0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Cele mai bune sugestii pentru stabilirea unei rutine a bebeluşului

    O rutină a bebeluşului poate fi la fel de relaxată sau la fel de fermă cum doreşti

     

    O bună definiţie a unei rutine este structura unei zile a bebeluşului, care respectă nevoile de somn în cursul zilei şi nopţii. Înseamnă că atât tu, cât şi bebeluşul tău cunoaşteţi vag mersul zilei, aşadar poţi să planifici activităţi şi să îl menţii pe bebeluşul tău mulţumit.

    Întâi îndreaptă lucrurile înainte să încerci să le combini într-o rutină

     

    Stabilirea alăptării este prima. Mese timpurii, frecvente, consistente în primele câteva săptămâni promovează un aport bun de lapte pentru bebeluşul tău. Iniţial, bebeluşii trebuie să se hrănească frecvent şi la cerere. Mai târziu, dacă încurajezi mesele complete, bebeluşul tău trebuie să încerce să aibă distanţe mai mari între mese. Asta uşurează rutina şi nu va afecta rezerva ta de lapte. După instalarea lactației, alege cea mai buna suzeta care să îți devină aliat în perioadele dificile.

    Obiceiurile bune de somn sunt esenţiale pentru o rutină a bebeluşului reuşită

     

    Din nou, poate fi mai uşor să clarifici aceste aspecte înainte să te angajezi în stabilirea unei rutine orare. Să îl înveţi pe bebeluşul tău să aibă un program bun de somn este important nu numai pentru rutină, ci şi pentru binele întregii case. Cu ajutorul celui mai bun sistem de monitorizare pentru bebelusi te vei asigura că știi mereu ce face, fără să riști să îi deranjezi somnul.

    Începe ziua cu o masă atunci când se trezeşte bebeluşul
     

    Bebeluşul tău poate fi pregătit pentru primul somn la o oră sau două de la prima trezire, în funcţie de vârstă.

    Introdu o oră de baie regulată seara devreme

     

    Când bebeluşul tău are aproximativ două sau trei luni, o baie, un masaj, o masă, un cântec de leagăn şi un mediu familiar de alinare îi vor semnala bebeluşului tău că este ora de culcare şi este totodată un mijloc excelent de a încheia ziua. Un bebelus de 8 luni poate face baie și în alte momente ale zilei - îți promitem că va adora să se bălăcească în cădiță, cu jucăriile preferate.

    Estimează când bebeluşul tău a obosit

     

    Un bebeluş de sub şase luni poate sta de regulă treaz cel mult 90 de minute. Foloseşte-te de această estimare pentru a-ţi da seama când bebeluşul este obosit. Se poate ca bebeluşului să îi fie greu să se liniştească dacă încurajezi somnul prea devreme sau prea târziu. În primele săptămâni, nou-născuţii pot sta treji numai cât să se hrănească (maximum 45-60 de minute), după care adorm la loc.

    Timpul de hrănire

     

    Dacă bebeluşul tău rezistă 3-4 ore între mese, stabileşte mesele dimineaţa devreme, la mijlocul dimineţii, la amiază, seara devreme şi seara târziu. În timpul nopţii, lasă-ţi bebeluşul să se trezească în mod natural pentru alăptare. Rutina unui bebe de 10 luni nu mai presupune treziri obligatorii pentru supt.

    Încurajează ora de joacă şi de stare treaz după mesele din timpul zilei ale bebeluşului tău
     

    Poţi face asta dacă bebeluşul începe să arate că este vioi (pe la trei săptămâni). La început, aceasta va implica ceva mai mult decât o conversaţie şi un cântec când schimbi scutecul bebeluşului. Pe la trei luni, majoritatea bebeluşilor se vor bucura de timp într-un premergător pentru copii, scaun de tip leagăn, într-un scaun împins sau în poală pentru un timp, înainte de a fi gata pentru culcare.
     

    Bebeluşii iubesc consecvenţa, familiaritatea şi siguranţa unei rutine

    Sperăm că o rutină a bebeluşului va elimina epuizarea, bombănitul şi plânsul.

     

    Dacă alăptezi...

    Trebuie să te asiguri că întotdeauna oferi o masă bebeluşului tău dacă pare că are nevoie de mâncare, fără a ţine cont de rutina bebeluşului. Acest lucru va proteja rezerva ta de lapte şi va satisface nevoia de lapte a bebeluşului. Gustările neregulate sau alăptarea devreme nu vor schimba rutina obişnuită.

     

    Te rugăm să fii conştientă de faptul că informaţiile oferite în aceste articole sunt doar sfaturi cu caracter general şi nu trebuie considerate în niciun caz ca un substitut al sfaturilor medicale de specialitate. Dacă tu, familia sau copilul tău prezentaţi simptome sau condiţii grave sau persistente, apelează la asistenţă medicală de specialitate. Philips Avent nu poate fi făcut răspunzător pentru nicio daună care ar putea rezulta în urma utilizării informaţiilor furnizate pe acest site web.

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.