1 lingură ierburi aromatice (cepşoară, tarhon sau pătrunjel)
sare şi piper după gust
Indicaţii
1.Preîncălziţi aparatul Airfryer la 200°C.
2. Spălaţi bine cartofii în coajă, apoi uscaţi-i cu prosoape de hârtie.
3. Puneţi cartofii în coşul aparatului Airfryer. Introduceţi coşul în aparatul Airfryer şi setaţi cronometrul la 25 de minute.
4. Între timp, tocaţi fin ceapa. Tăiaţi salamul şi ardeiul roşu în bucăţele potrivite. Fierbeţi mazărea timp de câteva minute, până este gata. Clătiţi-o cu apă rece, apoi scurgeţi-o şi lăsaţi-o de-o parte.
5. Atunci când se declanşează semnalul sonor al cronometrului şi cartofii sunt gata, scoateţi-i şi lăsaţi-i să se răcească până când pot fi manevraţi. Tăiaţi partea de sus a fiecărui cartof. Scoateţi cu atenţie interiorul pufos într-un bol.
6. Pasaţi cartofii pufoşi cu smântâna, folosind o furculiţă. Adăugaţi salamul, ardeiul, mazărea şi ierburile proaspete, dacă folosiţi. Asezonaţi cu sare şi piper. Umpleţi cartofii copţi cu acest amestec şi serviţi imediat.