0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Home ›› Alăptarea: cum mă poate ajuta partenerul?

    Home ›› Alăptarea: cum mă poate ajuta partenerul?

    Alăptarea: cum mă poate ajuta partenerul?

     

    Alăptarea este, în primul rând, o opțiune personală a fiecărei femei. Dacă decizi că alăptarea este potrivită pentru tine și pentru copilul tău, este de înțeles că este important să îi oferi ceea ce își dorește.

    Este de asemenea important să știi că sentimentele de încredere și siguranță emoțională pot crea o legătură puternică între tine și copil, pe lângă împlinirea nevoilor nutriționale. Cu toate acestea, pe măsură ce această legătură se dezvoltă, este posibil ca dinamica naturală dintre mama și copil să îl facă pe partener să se simtă exclus. Este natural ca un partener înțelegător și iubitor să își dorească de asemenea să dezvolte o legătură cu copilul și, desigur, să îți ofere ajutor.

    Impactul pozitiv al unui partener care te susține

     

    Cercetările arată faptul că susținerea oferită de partener te poate ajuta să te bucuri de o experiență mult mai plăcută a alăptării. În timpul pandemiei de COVID-19, Universitatea Swansea a condus un studiu care a inclus 1200 de mame care au alăptat în timpul pandemiei. Cifrele au indicat faptul că 40% dintre acestea au considerat că pandemia a avut un impact pozitiv asupra experienței de alăptare pentru 3 motive principale — creșterea intimității acasă, o legătură mai puternică între mama și copil și un partener care oferă susținere.

    5 modalități prin care partenerul poate oferi susținere ție și copilului pe care îl alăptezi

    1. Petrecerea unor momente de calitate împreună


    Timpul petrecut împreună cu partenerul  și copilul îți va oferi nu doar o pauză, ci va permite crearea unor legături individuale între fiecare părinte și copil. De cele mai multe ori, legătura dintre mamă și copil începe încă din timpul sarcinii. Cu toate acestea, legătura dintre partener și copil se va dezvolta doar după naștere. Crearea de spațiu pentru fiecare părinte împreună cu copilul este o modalitate sănătoasă de a oferi prezență și de a crea relații.

    2. Împărțirea responsabilităților


    De la schimbarea scutecelor, trezirile din timpul nopții, sau dacă partenerul îți aduce copilul pentru a-l alăpta, prezența fizică te va ajuta să simți că ai un ajutor lângă tine. Alăptarea este o parte naturală a relației dintre mamă și copil. Deschiderea față de partener și împărtășirea emoțiilor vor încuraja dezvoltarea relației dintre parteneri.

    3. Nevoile nutriționale


    Alăptarea poate fi un proces epuizant fizic și mental. Alăptarea exclusivă la sân poate arde până la 500 de calorii zilnic. Luați împreună o gustare nutritivă în timpul alăptării sau roagă partenerul să îți aducă un pahar cu apă apă — un gest simplu de bunătate poate însemna foarte mult!

    4. Sinceritatea


    Cel puțin un membru al familiei partenerului, prieteni și colegi vor avea un copil la un moment dat. Este momentul să uiți de stigmatul care înconjoară alăptarea pentru că este unul dintre cele mai naturale lucruri din lume. Deschiderea unei discuții despre alăptare va permite celorlalți să împărtășească sfaturi și idei, care te-ar putea ajuta.

    5. Care este alternativa ideală? O pompă pentru alăptare și biberon


    O pompă pentru sân și un biberon sunt opțiuni care s-ar putea dovedi folositoare dacă plănuiești să alăptezi. În această situație, partenerul te poate ajuta să hrănești copilul, permițând crearea unei legături între el și cel mic și ajutându-te să te bucuri de puțin timp pentru tine. Dacă vrei să folosești biberonul în anumite cazuri, încearcă un biberon pe care îl poți utiliza pentru o combinație de hrănire la sân și hrănire cu biberonul.

    Combină cu ușurință alăptarea la sân cu hrănirea cu biberonul. Mami colectează laptele matern cu o pompa de sân, iar tati se ocupă de hrănirea celui mic.

    Vrei puțin timp pentru tine? Colectează laptele matern cu pompa de sân Philips Avent și lasă-l pe tati să se ocupe de hrănirea celui mic cu biberonul.


    Biberonul Philips Avent Natural cu tehnologia Natural Response Nipple se simte și funcționează exact ca un sân. Tetina este prevăzută cu o deschidere unică și cu un capăt care eliberează laptele, care se adaptează ritmului de hrănire al copilului – pentru a bea, înghiți, respira și pentru a lua scurte pauze. Și, la fel ca în cazul sânului, tetina biberonului eliberează laptele doar atunci când copilul aplică intuitiv o mișcare de compresie cu limba.

    Atunci când cel mic se odihnește, poate respira fără ca laptele să curgă din biberon, lucru care se poate întâmpla în cazul altor biberoane. Atunci când copilul începe să sugă din nou, fluxul de lapte se va relua prin comprimarea tetinei, la fel ca în cazul alăptării naturale. În acest fel, copilul controlează ritmul de hrănire cu lapte, ceea ce creează o experiență naturală în cazul în care alegi să combini alăptarea la sân cu cea la biberon.


    Articol inspirat de Philips Avent – creat în colaborare cu medici specialiști

    Citește în continuare

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.