3. Preîncălziţi aparatul Airfryer la 180°C.
4. Puneţi 5 chifteluţe de peşte în coş şi introduceţi coşul în aparatul Airfryer. Setaţi cronometrul la 7 minute şi prăjiţi chifteluţele de peşte până când se declanşează semnalul sonor al cronometrului şi acestea sunt gata şi au devenit rumene-aurii. Prăjiţi restul chifteluţelor în acelaşi mod.
5. Decojiţi şi tocaţi cubuleţe mici un mango. Amestecaţi-l cu restul de pastă de chilli roşu, coriandru şi zeamă şi coajă de limetă pentru a obţine salsa. Serviţi chifteluţele de peşte cu salsa alături.