0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Metode de înțărcare - Când și cum să oprești alăptarea

     

    Atunci când decizi să oprești alăptarea depinde în totalitate de tine. Când mama și bebelușul sunt gata de înțărcare, aceste sfaturi, trucuri și tehnici de înțărcare vor ajuta ca această tranziție să fie cât mai lină.

    Când este momentul potrivit pentru a opri alăptarea?

     

    Înțărcarea copilului este o decizie personală. Nu există un program stabilit pe care mama și copilul trebuiesc să-l urmeze. Atât mamele, cât și bebelușii, sunt unici și înțărcarea de la alăptare ar trebui să se facă într-un mod cu care ambii se simt cât mai bine.

     

    Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) recomandă alăptarea sugarilor până la vârsta de șase luni de zile. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă alăptarea exclusivă a bebelușilor în primele șase luni de zile și în combinație cu hrănirea complementară timp de până la vârsta de doi ani de zile1,2.

    Ofera-i bebelusului hrana solida sanatoasa după vârsta de 6 luni, și continuă cu alăptarea complementară atât cât te simți confortabil.

     

    Dacă un copil este alăptat până la vârsta de doi ani de zile, acest lucru se numește alăptare prelungită. Aceasta este o opțiune pentru mamele și bebelușii care doresc să continue alăptarea.

     

    Există multe mame care opresc alăptarea înainte de finalul perioadei de 12 luni. Dacă încetezi să-ți alăptezi copilul înainte de vârsta de un an de zile, poți opta pentru pomparea laptelui1.

    Înțărcarea: Sfaturi despre cum să-ți dai seama că bebelușul tău este pregătit

     

    O întrebare comună în rândul mamelor este „Cum se face înțărcarea copilului în mod corect?”, pentru că se întâmplă foarte rar ca un copil să înceteze alăptarea pe cont propriu. Etapele dezvoltarii lui bebe pot crea senzația nevoii de înțărcare, dar de multe ori este o „alarmă falsă” dacă survine înainte de împlinirea vârstei de un an. Oprirea alăptării este de obicei un proces care se desfășoară treptat atât pentru mamă, cât și pentru copil. Un copil arată, de obicei, că este gata să înceapă înțărcarea în mai multe moduri3:

     

    • Dezinteres în timpul alăptării
    • Timpi de alăptare mai scurți decât înainte
    • Ușor distras în timpul alăptării
    • Se joacă cu pieptul, de exemplu, trage sau mușcă
    • Suge, dar nu extrage lapte
    • Interes crescut pentru alimentele solide din jur

     

    Iată mai multe informații despre înțărcare în general, înțărcarea comportamentală și când este cel mai bun moment pentru a o începe!

    Sfaturi pentru înțărcare – inițierea


    Când devine clar atât pentru mamă, cât și pentru copil că este timpul pentru înțărcare, există câteva lucruri de luat în considerare pentru a asigura o tranziție lină. Iată sfaturile noastre despre înțărcarea lui bebe3:

    1. Încetează alăptarea treptat

     

    Când încetezi alăptarea, este important să o faci treptat. În acest fel, atât mama, cât și copilul se pot adapta optim la schimbările fizice și emoționale.

     

    În plus, ar putea apărea probleme precum angorjarea sânilor la înțărcare sau disconfortul general al sânilor dacă încetezi să alăptezi prea repede sau alegi înțărcarea bruscă. Sfaturile pentru o înțărcare fără probleme recomandă, prin urmare, înțărcarea lentă. În paralel, stimulează alimentația solidă - retetele de piureuri pentru bebelusi moderne sunt mai puțin anoste și mai tentante decât cele clasice.

    2. Extrage laptele manual sau folosind o pompă

     

    Pentru a preveni angorjarea sânilor la înțărcare, mamele ar putea fi nevoite să extragă puțin lapte manual sau cu ajutorul unei pompe, mai ales dacă bebelușul lor are sub un an de zile. Un truc pentru reducerea producției de lapte matern este acela de a extrage mai puțin lapte decât în mod normal. Acest lucru semnalează organismului sau sânilor că ar trebui produs mai puțin lapte.

     

    Deoarece pomparea stimulează fluxul de lapte, este important să pompezi mai puțin decât durata inițială a unei sesiuni de alăptare. Această pompă electrică de sân te poate sprijini în acest proces și te poate ajuta să îndepărtezi laptele din sân și, astfel, să previi posibila angorjare. În cele din urmă, producția de lapte se va opri. În cazul în care colectezi laptele pentru că nu poți fi cu bebelușul tău la orele de hrănire, laptele poate fi depozitat în frigider în aceste recipiente pentru lapte matern  ușor de utilizat.

    3. Înțărcarea lentă

     

    Cum înțarci când dorești să faci asta lent? Îți recomandăm să alăptezi mai puțin, cu o dată pe săptămână, începând cu hrană de la amiază sau cu cea care îi place cel mai puțin bebelușului. Ultimele câteva sesiuni peste care se sare sunt, de obicei, înainte de somn și primele sesiuni de hrănire după trezire. Evoluția diversificarii la bebelusi acceptă, în general, mesele de lapte asociate somnului inclusiv la copiii mai mari.

     

    În timp ce un copil este înțărcat, sânii mamei vor continua să producă lapte până când nu mai alăptează deloc. În consecință, se poate întâmpla, de asemenea, ca puțin lapte să ajungă pe haine. S-ar putea, prin urmare, să găsești utile tampoanele pentru sâni, pentru a-ți menține hainele uscate și fără pete de lapte dimineața, la prânz și noaptea.

    4. Compensează cu mai multe îmbrățișări

     

    Pe lângă schimbările fizice, care vin odată cu înțărcarea lui bebe, mamele și sugarii trec prin schimbări emoționale. Bebelușii ar trebui să primească îmbrățișări suplimentare în tot acest timp. Această dovadă în plus de afecțiune, poate ajuta la menținerea sentimentului de apropiere și conexiune pe care amândoi l-au simțit în timpul alăptării.

    5. Oferă diferite alimente în perioadele inițiale de alăptare

     

    O altă modalitate de a ajuta un copil să se adapteze la aceste schimbări, este aceea de a îi oferi alimente alternative în timpul perioadelor inițiale de alăptare. Poți să oferi lapte de vacă sau gustări, copiilor care au vârsta de un an de zile sau mai mult și au trecut deja la alimentație solidă. Acest aparat de preparat mâncare pentru bebeluşi 4-în-1 te ajută sa pregătești gustări alternative delicioase și sănătoase pentru bebelușul tău, în cel mai scurt timp și asta pentru fiecare etapă de dezvoltare, fie că este vorba de alimente solide sau piure.

    Creează o tranziție lină

     

    În timp ce înțărcarea copilului este o parte naturală a alăptării, este o schimbare foarte importantă pentru mamele și bebelușii lor. Pe lângă mândria nou-descoperită în creșterea și dezvoltarea bebelușului, sentimentalitatea și o ușoară tristețe nu sunt neobișnuite. Alăptarea creează o legătură specială între mame și sugarii lor. Prin urmare, nu este neobișnuit ca femeilor care alăptează să le fie dificil să-și ia rămas bun de la alăptarea copilului lor.
     

    Dacă ai nelămuriri, nu ezita să ceri părerea unui expert. 

    Citește în continuare

    Fă cunoștiință cu aplicația Sarcina+

     

    Concepută pentru a îți fi alături de când rămâi însărcinată și până la naștere, aplicația Sarcina+ te ghidează în toate etapele sarcinii și te ajută să o monitorizezi îndeaproape.

    Descarcă acum:

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.