0

Coş de cumpărături

Momentan nu există articole în coşul de cumpărături.

    Home ›› 4 moduri prin care pomparea te poate ajuta să alăptezi

    Home ›› 4 moduri prin care pomparea te poate ajuta să alăptezi

    4 moduri prin care pomparea te poate ajuta să alăptezi

     

    Linia dintre pompare și alăptare nu este atât de evidentă cum am putea crede. Există o multitudine de motive pentru care femeile aleg prima variantă dacă doresc să alăpteze. Citește mai multe despre beneficiile pe care să le iei în considerare dacă alegi această variantă:

    1. Pentru a elibera sânii angorjați

     

    Imediat după naștere, sânii vor trece printr-o perioadă de adaptare care poate dura între 2 și 4 zile, începând să producă lapte. În cazul în care cantitatea de lapte matern produs este mai mare decât are nevoie copilul, sânii se vor angorja. Fluxul crescut de sânge și fluide din sâni ajută la stimularea producției de lapte matern. Însă acest proces poate duce la întărirea acestora și la senzația de disconfort, dacă nu poți elimina cantitatea de lapte în exces. O mare parte a mamelor aleg în acest caz mulgerea manuală a sânilor, care ajută la eliberarea sânilor înainte de a hrăni copilul. Acest proces ajută la curgerea lejeră a laptelui și va contribui și la ușurința cu care suge copilul.

    Sfat: În cazul în care angorjarea sânilor durează mai mult de câteva zile, cere sfatul medicului sau consultantului în lactație.

    2. Pentru situațiile în care nu ești acasă

     

    Fie că te afli la serviciu sau ieși în oraș cu prietenii, pomparea te va ajuta să asiguri o cantitate suficientă de lapte matern pentru copil, chiar dacă nu ești fizic lângă el. Pentru a asigura o cantitate constantă suficientă de lapte pentru cel mic, încearcă să alăptezi sau să pompezi laptele la fiecare 3 sau 4 ore.

    Găsirea biberonului potrivit care simulează cât mai natural sânul este posibilă cu biberonul Philips Avent Natural Response. Tetina este prevăzută cu o deschidere unică și un capăt care eliberează laptele, care se adaptează ritmului de hrănire al copilului – pentru a bea, înghiți, respira și pentru a lua scurte pauze. Și, la fel ca în cazul sânului, tetina biberonului eliberează laptele doar atunci când copilul aplică intuitiv o mișcare de compresie cu limba. Atunci când cel mic se odihnește, poate respira fără ca laptele să curgă din biberon, lucru care se poate întâmpla în cazul altor biberoane. Atunci când copilul începe să sugă din nou, fluxul de lapte se va relua prin comprimarea tetinei, la fel ca în cazul alăptării naturale. În acest fel, copilul controlează ritmul de hrănire, ceea ce creează o experiență naturală în cazul în care alegi să combini alăptarea la sân cu hrănirea cu biberonul.

    Sfat: Începe pomparea cu câteva săptămâni înainte de momentul în care vei pleca de acasă. Acest lucru îți va permite să depozitezi în congelator o cantitate suficientă de lapte matern, te va ajuta să înveți cele mai potrivite tehnici de pompare și îi va permite copilului să se învețe cu hrănirea din biberon.

    3. Crește cantitatea de lapte

     

    Unele mame au nevoie de o rezervă de lapte mai mare, iar pomparea poate fi cea mai potrivită cale pentru a face acest lucru. Pentru a stimula producția de lapte, încearcă să pompezi la finalul unei sesiuni de alăptare, pentru a putea elimina cantitatea de care copilul nu mai are nevoie pentru moment.

    Sfat: Pomparea la intervale mai dese este o strategie alternativă folosită de unele mame pentru a crește producția de lapte. Această metodă presupune pomparea timp de 10 minute la fiecare oră timp de câteva ore consecutiv. Este important să ai în vedere faptul că scopul nu este acela de a obține o cantitate foarte mare de lapte la finalul fiecărei sesiuni de pompare. Beneficiul acestei metode este acela că stimulează în mod regulat sânii pentru a produce o cantitate mai mare de lapte pe termen lung. Dacă sânii devin sensibili, este recomandat să întrerupi această metodă de pompare.

    4. Pomparea ocazională

     

    Chiar dacă nu intenționezi să ai un ajutor suplimentar pentru hrănirile din timpul nopții sau pentru situațiile în care ești plecată, multe mame care alăptează se simt mai confortabil știind că au o rezervă de lapte matern depozitată în congelator. Laptele matern poate fi păstrat (într-un recipient sterilizat) până la 3 zile în frigider (la o temperatură de 4 grade sau mai puțin) și până la 6 luni în congelator (cu o ușă separată de cea a frigiderului).

    Sfat: Este indicat să păstrezi o evidență a laptelui care se află în frigider sau în congelator, prin etichetarea fiecărui recipient, pentru a ști exact care este data de expirare.

    Citește în continuare

    Nu avem un manual pentru meseria de părinte, dar avem o echipă care te poate ajuta

    Doreşti să primeşti gratuit sfaturi personalizate şi cele mai noi informații referitoare la produsele noastre?

    You are about to visit a Philips global content page

    Continue

    Site-ul nostru poate fi vizualizat cel mai bine cu cea mai recentă versiune de Microsoft Edge, Google Chrome sau Firefox.