0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Ce să faci atunci când bebe refuză biberonul

     

    Într -o lume ideală, trecerea micuțului tău la biberon, de la hrănirea la sân ar fi floare la ureche. Dar dacă nu este și cazul tău, iar bebe alăptat refuză biberonul, nu îți face griji. Acest lucru nu este neobișnuit pentru bebelușii obișnuiți cu hrănirea la sân, dar poate duce, într-adevăr, la puțină frustrare pentru mame - mai ales atunci când trebuie să te întorci la muncă.

     

    Așadar, ce se întâmplă dacă bebe nu vrea biberon, plânge sau de ce refuză bebelușul biberonul? Există multe moduri prin care îi poți introduce copilului tău biberonul, astfel încât să poți face tranziția de la sân la biberon mult mai ușoară. Iată informațiile esențiale despre ce trebuie să faci atunci când bebe refuză biberonul.

    Bebe nu vrea biberon? Fă un pas înapoi

     

    Dacă bebelușul tău plânge când este hrănit cu biberonul, primul lucru pe care să-l faci este să începi din nou și să-ți verifici abordarea. Investește în cea mai buna suzeta și oferă-i-o abia după masă sau la somn. Încearcă următorii pași atunci când îl hrănești pe cel mic cu biberonul1:

    • Înclină capul bebelușului. Chiar înainte de a introduce biberonul, asigură-te că cel mic are capul înclinat deasupra corpului său pentru a preveni sufocarea, regurgitarea și hrănirea excesivă.

    • Introdu tetina biberonului. Adu tetina la buzele bebelușului și, mai degrabă decât să o împingi în gura lui, gliseaz-o delicat.

    • Ţine biberonul în unghi. Înclină biberonul la un unghi care umple tetina doar pe jumătate. Acest lucru îi va permite copilului tău să bea în ritmul său.

    • Ajută-ți bebelușul să râgâie în timpul sesiunilor de hrănire și după. Ajută-ți bebelușul să râgâie atât în timpul sesiunilor de hrănire, cam pe la jumătate, cât și după ce a terminat biberonul. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea balonării sau a disconfortului abdominal pe care copilul tău îl poate simţi când înghite cantităţi prea mari de aer.

    • Aruncă restul. Atunci când bebelușul începe să își întoarcă capul de la biberon, înseamnă că s-a săturat și sesiunea de hrănire s-a încheiat.

    Pentru mai multe informații și sfaturi despre cum să îl obișnuiești pe copilul tău cu biberonul, inclusiv poziții populare pentru hrănirea cu acesta, citește acest articol.

    Alte idei dacă bebe refuză biberonul

     

    Dacă urmezi pașii de mai sus și micuțul tău tot refuză biberonul, încearcă să nu te frustrezi. Există multe alte modalități care te pot ajuta dacă bebe alăptat refuză biberonul. Iată câteva lucruri pe care le poți adăuga în rutina ta de hrănire cu biberonul.2

    1. Amintește-i bebelușului tău de mami

     

    Vor exista momente în care altcineva îți va hrăni bebelușul, fie că este vorba de partenerul tău sau de dădacă. Dacă bebelușul tău este agitat în timpul hrănirii cu biberonul, înfășurarea biberonului în ceva care miroase a tine, cum ar fi o piesă de îmbrăcăminte sau o bucată de material, poate fi de ajutor. Acest lucru ar putea ușura hrănirea cu biberonul în acele momente în care bebe este departe de mami, este o rutina pentru bebelusi aplicată frecvent și recomandată de specialiști.

    2. Bucurați-vă de mai mult contact piele pe piele

     

    Unii bebeluși alăptați preferă mai mult contact piele pe piele. Încearcă să lași bebelușul să se hrănească doar într-un scutec și în poziția lui preferată de alăptare în timpul hrănirii cu biberonul. Pe de altă parte, unii bebeluși reacționează mai bine la hrănirea cu biberonul într-o poziție complet opusă față de cea în care sunt alăptați. Dacă bebe refuză biberonul, experimentează cu ambele abordări pentru a vedea dacă una ajută mai mult decât cealaltă.

    3. Deplasează-te în timpul hrănirii

     

    Uneori, tot ce trebuie să faci pentru ca cel mic să accepte biberonul este să-l legeni puțin sau să mergi. Data viitoare când bebelușul plânge în timpul hrănirii cu biberonul, încearcă să te miști ritmic pentru a-l liniști - este unul dintre cele mai simple sfaturi pentru hranirea cu biberonul.

    4. Încearcă temperaturi diferite ale tetinei și laptelui

     

    Experimentează cu diferite temperaturi ale tetinei și laptelui atunci când întâmpini refuzul biberonului. Încearcă să pui tetina în frigider pentru a o răci sau toarnă apă caldă peste ea. Deoarece laptele matern este călduț, aceeași temperatură a biberonului este ideală pentru unii bebeluși. Alții l-ar putea prefera la temperatura camerei sau mai rece. Fiecare bebeluș este diferit și poate fi nevoie de câteva încercări pentru a descoperi ce preferă micuțul tău.

    Alegerea biberonului potrivit pentru bebelușul tău

     

    Dacă bebelușul tău plânge în timpul suptului, alegerea biberonului poate favoriza o trecere lină de la sân, la tetină. . Mai jos, sunt must-have-urile noastre atunci când vine vorba de biberoane pentru copii:

     

     

    Dacă bebe alăptat refuză biberonul, s-ar putea sa nu fi găsit biberonul sau tetina potrivită. Ai putea lua în considerare acest biberon din sticlă Natural – tetinele sale ultra-moi seamănă cu sânul pentru a face din hrănirea cu biberonul o experiență mai naturală pentru tine și bebelușul tău. De asemenea, tetina lată, care imită forma mamelonului, ajută bebelușul să aivă o atașare naturală, facilitând combinarea alăptării cu hrănirea cu biberonul.

     

    Dacă bebelușul tău este agitat în timpul hrănirii cu biberonul, poate fi util să încerci să scapi de orice gaze sau reflux cu care se poate confrunta. O opțiune este acest biberon anticolici, care are un dispozitiv unic AirFree, pentru a ajuta la reducerea colicilor, gazelor și refluxului. Prin menținerea tetinei pline cu lapte, mai degrabă decât cu aer, acest biberon este conceput pentru a ajuta copilul să înghită mai puțin aer pe măsură ce se hrănește.

     

    Ambele biberoane, sunt opțiuni excelente pentru atunci când dorești să combini sau să treci de la alăptare la hrănirea cu biberonul.

    “Bebelușul refuză sânul dar acceptă biberonul” – ajutor!

     

    Uneori, un copil alăptat se obișnuiește cu hrănirea cu biberonul și începe să refuze sânul. Daca bebe refuza biberonul, dar și sânul, încearcă să nu te superi prea tare. Înțelegem că acest lucru poate fi un pic frustrant pentru mamele care doresc să combine cele două metode de hrănire, dar există opțiuni pe care le poți încerca.

     

    Un protector pentru mamelon te-ar putea ajuta dacă vrei să alăptezi și să îți hrănești bebelușul3.Poți lua în considerare aceste protectoare de mamelon ultra-subțiri, în formă de fluture, care te ajută să alăptezi mai mult și mai confortabil. Acestea sunt concepute special pentru a încuraja contactul cu sânul al bebelușului și sunt foarte ușor de atașat.

     

    Amintește-ți, dacă dorești să combini alăptarea la sân cu biberonul, este recomandat să aștepți o perioadă de trei până la patru săptămâni înainte de a introduce biberonul bebelușului, astfel încât acesta să fie familiarizat cu alăptarea la sân.

    Bucură-te atât de alăptare, cât și de hrănirea cu biberonul împreună cu bebelușul tău

     

    Stai liniștită pentru că este destul de normal ca bebelușul tău să aivă nevoie de ceva timp atunci când se adaptează de la sân la biberon. Dacă te întorci la muncă, acordă-ți suficient timp pentru a stabili o rutină de hrănire cu biberonul înainte de asta.

     

    Amintește-ți că fiecare bebeluș este diferit, astfel încât ceea ce funcționează pentru unul, poate să nu funcționeze pentru altul. Cu puțin timp și răbdare, vei descoperi ce funcționează cel mai bine atunci când bebe nu vrea biberon.

     

    Vei ști nevoile unice ale bebelușului tău, însă dacă bebe refuză biberonul după ce ai încercat acești pași, nu ezita să te adresezi medicului tău. Vei putea afla, astfel, de ce refuză bebelușul biberonul și ce poți să faci dacă bebelușul refuză sânul și biberonul.

    Citește în continuare

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.