0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Alăptarea corectă pas cu pas: începutul călătoriei fiecărui părinte

     

    Unele dintre cele mai frecvente întrebări despre nou-născuți sunt legate de hrănire, deoarece aceasta va reprezenta o mare parte din primele luni de viață ale unui bebeluș.

     

    Aici vom aborda toate întrebările și aspectele esențiale privind hrănirea, de la elementele de bază ale alăptării, cum ar fi pozițiile de alăptat , până la sfaturile noastre de top privind îngrijirea eficientă a nou-născuților. Ca întotdeauna, dacă ai întrebări sau nelămuriri despre alăptare sau alăptarea în sarcină, nu ezita să soliciți opinia unui specialist.

    Elementele de bază ale alăptării

     

    Deși fiecare bebeluș este diferit, nou-născuții beau, în general, la intervale de două până la trei ore, adică de 8 până la 12 ori la fiecare 24 de ore. În prima sau a doua zi după naștere, bebelușii consumă de obicei 28-56 de grame la fiecare sesiune de hrănire. Această cantitate va crește treptat până la vârsta de două săptămâni ajungând la 56-85 de grame. Poți găsi mai multe informații despre cât de mult ar trebui să mănânce nou-născuții aici.

     

    Cât durează o sesiune de hrănire? Din nou, fiecare bebeluș este diferit, astfel încât nu există un interval de timp stabilit pe care fiecare nou-născut este obligat să îl urmeze. Dar, în general, alăptarea nou-născuților durează de la cinci minute până la o oră. Această durată depinde de greutatea, vârsta și frecvența de hrănire a nou-născutului.

    Prima alăptare – cum să începi

     

    După naștere, părinții ar trebui să încerce să profite de primele momente împreună prin așezarea copilului pe piept printr-un contact piele pe piele. Acest moment este cunoscut sub numele de "Ora de Aur" și este o ocazie pentru părinte și copil să stabilească o legătură, precum și să pornească instinctele naturale de hrănire ale nou-născutului.

     

    Odată ce bebelușul începe să dea semne că îi este foame, este timpul sa alăptezi. Când învață cum să alăpteze un nou-născut, mamele ar trebui să-și amintească următoarele aspecte:

     

    • Confortul este esențial. Pentru o alăptare reușită, mama trebuie să se simtă confortabil și să fie relaxată. Poate începe prin a-și găsi o poziție confortabilă pe o canapea, un pat sau un fotoliu cu perne pentru sprijin. Mamele pot fi, de asemenea, creative cu tehnicile lor de alăptare prin utilizarea unei lumini speciale, muzică relaxantă sau orice le relaxează cel mai bine.

    • Ține bebelușul aproape. Vrei o alăptare mai simplă? În loc să se aplece înainte, mamele ar trebui să aducă bebelușul aproape de sânii lor. Gura bebelușului trebuie să fie vizavi de mamelon, ținând capul întins iar umerii și șoldurile aliniate. De asemenea, mama poate încerca să atingă ușor cu mamelonul nasul și gura bebelușului pentru o prindere mai ușoară.

    • Susține-ți sânul. În timp ce cu o mână sprijină nou-născutul, mama își poate ține cealaltă mână chiar sub sân pentru a-l susține. Atunci când învață cum să alăpteze, unele mame preferă ca mâna lor să fie liberă, caz în care pot folosi în schimb un prosop răsucit.

     

    Există multe poziții de alăptare a nou-născutului pe care mamele le pot încerca pentru a-și da seama care este cea mai eficientă pentru bebelușul lor. Mai jos sunt câteva dintre cele mai frecvente tehnici de alăptare:

    Poziția de leagăn

    1. Poziția de leagăn

     

    În această poziție, bebelușul este susținut de brațul mamei, care se află pe partea sânului cu, care alăptează. Astfel, în timpul alăptării, bebelușul își poate odihni capul în pliul cotului.

    Poziția leagăn încrucișat

    2. Poziția leagăn încrucișat

     

    În această poziție, mama folosește brațul opus sânului cu, care alăptează pentru a sprijini bebelușul în timpul alăptării. Apoi, aceasta poate ține cealaltă mână chiar sub sânul cu, care alăptează pentru a-l sprijini în timpul alăptării.

    Poziția mingii de fotbal

    3. Poziția mingii de fotbal

     

    În această poziție, mama ține bebelușul lângă ea cu spatele acestuia sprijinit pe antebraț. Cu cealaltă mână sprijină capul bebelușului orientat către sânul cu, care alăptează.

    Poziția culcat pe o parte

    4. Poziția culcat pe o parte

     

    În această poziție, mama se așază în pat pe o parte, cu bebelușul orientat spre sânul ei. Apoi, poate sprijini spatele copilului cu antebrațul sau poate pune un prosop rulat în spatele lui.

    Sfaturi pentru alăptarea nou-născuților

     

    Acum că am citit despre tehnicile alăptării, avem câteva sfaturi de alăptare pe care mamele le pot găsi utile pentru nou-născut:

     

    • Asigură o prindere corectă. O prindere bună are numeroase beneficii atât pentru mamă, cât și pentru copil. De asemenea, asta înseamnă că sugarul extrage în mod corespunzător laptele și poate ajuta mama să evite durerea mamelonului. Pentru a obține o prindere bună, aceasta poate încerca diferite poziții până când o găsește pe cea, care îi ajută nou-născutul să se prindă cât mai bine. De asemenea, mamele pot contacta un consultant în alăptare dacă au dificultăți în timpul hrănirii.

    • Menține producția laptelui. Pot exista momente în care mamele care alăptează nu pot fi cu bebelușul lor în timpul hrănirii, dar este totuși important ca acestea să-și mențină producția de lapte. Pomparea laptelui este o soluție perfectă pentru a ține pasul atunci când mama și copilul nu sunt împreună. Ia în considerare această pompă de sân electrică dublă care reduce timpul de utilizare, în timp ce perna moale de masaj stimulează ușor fluxul laptelui.

    • Alăptarea în afara casei. Unul dintre multele avantaje ale alăptării este acela că mamele pot alăpta oriunde merg. La început, pentru unele dintre acestea, alăptarea în public poate fi un pic intimidantă. Pentru a ușura această sarcină, mamele pot exersa, în prealabil, alăptarea nou-născutului în fața oglinzii și pot purta haine comfortabile pentru asta. De asemenea, mamele care alăptează departe de casă se pot simți confortabil purtând un șal sau o eșarfă. Pentru a menține hainele uscate și fără pete când nu sunt acasă, pot folosi aceste tampoane pentru sân cu textură tip fagure, design rezistent la scurgeri și respirabil.

    • Pregătește-te pentru provocări. Este important, ca pe parcurs, mamele să nu se panicheze sau să nu fie descurajate atunci când se confruntă cu o problemă obișnuită în cazul alăptării, cum ar fi cele legate de producția laptelui, angorjarea sânilor, canale înfundate, mastită, sfârcuri dureroase sau dureri de sâni după alăptare. Un grup de sprijin format din prieteni, familie și profesioniști din domeniul sănătății poate ajuta mamele să se simtă încrezătoare și liniștite în fiecare etapă a alăptării. Este esențial ca mamele să rămână calme și ar trebui să discute întotdeauna cu medicul lor dacă sunt preocupate de orice aspect al sănătății sânilor lor sau dacă au întrebări legate de prima alăptare după naștere sau alăptarea la cerere.

     

    Descoperă mai multe informații despre problemele legate de alăptare și cum să le depășești.

    Citește în continuare

    Nu avem un manual pentru meseria de părinte, dar avem o echipă care te poate ajuta

    Doreşti să primeşti gratuit sfaturi personalizate şi cele mai noi informații referitoare la produsele noastre?

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.