Primăvara îți aduce reduceri de până la 45% la Electrocasnicele Philips Profită acum
zile
ore
minute
secunde
Primăvara îți aduce reduceri de până la 45% la Electrocasnicele Philips Profită acum
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Bautul cafelei
    intr-o zi obisnuita

     

    Câți dintre voi se trezesc dimineața și nu își doresc altceva decât o cană de cafea caldă și proaspătă? Un lucru normal și firesc pentru mulți dintre noi, o rutină fără de care ziua nu ar mai fi la fel.

     

    Mă consideram un băutor obișnuit de cafea și alegeam mereu clasicul espresso lung cu lapte pe care îl savuram în fiecare dimineață indiferent dacă îl beam pe terasa unui restaurant sau în drum spre birou.

     

    Această obișnuință de a bea cafeaua zilnic s-a transformat mai apoi în pasiune. Totul a început de la ideea unor prieteni de-ai mei care s-au înscris într-un curs de introducere în lumea cafelei, unde puteam învăța mai multe despre gust, aromă și plăcerea de a bea o cafea făcută perfect. Cursul era susținut de Paul, un împătimit al cafelei și tipul de om care ar vrea să guste și mai ales să cunoască fiecare tip de cafea.

     

    În cadrul cursului am învățat despre varietățile de cafea Arabica sau Robusta, modul în care acestea se cultivă și se recoltează, dar și ce înseamnă un barista. Evident, am lucrat cu multe aparate de cafea, printre care și câteva modele Saeco, care m-au impresionat în mod deosebit.

     

    La finalul cursului, am realizat că este cazul să îmi fixez un obiectiv și să duc mai departe pasiunea pentru realizarea cafelei: Campionatul Național de Barista suna perfect, mai ales că îmi doream să evoluez continuu.

     

     

    Timp de șase luni am stat zi de zi în sala de antrenamente unde am degustat și am realizat mai multe sortimente de cafea, pregătindu-mă intens pentru concurs. Erau zile agitate, pline de activitate, dar nu simțeam în niciun moment oboseala. Eram plin de entuziasm, îmi plăcea ceea ce fac și simțeam cum se dezvoltă pasiunea pentru cafea de la o zi la alta, iar acest lucru mă făcea să îmi doresc tot mai mult de la mine, respectiv să demonstrez că pot duce simpla plăcere de a bea cafea la un alt nivel.

     

    A sosit și ziua Campionatului Național de Barista, când eram plin de emoții dar încrezător în tot ceea ce puteam să fac. Am reușit să arăt lucrurile de care eram în stare și cât de pasionat eram de făcutul cafelei, încât am caștigat locul I. A fost un moment în care m-am simțit foarte mândru și fericit, motiv pentru care le mulțumesc celor trei prieteni care au fost alături de mine în momentele intense de pregătire și care m-au ghidat în viitoarea mea profesie.

     

    În urma acestui concurs, am realizat că meseria de barista mi se potrivește perfect; iar cu ajutorul aparatului Saeco Grand Baristo am reușit să îmi dezvolt pasiunea zi de zi chiar și acasă, căci aparatul vine la îndemâna celor pasionați de cafea mai ales dacă își doresc ceva profesional la ei acasă.

     

    Espressorul Saeco m-a ajutat și pe mine să îmi pregătesc cafeaua preferată acasă, mai ales că în zorii dimineții sunt o persoană antisocială, morocănoasă și fără chef de viață. Îmi place să fiu doar eu și gândurile mele până în momentul când apăs butonul de pornire al aparatului Saeco și mirosul de cafea începe să fie prezent prin casa mea. Beau două espresso duble, citesc ultimele știri apărute și în acest fel pot fi apt pentru o nouă zi de muncă.

     

    by Cristi Coman | 

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.