0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    4 poziții de alăptat pentru o prindere corectă a sânului

    4 pozitii de alaptare

     

    Deși alăptatul este o componentă naturală a maternității, acesta poate necesita practică, răbdare și puțină pregătire în avans. Iar dacă alegi să îți alăptezi bebelușul, nu te descuraja dacă te confrunți cu provocarea comună de a obține o prindere corectă a sânului.

     

    Prinderea sânului este una dintre cele mai frecvente preocupări legate de alăptare pentru proaspetele mămici, iar acest lucru este de înțeles; este important ca bebelușul tău să prindă corect sânul între alăptări, pentru ca acesta să obțină suficient lapte matern. Prinderea corectă a sânului este, de asemenea, importantă, pentru a evita disconfortul sânilor și mameloanele dureroase.

     

    Una dintre cele mai bune metode pentru ca bebelușul tău să prindă corect sânul o constituie găsirea unei poziții de alăptat potrivite atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău. În acest articol vom discuta despre diferite poziții de alăptat și despre alte trucuri pentru prinderea corectă a sânului. Dacă ai întrebări sau nelămuriri suplimentare, contactează medicul sau un specialist în lactație pentru asistență.

    Cum să determini bebelușul să prindă sânul

     

     

    • Creează un mediu relaxat. Confortul tău este esențial atunci când alăptezi, prin urmare, alege o poziție confortabilă atunci când începi să îți alăptezi bebelușul. Indiferent dacă stai într-un fotoliu, dacă stai întinsă în pat sau dacă asculți muzică relaxantă, asigură-te că ești relaxată înainte de alăptare. Pentru o alăptare relaxată, este foarte important și să te informezi din surse documentate, astfel încât să nu fii copleșită sau dusă în eroare de miturile despre alaptare atât de răspândite.
    • Ține bebelușul la piept, direct pe piele. Alăptatul constituie o oportunitate extraordinară de a te conecta cu bebelușul tău. Ajută-ți bebelușul să își dezvolte instinctele de supt ținându-l la pieptul tău gol, în timp ce poartă doar un scutec. Apeleaza la biberon, dacă e nevoie, și menține contactul piele pe piele pentru beneficiile sale.
    • Lasă-ți bebelușul să preia inițiativa. În cele din urmă, vei învăța să citești semnele distincte prin care bebelușul spune că îi este foame. În general, bebelușii își vor coborî capul spre mamă sau vor începe să se zvârcolească pentru a indica faptul că sunt pregătiți pentru a mânca. Foloseste pompa de san dacă sânul este foarte plin, iar bebe nu reușește să prindă mamelonul.
    • Încearcă să nu îl forțezi. Încearcă să îți ajuți bebelușul să îți găsească sânii, însă nu-i introduce cu forța mamelonul în gură.
    • Protejează-ți mameloanele dureroase. Dacă mameloanele tale sunt dureroase sau crăpate, încearcă să folosești protecții pentru mameloane moi, ultra-subțiri pentru a elimina durerea, asigurând în continuare legătura afectivă naturală mamă-bebeluș.

    Avent Protector pentru mameloane

    Din păcate, acest produs nu mai este disponibil

    Poziții de alăptat populare pentru o prindere corectă a sânului

     

     

    Pe lângă acești pași utili, este important să găsești o poziție de alăptat potrivită atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău. Experimentează diferite poziții de alăptat până când găsești o poziție în care te simți confortabil și care îl ajută pe bebeluș să prindă corect sânul. Acordă timp și răbdare alaptarii la san in primele zile; și tu, și bebe aveți de învățat cum să vă adaptați unul celuilalt.

     

    Iată cele mai frecvente poziții care te pot ajuta pe tine și pe bebelușul tău să obțineți o prindere bună a sânului:

     

    1. Poziția întins pe spate

     

    Poziția întins pe spate sau culcat este ideală pentru mamele care alăptează pentru prima oară. Pentru a încerca această poziție, întinde-te pe spate și folosește perne pentru a-ți susține gâtul, umerii și brațele. Poziționează bebelușul cu burtica pe burtica ta și lasă-l să îți caute sânul, făcând orice ajustări necesare.

     

    2. Poziția culcat pe o parte

     

    În cazul în care cauți poziții de alăptat care îți permit să îți alăptezi bebelușul și să te odihnești în același timp, poziția culcat pe o parte este perfectă pentru tine. Stai pe o parte cu o pernă sub tine. Bebelușul tău poate apoi suge de la sânul sprijinit pe pernă, în timp ce stă cu fața spre tine. În plus, poți să așezi un prosop sau o pătură în spatele micuțului tău pentru a-l sprijini în timpul alăptării.

     

    3. Poziția de leagăn

     

    O altă poziție excelentă pentru a obține o prindere corectă a sânului este poziția de leagăn, în care trebuie să pui o pernă în poale și să îți așezi bebelușul în lateral cu fața spre tine. Folosește brațul opus sânului cu care alăptezi pentru a-ți sprijini bebelușul în timpul alăptării.

     

    4. Poziția mingii de fotbal

     

    Pentru această poziție, începe așezându-te într-un scaun confortabil, cu perne pentru sprijin. Așază-ți bebelușul cu spatele pe pernă, cu picioarele sub brațul tău și în sus pe spătarul scaunului. În timp ce sprijini spatele și umerii bebelușului cu antebrațul, ține capul cu aceeași mână și folosește cealaltă mână pentru a sprijini sânul cu care alăptezi copilul.

     

    Atunci când încerci aceste poziții diferite de alăptat, bebelușul tău poate răspunde mai bine la una față de celelalte. După ce găsești o poziție bună, urmărește semnele de mai jos care indică faptul că bebelușul tău a prins corect sânul:

    • Nu simți durere ascuțită
    • Buza de jos a bebelușului tău este întoarsă spre exterior, în timp ce buza de sus este în poziție neutră
    • Areola inferioară se află în gura bebelușului
    • Bărbia bebelușului îți atinge sânul
    • Nasul bebelușului este înclinat spre spate în raport cu sânul

     

    Sfat: După ce ai terminat cu succes alăptatul, protejează-ți mameloanele cu o cupă ultra-moale pentru sân, precum scoicile pentru sâni de la Philips Avent. Concepute pentru a fi purtate în interiorul sutienului, scoicile cu ventilare colectează excesul de lapte matern și protejează mameloanele împotriva frecării.

    Avent Set de cupe Comfort pentru sâni

    Din păcate, acest produs nu mai este disponibil

     

    Importantă nu este destinația, ci călătoria

     

    Ai aici tot ce îți trebuie: poziții de alăptat și sfaturi care te vor ajuta pe tine și pe bebelușul tău să obțineți o prindere corectă a sânului în timpul alăptării. Reține că alăptatul se învață din mers, așa că nu fi descurajată dacă te confrunți cu obstacole sau provocări pe parcurs, precum prinderea incorectă a sânului. Dacă te întrebi, ca alte mame, cand stii ca bebe e satul, stai liniștită: îți va comunica el singur asta!

     

    Bucură-te de această perioadă specială cu bebelușul tău și nu uita să consulți medicul sau un specialist în lactație dacă ai întrebări sau nelămuriri pe parcurs.

     

    Sursa foto: Philips

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.