0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Informaţii de bază despre bărbierit: evitarea iritatiilor, umflăturilor şi firelor de păr crescute sub piele, cauzate de aparatul de ras

    Lectură de 1-2 min.

    Schimbările sezoniere pot afecta pielea sensibilă – şi pot agrava problemele legate de bărbierit, precum arsurile, umflăturile şi firele de păr crescute sub piele, cauzate de aparatul de ras.

    Cele mai frecvente iritaţii ale pielii pot proveni de la un bărbierit prea aproape de piele, exercitând o presiune prea mare pe faţă. Aşa se întâmplă în cazul firelor de păr crescute sub piele şi al umflăturilor cauzate de aparatul de ras, părul crescând în (nu afară din) piele. Roşeaţa şi arsurile create de aparatul de ras sunt rezultatul frecării, în urma unui bărbierit prea îndelungat sau cu aplicarea unei presiuni prea mari.

    Iată ce poţi face pentru a-ţi schimba rutina şi a obţine un bărbierit reconfortant.

    Cum să previi creşterea firelor de păr sub piele şi umflăturile pe faţă cauzate de aparatul de ras

    1. Bărbiereşte-te cu precizie, nu aproape de piele
    Încearcă să obţii un aspect curat, fără a exercita foarte multă presiune bărbierind sau tunzând firele de păr atât de scurt încât cresc înapoi în sau sub piele. Aşa apar iritațiile, umflăturile după ras şi firele de păr crescute sub piele. Încearcă să te bărbiereşti o dată la două-trei zile, dacă nevoile tale de îngrijire o permit.

    2. Bărbiereşte-te când şi unde este mai răcoare
    Bărbieritul într-o baie fierbinte sau în timpul zilelor călduroase poate agrava iritațiile cauzate de aparatul de ras. Încearcă să te bărbiereşti seara pentru ca pielea iritabilă să se poată recupera peste noapte.

    3. Aplică o cremă cu factor de protecţie solară
    Arsurile solare sunt ultimul lucru de care ai nevoie când suferi de arsuri, umflături sau fire de păr crescute sub piele după ras. Crema hidratantă te ajută să îţi menţii pielea în cea mai bună stare. Foloseşte o cremă cu SPF pentru protecţie suplimentară împotriva soarelui.

    Reţine: lamele ascuţite se vor deplasa uşor pe pielea ta; cele tocite vor trage de piele.

    4. Foloseşte o perie moale pentru faţă
    Pentru a curăţa şi exfolia, încearcă să foloseşti o perie de faţă cu peri moi pentru a elimina celulele de piele moarte şi a curăţa foliculii pentru a permite firelor de păr să iasă la suprafaţă fără impedimente. De asemenea, pregăteşte pielea pentru bărbierit şi ridică firele scurte pentru a ajuta la prevenirea umflăturilor cauzate de aparatul de ras. Dacă ai fire de păr crescute sub piele, aceasta ajută la îndepărtarea lor.

    Bărbieritul într-o baie fierbinte sau în timpul zilelor călduroase poate agrava arsurile cauzate de aparatul de ras. Încearcă să te bărbiereşti seara pentru ca pielea iritabilă să se poată recupera peste noapte.

    Aparat de bărbierit seria 7000

    5. Bărbiereşte-te pe pielea uscată cu un aparat de bărbierit cu capete rotative
    Crezi sau nu, un bărbierit uscat poate fi o metodă delicată de bărbierit pentru pielea sensibilă. Spumele şi gelurile de ras conţin substanţe chimice care pot cauza iritaţii. Dacă treci de la lama de ras la un aparat electric de bărbierit, începe cu un bărbierit umed fără spumă înainte de a face complet tranziţia la bărbieritul uscat, urmărind reacțiile pielii tale.

    Cum se utilizează un aparat de bărbierit electric cu capete rotative pentru a tăia eficient firele de păr și preveni iritațiile, arsurile, umflăturile şi firele crescute sub piele

     

    • Fii delicat. Nu apăsa tare pe piele în timpul utilizării
    • Foloseşte mişcări circulare mici, chiar şi în jurul liniei maxilarului şi al gurii. Poți insista în zonele mai dificile, dar fără a aplica o presiune mare.
    • Un bărbierit nu ar trebui să dureze mai mult de 3 minute. În cazul în care firele de păr sunt mai lungi de 3-4 zile, este recomandată tunderea scurtă a bărbii, înainte de bărbieritul complet.
    • Bărbiereşte-te o dată la două-trei zile, dacă este posibil. Evită rutina zilnică de ras, mai ales daca ai o piele sensibilă.

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.