1. Curăţaţi cartofii de coajă şi tăiaţi-i sub formă de cartofi pai lungi, cu grosimea de 8 mm (puteţi folosi un dispozitiv pentru tăiat cartofi pai).
2. Lăsaţi la înmuiat cartofii pai în apă timp de cel puţin 30 de minute. Scurgeţi-i bine, apoi uscaţi-i prin tamponare cu prosoape de hârtie.
3. Preîncălziţi aparatul Airfryer la 160°C.
4. Puneţi cartofii într-un bol mare, stropiţi-i cu uleiul şi amestecaţi-i pentru a se acoperi bine. Transferaţi-i în coşul aparatului Airfryer. Introduceţi coşul în aparatul Airfryer şi setaţi cronometrul la 18 minute.
5. La declanşarea semnalului sonor al cronometrului, scoateţi coşul şi scuturaţi cartofii. Reglaţi temperatura la 180°C şi setaţi cronometrul pentru încă 12 minute.
6. După 6 minute, scoateţi coşul şi scuturaţi din nou cartofii.
7. Lăsaţi la prăjit până se declanşează semnalul sonor al cronometrului şi cartofii sunt rumen-aurii. Presăraţi sare şi serviţi pe un platou.