Circula un zvon care spune ca aromele ar fi mai intense la inaltime. Nu stiu daca rarefierea aerului intensifica mireasma cafelei proaspat macinate sau daca pur si simplu senzatia este intensificata de faptul ca esti suspendat la mai bine de 60m pe bolta cereasca. Unii dintre voi s-ar putea sa nu aiba nicio problema cu acest aspect, insa pentru cei ca mine, cu siguranta este o provocare. Nu mai este o supriza pentru nimeni ca imi este teribil de frica de inaltime. Si cu toate acestea, ceea ce va voi povesti, merita savurat cu o cafea buna alaturi.
Acum mai bine de un an am primit, poate, cea mai inedita propunere: sa prepar cafea pentru o mana de oameni sus pe cerul plin de stele. In teorie suna al naiba de bine, insa ce te faci cu frica mea de inaltime. Asa cum multi ma cunoasteti, nu sunt omul care sa dea inapoi si mi-am zis ca este momentul sa imi depasesc si aceasta frica. Am pus mana pe telefon si am acceptat imediat propunerea. Sunt genul de om care duce lucrurile pana la capat, desi uneori prima senzatie care se intrezareste este cea de frica, nu?
Iata-ma in dimineata provocarii vietii mele. Poate o sa va surprind, dar desi imi beau cafeaua dimineata, prefer sa mi-o prepare altcineva, cat mai repede, daca se poate. Asa ca imi pregatesc aparatul de cafea Saeco Incanto Executive, prietenul meu de nadejde in diminetile lenese de vara, si pun de-o cafea aromata, care sa-mi trezeasca simturile. Panicat nu este un cuvant suficint de puternic care sa-mi descrie emotiile din ziua respectiva.