Primăvara îți aduce reduceri de până la 45% la Electrocasnicele Philips Profită acum
zile
ore
minute
secunde
Primăvara îți aduce reduceri de până la 45% la Electrocasnicele Philips Profită acum
0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Cafea la inaltime

    by Cristi Coman

     

    Circula un zvon care spune ca aromele ar fi mai intense la inaltime. Nu stiu daca rarefierea aerului intensifica mireasma cafelei proaspat macinate sau daca pur si simplu senzatia este intensificata de faptul ca esti suspendat la mai bine de 60m pe bolta cereasca. Unii dintre voi s-ar putea sa nu aiba nicio problema cu acest aspect, insa pentru cei ca mine, cu siguranta este o provocare. Nu mai este o supriza pentru nimeni ca imi este teribil de frica de inaltime. Si cu toate acestea, ceea ce va voi povesti, merita savurat cu o cafea buna alaturi.

     

    Acum mai bine de un an am primit, poate, cea mai inedita propunere: sa prepar cafea pentru o mana de oameni sus pe cerul plin de stele. In teorie suna al naiba de bine, insa ce te faci cu frica mea de inaltime. Asa cum multi ma cunoasteti, nu sunt omul care sa dea inapoi si mi-am zis ca este momentul sa imi depasesc si aceasta frica. Am pus mana pe telefon si am acceptat imediat propunerea. Sunt genul de om care duce lucrurile pana la capat, desi uneori prima senzatie care se intrezareste este cea de frica, nu?

    Iata-ma in dimineata provocarii vietii mele. Poate o sa va surprind, dar desi imi beau cafeaua dimineata, prefer sa mi-o prepare altcineva, cat mai repede, daca se poate. Asa ca imi pregatesc aparatul de cafea Saeco Incanto Executive, prietenul meu de nadejde in diminetile lenese de vara, si pun de-o cafea aromata, care sa-mi trezeasca simturile. Panicat nu este un cuvant suficint de puternic care sa-mi descrie emotiile din ziua respectiva.

     

    Ca oricare dintre voi, am facut un tel din a-mi depasi limitele si de a nu mai lasa oportunitatile sa treaca pe langa mine. Sunt un barista priceput, caruia i-au trecut prin mana o sumedenie de aparate si modalitati de a prepara cafea. Am plecat de la a prepara cafeaua intr-un ibric in casa parintilor si m-am lasat vrajit de aroma cafelei proaspat macinate. Am baut cafea instant de fiecare data cand eram pe fuga sau m-am lasat ajutat de aparatele mele din bucatarie. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, m-am bucurat de tot felul de dispozitive, iar preferatul meu de acum este aparatul de cafea Saeco Xelsis, care nu altereaza gustul cafelei proaspete. Insa cand vine vorba de prepararea unei cafele exceptionale trebuie sa incerci lucruri noi si sa te pui in situatii inedite. Asa am ajuns sa prepar cafea la inaltime si va zic, mi-a trebuit mult curaj.

     

    Prima urcare a fost un chin, am fost legat cu doua sfori si eram foarte bine tinut de cabluri, insa din cauza fricii toata lumea din jurul meu se temea ca voi provoca panica si totul se va transforma intr-un esec. Insa, toate aceste temeri s-au evaporat in momentul in care am ajuns la punctul maxim de 60 de metri. Acolo m-am simtit stapan pe mine, in siguranta si cu adevarat liber. Am privit in zare si am constientizat frumusetea. Am putut sa ma simt in largul meu si am inceput sa prepar cafeaua, oferind un adevarat Premium Service pentru toti cei care-mi erau alaturi, care venisera probabil fara frica, dar dornici sa savureze o cafea deosebita. Pana la finalul serii fuseseram cu totii cuprinsi de aromele cafelei desavarsite. O zi cu adevarat unica pentru fiecare dintre noi.

     

    Am repetat experienta la Palatul Mogosoaia, un loc deosebit, unde m-am putut bucura de o priveliste minunata, cafea buna, prieteni si adrenalina oferita de inaltime. Dar parca venisem deja pregatit.

    Desi manuiesc aparatele de cafea cu usurinta, cand vine vorba de a prepara o cafea la inaltime, recunosc ca nu mi-a fost atat de usor. Cand am reusit sa imi infrang frica mi-as fi dorit sa pot face cafea zilnic in cate un loc special. Cautam senzatia aia care sa provoace furnicaturi ale corpului, aceeasi pe care o am cand sunt acasa sau la un concurs de barista. Singurele locuri in care am simtit ca ma pot desfasura in voie. Pana acum.

     

    Stiti cum este, poti fi extrem in orice mediu, chiar si la tine acasa.

     

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.