0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Pregătirea biberonului pentru alăptare și hrănirea bebelușului cu el

    Cum hranesti bebelusul cu biberonul

    Hrănirea este o componentă atât de specială și de importantă a maternității, încât nu este de mirare că vrem să o facem corect. Acesta este un proces natural, însă nu înseamnă că este mereu simplu! De aceea, nu ești singura care se întreabă cum să îți convingi bebelușul să accepte biberonul în cel mai bun mod.
     

    Indiferent dacă ai hotărât să îți hrănești bebelușul cu biberonul încă de la început sau dacă combini biberonul cu alăptatul, în acest articol vei găsi informațiile esențiale de care ai nevoie despre cum să hrănești bebelușul cu biberonul. Nu ezita niciodată să contactezi un profesionist din domeniul sănătății dacă ai întrebări sau nelămuriri privind sesiunile de hrănire a bebelușului tău.

    Hrănirea cu biberonul a unui nou-născut: Informații de bază


    Iată câteva informații de bază despre cum să hrănești un nou-născut cu biberonul. Atunci când vine vorba despre cât de mult și cât de des ar trebui să îți hrănești bebelușul cu biberonul, ambele depind de greutatea și dezvoltarea individuală a bebelușului tău, precum și de vârsta acestuia. Încă de la naștere, investește într-un set complet și minimalist de hrănire, care să acopere toată gama de nevoi ale micuțului, evitând astfel cumpărăturile inutile.
     

    Cel mai bun mod de a ști cât de des trebuie să îți hrănești bebelușul cu biberonul este de a-l hrăni atunci când acestuia îi este foame. Află cum să identifici semnele care indică faptul că bebelușului îi este foame, aici. Durata sesiunilor de hrănire poate varia în funcție de fiecare bebeluș, însă, în general, nu durează mai mult de 20 de minute.
     

    Mai jos sunt disponibile câteva recomandări de urmat pentru hrănirea bebelușului în funcție de vârstă:

    • De la naștere până la trei luni: la fiecare 2-3 ore
    • De la trei luni la nouă luni: la fiecare 3-4 ore

    Ce îți trebuie pentru hrănirea cu biberonul


    Când vine vorba de hrănirea cu biberonul, există câteva articole obligatorii pe care ar trebui să le achiziționezi: biberoane și tetine. Familiarizarea cu modul de introducere a hrănirii cu biberonul începe prin alegerea biberonului potrivit pentru bebelușul tău, astfel încât acesta să poată fi hrănit în mod eficient și sigur. Iar numeroasele opțiuni de biberoane și tetine fac foarte dificilă uneori luarea unei decizii în acest sens.

     

    Îți recomandăm să alegi un biberon cu supapă anti-colici integrată în tetină, pentru a reduce orice disconfort abdominal. În plus, îți recomandăm să alegi un biberon ușor de ținut, care nu conține BPA. Dacă îți hrănești bebelușul exclusiv cu biberonul, încearcă aceste biberoane anti-colici, care este dovedit clinic că reduc agitația și disconfortul. Acestea are o tetină flexibilă pentru prindere ușoară, dar și o supapă anti-colici integrată care simplifică și facilitează curățarea după hrănirea micuțului tău.

    Iar dacă intenționezi să combini alăptatul cu hrănirea cu biberonul, alege aceste biberoane Natural concepute cu petale unice pentru confort, pentru a spori moliciunea și flexibilitatea fără căderea tetinei. Tetina ultra-moale și designul global sunt ideale pentru hrănirea combinată.

    Cum să convingi bebelușul să accepte biberonul


    Primul pas în procesul de familiarizare cu modul de introducere a hrănirii cu biberonul a bebelușului tău îl constituie cunoașterea modului de pregătire a biberonului. Înainte de a începe să pregătești biberonul, curăță și sterilizează biberonul bebelușului cu un produs de sterilizare din comerț (sterilizator) sau într-un vas cu apă clocotită.
     

    După ce ai curățat biberonul și suprafața pe care o vei utiliza și după ce te-ai spălat pe mâini, urmează acești pași pentru a pregăti un biberon:

    • Fierbe apa.

    Dacă folosești o oală, asigură-te că apa începe să fiarbă și nu o lăsa mai mult de 30 de minute după fierbere.

    • Citește instrucțiunile de pe ambalajul cutiei cu lapte praf

    Dacă îți hrănești bebelușul cu lapte praf, consultă instrucțiunile de pe ambalaj pentru a ști ce cantitate de apă și de pulbere este necesară.
     

    • Adaugă laptele praf și apa.

    Adaugă apa în biberon și apoi cantitatea specificată de lapte praf în biberonul sterilizat și amestecă-le bine agitând ușor biberonul

    • Răcește imediat biberonul.

    După ce ai amestecat laptele praf și apa, ține biberonul sub apă rece de la robinet pentru a-l răci la temperatura de hrănire. Însă asigură-te că nivelul apei de răcire nu depășește capacul biberonului, pentru a evita contaminarea laptelui. După ce ai răcit biberonul, îl poți usca cu un prosop.

    • Verifică temperatura.

    Picură puțin lapte pe interiorul încheieturii pentru a verifica temperatura. Lichidul trebuie să fie călduț, iar dacă nu este, ține biberonul sub apă rece până când ajunge la temperatura dorită.


    Acum că știi cum să pregătești un biberon, vom discuta despre cum să convingi bebelușul să accepte biberonul.

    Cum să hrănești un nou-născut cu biberonul

    Cum să hrănești un nou-născut cu biberonul

    Ca majoritatea părinților, te întrebi probabil cum să îți convingi bebelușul să accepte rapid biberonul. Iată câteva lucruri pe care le poți face atunci când încerci să îți convingi bebelușul să accepte biberonul:

     

    • Înclină capul. Ține capul bebelușului înclinat deasupra corpului său pentru a preveni sufocarea, regurgitarea și hrănirea excesivă. Alegerea unei pozitii de alaptat corecte facilitează mult procesul si transformă experiența în una plăcută pentru toată lumea.
    • Introdu tetina. Adu tetina la buzele bebelușului și ghideaz-o delicat în gura sa.
    • Alege un biberon cu o tetină cu o dimensiune corespunzătoare. Pentru un maxim de ușurință, confort și siguranță, asigură-te că biberonul este prevăzut cu o tetină cu o dimensiune corespunzătoare pentru bebelușul tău. Acest lucru te va ajuta să menții un ritm stabil pentru hrănire.
    • Ajută-ți bebelușul să râgâie în timpul sesiunilor de hrănire și după. Ajută-ți bebelușul să râgâie atât în timpul sesiunilor de hrănire, cam pe la jumătate, și după ce a terminat biberonul.
    • Aruncă restul. Atunci când bebelușul începe să își întoarcă capul de la biberon sau închide gura, înseamnă că sesiunea de hrănire s-a încheiat. Poți apoi să arunci restul de lapte rămas în biberon.

     

    Pe lângă sfaturile de mai sus, folosește aceste trei poziții populare pentru hrănirea cu biberonul a unui nou-născut:

     

    • Poziția de leagăn. Așază-ți bebelușul în îndoitura brațului și sprijină-i capul în timp ce îi înclini corpul într-o poziție puțin aplecată spre spate. Asigură-te că bărbia bebelușului nu este înclinată spre piept înainte de hrănire.

     

    • Poziția în picioare. În această poziție, ține bebelușul în poală, cu spatele pe pieptul tău. Dacă bebelușul prezintă simptome de reflux, aceasta este o poziție excelentă și pentru a evita regurgitarea.

     

    • Picioare îndoite. Dacă tu și bebelușul tău vreți să stați față în față, aceasta este poziția potrivită pentru tine. Așază-ți bebelușul în poală cu fața spre tine și cu picioare pe abdomenul tău. Hrănește-ți bebelușul cu biberonul în timp ce vă bucurați și de legătura afectivă.


    Dacă ai în continuare dificultăți de a-ți convinge bebelușul să accepte biberonul, poți să contactezi medicul bebelușului tău dacă ai întrebări sau nelămuriri, precum și dacă crezi că bebelușul prezintă simptome de reflux. La urma urmei, medicul știe ce este cel mai bine pentru nevoile unice ale bebelușului tău! 

    👉Tetinele noastre Natural Response îi permit bebelușului tău să se ghideze după ritmul său natural de hrănire. În alegerea debitului potrivit urmărește ritmul de alimentație al celui mic. Începe cu tetina care vine împreună cu biberonul. Alegerea debitului potrivit este legată de cât de entuziast sau de lent bea bebelușul, pe măsură ce se dezvoltă, indiferent de vârstă.

    Este momentul să începi!


    Familiarizarea cu modul de a hrăni un bebeluș cu biberonul poate părea puțin intimidantă la început. Însă cu puțină pregătire și organizare în avans, vei descoperi propriile metode de a-ți convinge bebelușul să accepte biberonul, mai devreme decât crezi.
     

    Asigură-te că atât tu, cât și bebelușul tău stați confortabil, achiziționează-ți mai multe biberoane și tetine și ești pregătită pentru hrănirea cu biberonul!

    Sursa foto : Philips

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.