Am pregătit câteva sfaturi pentru îmbunătăţirea calităţii cafelei pe care o prepari cu espressorul Philips Barista Brew. Vizionează videoclipul şi citeşte mai jos pentru a afla.
Cum să îmbunătăţesc cafeaua preparată cu espressorul Philips Barista Brew
Publicat pe 17 iulie 2024
Selectează coşul de filtru potrivit
Espressorul Philips Barista Brew este livrat cu coşuri de filtru diferite.
Coş cu un singur perete pentru o ceaşcă sau două ceşti:
Cu coşurile cu un singur perete, precum cele ale aparatelor profesionale pentru cafenele, ai un control mai bun asupra cafelei cu cremă pe care o prepari, dar poate fi necesar să încerci de mai multe ori pentru a obţine rezultatul dorit.
Coş cu perete dublu pentru o ceaşcă sau două ceşti:
Dacă vrei să încerci mai puţin dar totuşi să obţii un gust constant al cafelei şi cremei, îţi recomandăm să utilizezi coşurile pentru filtru cu perete dublu.
Coş cu un singur perete pentru o ceaşcă sau două ceşti:
Cu coşurile cu un singur perete, precum cele ale aparatelor profesionale pentru cafenele, ai un control mai bun asupra cafelei cu cremă pe care o prepari, dar poate fi necesar să încerci de mai multe ori pentru a obţine rezultatul dorit.
Coş cu perete dublu pentru o ceaşcă sau două ceşti:
Dacă vrei să încerci mai puţin dar totuşi să obţii un gust constant al cafelei şi cremei, îţi recomandăm să utilizezi coşurile pentru filtru cu perete dublu.
Utilizează cafea premăcinată sau macină boabe de cafea la granulaţia corectă
Utilizarea boabelor proaspete sau a cafelei premăcinate pot oferi rezultate optime de preparare, atât timp cât se foloseşte granulaţia corectă. În cazul în care cafeaua măcinată este prea fină, presiunea poate fi mai mare, durata de preparare poate fi mai lungă şi se poate obţine un gust amar, sau chiar ars. În acelaşi mod, dacă granulaţia este prea mare, cafeaua va avea un gust apos şi amar din cauza extragerii insuficiente, presiunii scăzute şi duratei de preparare mai scurte.
Râşniţa integrată a espressorului Philips Barista Brew îţi oferă opţiunea de a măcina boabele la o granulaţie mai mică sau mai mare. Poţi alege dintre 15 setări diferite de măcinare: cu cât este mai mic numărul indicat pe recipientul pentru boabe, cu atât boabele de cafea sunt măcinate mai fin şi cu atât cafeaua este mai puternică.
Citeşte tot articolul pentru a găsi tabelul nostru cu ghidul pentru extragere.
Râşniţa integrată a espressorului Philips Barista Brew îţi oferă opţiunea de a măcina boabele la o granulaţie mai mică sau mai mare. Poţi alege dintre 15 setări diferite de măcinare: cu cât este mai mic numărul indicat pe recipientul pentru boabe, cu atât boabele de cafea sunt măcinate mai fin şi cu atât cafeaua este mai puternică.
Citeşte tot articolul pentru a găsi tabelul nostru cu ghidul pentru extragere.
Dozarea şi compactarea cafelei
Două dintre cele mai importante aspecte ale preparării unei cafele excelente cu aparatul sunt compactarea şi dozarea cafelei premăcinate.
Aplicarea unei forţe prea mari şi utilizarea unei cantităţi prea mari de cafea pot avea ca rezultat o presiune mai mare, durate mai mari de preparare şi o extragere excesivă şi astfel cafeaua ta va avea un gust amar sau chiar ars. Pe de altă parte, o forţă prea mică şi o cantitate mai mică de cafea vor reduce presiunea şi vor scurta durata de preparare, cu o extragere insuficientă, având ca rezultat un gust amar şi apos.
Îţi recomandăm să utilizezi cantitatea potrivită de cafea pentru o ceaşcă/două ceşti. Poţi utiliza nivelul maxim marcat în interiorul coşurilor ca referinţă pentru cantitatea corectă de cafea. Aplică suficientă forţă astfel încât marginea superioară a capacului metalic de pe compactor să fie la nivel cu partea superioară a suportului portfiltrului. Compactorul calibrat te ajută să controlezi forţa.
Aplicarea unei forţe prea mari şi utilizarea unei cantităţi prea mari de cafea pot avea ca rezultat o presiune mai mare, durate mai mari de preparare şi o extragere excesivă şi astfel cafeaua ta va avea un gust amar sau chiar ars. Pe de altă parte, o forţă prea mică şi o cantitate mai mică de cafea vor reduce presiunea şi vor scurta durata de preparare, cu o extragere insuficientă, având ca rezultat un gust amar şi apos.
Îţi recomandăm să utilizezi cantitatea potrivită de cafea pentru o ceaşcă/două ceşti. Poţi utiliza nivelul maxim marcat în interiorul coşurilor ca referinţă pentru cantitatea corectă de cafea. Aplică suficientă forţă astfel încât marginea superioară a capacului metalic de pe compactor să fie la nivel cu partea superioară a suportului portfiltrului. Compactorul calibrat te ajută să controlezi forţa.
Ghid pentru extragere:
A. Extragere corectă (în intervalul pentru espresso)
B. Extragere insuficientă(sub intervalul pentru espresso)
- Dozarea continuă începe după câteva secunde.
- Cremă consistentă şi catifelată.
- Espresso-ul este maro închis.
- Extragerea durează 20-30 secunde.
- Îndepărtează zaţul uzat.
- Clăteşte coşul filtrului.
B. Extragere insuficientă(sub intervalul pentru espresso)
- Dozarea începe imediat şi este rapidă ca dozarea de apă
- Crema este moale şi deschisă la culoare.
- Espresso-ul este maro deschis.
- Are gust acru/acid, slab şi apos.
- Extragerea durează mai puţin de 20 secunde.
- Macină la granulaţie mai mică (număr mai mic pentru granulaţie).
- Creşte doza de cafea măcinată.
- Compactează corect.
- Se dozează în picături sau nu se dozează.
- Crema este închisă la culoare şi pătată.
- Espresso-ul este maro foarte închis.
- Are gust amar şi ars.
- Extragerea durează mai mult de 40 de secunde.
- Macină la granulaţie mai mare.
- Redu doza de cafea măcinată.