1. Topiţi ciocolata şi untul într-un castron pus deasupra unei oale cu apă fierbinte. Înlăturați castronul şi lăsaţi să se răcească.
2. Cu ajutorul mixerului, amestecați ouăle cu zahărul şi adăugaţi încet amestecul de ciocolată răcit. Adăugaţi făina cernută, praful de copt iar la final alunele tocate.
3. Ungeţi şi presăraţi cu făină o tavă dreptunghiulară, de dimensiune medie. Turnaţi compoziţia în tavă şi lăsaţi la cuptor la temperatură medie (180 °C) timp de aproximativ 30 de minute.
4. Pentru fondantul de ciocolată, încălziţi ciocolata, smântâna, laptele şi untul într-un castron pus pe o plită, deasupra unei oale cu apă fierbinte. Amestecaţi până la omogenizare.
Poftă bună!
Sugestie: Serviţi negresele cu îngheţată şi fondant de ciocolată.