Compatibile cu modelele Airfryer de mai jos - HD9216/80
Prepară la grătar, prăjeşte şi coace mai multe reţete
cu accesoriile Airfryer
Pentru rezultate optime cu Airfryer, trebuie să foloseşti produse destinate preparării la cuptor. Gustările gata de pus la cuptor devin crocante şi rumenite în Airfryer. Dacă pregăteşti în Airfryer gustări destinate preparării în friteuza tradițională, acestea nu se rumenesc de regulă şi sunt adesea mai puţin crocante. Dacă ai folosit gustări de pus la cuptor şi acestea nu au devenit crocante şi nu s-au rumenit, te rugăm să verifici următoarele: Cantitatea ingredientelor: Pune cantităţi mai mici de ingrediente în coş. Acoperă partea inferioară a coşului cu un singur strat. Cantităţile mai mici e prăjesc mai uniform. Temperatura setată: Majoritatea gustărilor trebuie pregătite la 200 ºC, cu excepţia celor pe bază de foietaj, care trebuie preparate la 180 ºC. Timpul de preparare: Dacă nu ai preîncălzit Airfryer înainte de a introduce gustările, adaugă 3 minute suplimentare de preparare când începi să prăjeşti. Notă: majoritatea gustărilor au nevoie de timpul de preparare indicat pentru cuptor pentru a se coace complet. Timpii de preparare pentru friteuza tradițională sunt mai reduşi şi nu vor asigura rezultate bine pătrunse. Majoritatea gustărilor au nevoie de 6 - 10 minute pentru a se coace. Sfat: dacă crochetele sau gustările se rup când le pregăteşti în Airfryer, alege un timp de preparare mai scurt. Dacă tot nu reuşeşti să obţii gustări crocante şi rumenite, te sfătuim să contactezi Centrul de asistenţă pentru clienţi Philips din ţara ta.
Spre deosebire de friteuzele tradiționale, cu ulei, la Airfryer nu trebuie să foloseşti ulei de prăjit pentru a pregăti mâncăruri gustoase. Airfryer prăjeşte mâncarea prin circularea aerului fierbinte, printr-un proces numit tehnologie Rapid Air. Graţie acestei tehnologii, cartofii prăjiţi conţin cu până la 80 % mai puţină grăsime decât cartofii preparaţi într-o friteuză adâncă. Când pregăteşti cartofi prăjiţi de casă, procentul de grăsime poate să fie de doar 1,5 % Deoarece este necesar foarte puţin ulei de prăjit (sau chiar deloc), gătitul cu Airfryer produce mai puţin miros decât prăjirea într-o friteuză tradițională, cu ulei.
Poţi să prepari două tipuri de cartofi pai congelaţi în Airfryer: 1. Cartofi congelaţi gata de pus la cuptor 2. Cartofi congelaţi adecvaţi pentru prăjirea în ulei. Sfat: poţi încerca şi alte varietăţi de cartofi congelaţi în afară de cartofii pai. Notă: reţine că există mai multe tipuri de cartofi prăjiţi congelaţi. Diferitele tipuri şi mărci necesită propriile setări. Manualul şi Ghidul de iniţiere rapidă oferă indicaţii privind timpul de preparare. În cazul în care cartofii prăjiţi nu sunt gătiţi aşa cum te aşteptai, te rugăm să citeşti răspunsul la Întrebarea frecventă „Mâncarea nu este la fel de crocantă pe cât mă aşteptam. Ce pot să fac?”
Majoritatea uleiurilor de gătit pot fi folosite pentru a adăuga gust şi un aspect crocant ingredientelor pregătite în Airfryer. Te sfătuim să foloseşti uleiuri de gătit tradiţionale, precum: Poţi să foloseşti totodată ulei cu arome sau condimente sau să adaugi condimente în ulei înainte de a-l folosi. Este un mod uşor de a diversifica aromele preparatelor. Poţi să foloseşti şi spray-uri cu unt. Notă: adăugarea de ulei este necesară atunci când pregăteşti preparate de casă din ingrediente proaspete care nu au fost gătite sau tratate în prealabil, cum ar fi cartofi proaspăt curăţaţi sau carne de pui nemarinată. Adăugarea de ulei creează un strat crocant pe alimentele negătite şi îmbunătăţeşte gustul.
Te sfătuim să laşi friteuza Airfryer să se răcească înainte de a o depozita. Poţi să accelerezi procesul de răcire scoţând tava din aparat după utilizare. Când scoţi tava, răcirea durează între 30 şi 45 de minute. Poţi să răceşti tava umplând-o cu apă rece de la robinet.
Dacă vrei să opreşti fumul alb, urmează paşii de mai jos: 1. Opreşte aparatul Airfryer. 2. Pune-ţi mănuşi de bucătărie pentru a-ţi proteja mâinile. Scoate tava şi apoi coşul. Pune momentan coşul pe o farfurie. Sfat: poţi să îl acoperi pentru a păstra căldura în interior. 3. Foloseşte hârtie de bucătărie pentru a absorbi uleiul de pe fundul tăvii. 4. Pune coşul înapoi în tavă şi introdu tava în aparat. 5. Reia procesul de prăjire cu aer fierbinte rotind cronometrul la numărul rămas de minute din timpul de preparare.
Deoarece Airfryer nu se umple cu ulei, exteriorul aparatului nu se va murdări cu grăsime ca în cazul unei friteuze tradițională, cu ulei. Asigură-te că Airfryer s-a răcit! 1. Curăţă exteriorul aparatului cu o cârpă umedă. 2. Curăţă interiorul aparatului cu apă caldă şi cu un burete moale. 3. Dacă este necesar, resturile alimentare lipite pe elementul de încălzire pot fi îndepărtate cu ajutorul unei perii cu peri moi spre medii. Important: nu utiliza o perie de sârmă sau o perie cu peri duri, deoarece aceasta poate deteriora învelişul elementului de încălzire. 4. Curăţă elementul de încălzire cu o perie cu peri moi spre medii. 5. După aceea, usucă elementul de încălzire cu prosoape de hârtie.
Pentru a curăţa coşul şi tava friteuzei Airfryer, urmează paşii de mai jos: 1. Umple tava Airfryer cu apă caldă şi adaugă puţin detergent lichid. 2. Lasă tava cu coşul introdus la înmuiat timp de 10 minute. 3. Curăţă pereţii negri ai coşului cu un burete sau o perie neabrazivă. 4. Întoarce coşul cu capul în jos. Freacă baza coşului cu o perie sau un burete de sârmă. 5. Curăţă tava cu un burete sau o perie neabrazivă.
Pentru a găsi accesorii, coşuri şi piese de schimb pentru Philips Airfryer, introdu numărul de model:
Găseşte numărul de model Există câteva moduri diferite de a găsi numărul de model:
Fiecare produs are un număr unic de model. Un număr de model începe de obicei cu litere urmate de serii de cifre, de ex. GC6440, 37PFL7403D/10 or SA1300/02.
Priveşte cutia
Priveşte produsul
Consultă manualul
You are about to visit a Philips global content page
Continue