Deși alăptatul este o componentă naturală a maternității, acesta poate necesita practică, răbdare și puțină pregătire în avans. Iar dacă alegi să îți alăptezi bebelușul, nu te descuraja dacă te confrunți cu provocarea comună de a obține o prindere corectă a sânului. Prinderea sânului este una dintre cele mai frecvente preocupări legate de alăptare pentru proaspetele mămici, iar acest lucru este de înțeles; este important ca bebelușul tău să prindă corect sânul între alăptări, pentru ca acesta să obțină suficient lapte matern. Prinderea corectă a sânului este, de asemenea, importantă, pentru a evita disconfortul sânilor și mameloanele dureroase. Una dintre cele mai bune metode pentru ca bebelușul tău să prindă corect sânul o constituie găsirea unei poziții de alăptat potrivite atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău. În acest articol vom discuta despre diferite poziții de alăptat și despre alte trucuri pentru prinderea corectă a sânului. Dacă ai întrebări sau nelămuriri suplimentare, contactează medicul sau un specialist în lactație pentru asistență.
Din păcate, acest produs nu mai este disponibil
Pe lângă acești pași utili, este important să găsești o poziție de alăptat potrivită atât pentru tine, cât și pentru bebelușul tău. Experimentează diferite poziții de alăptat până când găsești o poziție în care te simți confortabil și care îl ajută pe bebeluș să prindă corect sânul. Acordă timp și răbdare alaptarii la san in primele zile; și tu, și bebe aveți de învățat cum să vă adaptați unul celuilalt. Iată cele mai frecvente poziții care te pot ajuta pe tine și pe bebelușul tău să obțineți o prindere bună a sânului: 1. Poziția întins pe spate Poziția întins pe spate sau culcat este ideală pentru mamele care alăptează pentru prima oară. Pentru a încerca această poziție, întinde-te pe spate și folosește perne pentru a-ți susține gâtul, umerii și brațele. Poziționează bebelușul cu burtica pe burtica ta și lasă-l să îți caute sânul, făcând orice ajustări necesare. 2. Poziția culcat pe o parte În cazul în care cauți poziții de alăptat care îți permit să îți alăptezi bebelușul și să te odihnești în același timp, poziția culcat pe o parte este perfectă pentru tine. Stai pe o parte cu o pernă sub tine. Bebelușul tău poate apoi suge de la sânul sprijinit pe pernă, în timp ce stă cu fața spre tine. În plus, poți să așezi un prosop sau o pătură în spatele micuțului tău pentru a-l sprijini în timpul alăptării. 3. Poziția de leagăn O altă poziție excelentă pentru a obține o prindere corectă a sânului este poziția de leagăn, în care trebuie să pui o pernă în poale și să îți așezi bebelușul în lateral cu fața spre tine. Folosește brațul opus sânului cu care alăptezi pentru a-ți sprijini bebelușul în timpul alăptării. 4. Poziția mingii de fotbal Pentru această poziție, începe așezându-te într-un scaun confortabil, cu perne pentru sprijin. Așază-ți bebelușul cu spatele pe pernă, cu picioarele sub brațul tău și în sus pe spătarul scaunului. În timp ce sprijini spatele și umerii bebelușului cu antebrațul, ține capul cu aceeași mână și folosește cealaltă mână pentru a sprijini sânul cu care alăptezi copilul. Atunci când încerci aceste poziții diferite de alăptat, bebelușul tău poate răspunde mai bine la una față de celelalte. După ce găsești o poziție bună, urmărește semnele de mai jos care indică faptul că bebelușul tău a prins corect sânul:
Sfat: După ce ai terminat cu succes alăptatul, protejează-ți mameloanele cu o cupă ultra-moale pentru sân, precum scoicile pentru sâni de la Philips Avent. Concepute pentru a fi purtate în interiorul sutienului, scoicile cu ventilare colectează excesul de lapte matern și protejează mameloanele împotriva frecării.
Din păcate, acest produs nu mai este disponibil
Importantă nu este destinația, ci călătoria Ai aici tot ce îți trebuie: poziții de alăptat și sfaturi care te vor ajuta pe tine și pe bebelușul tău să obțineți o prindere corectă a sânului în timpul alăptării. Reține că alăptatul se învață din mers, așa că nu fi descurajată dacă te confrunți cu obstacole sau provocări pe parcurs, precum prinderea incorectă a sânului. Dacă te întrebi, ca alte mame, cand stii ca bebe e satul, stai liniștită: îți va comunica el singur asta! Bucură-te de această perioadă specială cu bebelușul tău și nu uita să consulți medicul sau un specialist în lactație dacă ai întrebări sau nelămuriri pe parcurs. Sursa foto: Philips
Perioada sarcinii
Sfaturi pentru alegerea cadoului perfect ➤ Idei de cadouri pentru ea ➤ Idei de cadouri utile pentru ingrijirea copilului ➤
Află mai multePerioada sarcinii
A birth plan is a simple list that tells your doctor, midwife and nurses about your preferences for your baby’s birth.
Află mai multeYou are about to visit a Philips global content page
Continue